Γαλλία: 2.235 επιδρομές σε οικίες

Η Αστυνομία έκλεισε ένα τζαμί ανατολικά του Παρισιού και προχώρησε στη σύλληψη του ιδιοκτήτη ενός ρεβόλβερ που εντοπίστηκε σε επιδρομές την Τετάρτη ως μέρος επιχειρήσεων καταστολής τρομοκρατικών ενεργειών μετά τις 13 Νοεμβρίου, στην πρωτεύουσα της Γαλλίας σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters ο κ. Καζνέβ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι οι αρχές έκλεισαν ακόμη δύο τζαμιά την περασμένη εβδομάδα. Πρόκειται για την πρώτη φορά που η Γαλλία έχει λάβει ανάλογη δράση εναντίον χώρων λατρείας για τους οποίους υπάρχουν υποψίες ότι υποθάλπεται αυτό που ο ίδιος αποκάλεσε «ισλαμιστική ριζοσπαστικοποίηση».

Αξιωματούχοι ασφαλείας βρήκαν έγγραφα τζιχαντιστών στις επιδρομές που έγιναν στο τζαμί και άλλο σχετικό χώρο στο Λανί σιουρ Μάρν την Τετάρτη και προχώρησαν συνολικά στη σύλληψη εννιά ατόμων, οι οποίοι τέθηκαν σε κατ` οίκον περιορισμό ενώ απαγορεύθηκε σε ακόμη 22 ανθρώπους να φύγουν εκτός Γαλλίας, ανέφερε ο κ. Καζνέβ.

Μέχρι στιγμής οι αρχές στη Γαλλία, η οποία έχει τεθεί υπό καθεστώς έκτακτης ανάγκης μετά τις εξτρεμιστικές επιθέσεις στο Παρίσι, έχουν προχωρήσει σε επιδρομές σε 2.235 οικίες και κτίρια, έχουν θέσει υπό κράτηση 232 ανθρώπους και έχουν κατάσχει 334 όπλα, 34 από τα οποία αποτελούν στρατιωτικό εξοπλισμό, πρόσθεσε.

Σε 15 μέρες έχουμε κατάσχει το ένα τρίτο της ποσότητας τέτοιων όπλων που συνήθως κατάσχονται κατά τη διάρκεια ενός χρόνου, συμπλήρωσε.  

Δειτε Επισης

Πού είναι ο Χαμενεΐ;-Πώς ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν μετακινείται από καταφύγιο σε καταφύγιο
Αλλαγή στάσης Τραμπ-Σκέφτεται αμερικανικά πλήγματα στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν
Τι σημαίνει η «αλλαγή καθεστώτος» που θέλει ο Νετανιάχου στο Ιράν
Έμμεσες απειλές Τραμπ-Οι ΗΠΑ δεν θα σκοτώσουν τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν «προς το παρόν»
Έγκριση από Ευρωβουλή δίωξης αληθοφανών βίντεο σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών
Αξιωματούχοι στις ΗΠΑ διαψεύδουν το Ισραήλ-«Το Ιράν ήθελε τρία χρόνια να φτιάξει πυρηνικό όπλο»
Το γιγαντιαίο μπλακάουτ της 28ης Απριλίου στην Ισπανία οφείλεται σε ένα φαινόμενο υπερτάσεων
Nομοθετική πρόταση από Κομισιόν για σταδιακή κατάργηση ρωσικών ορυκτών καυσίμων
Η ισραηλινή αεροπορική εταιρεία EL AL αναμένει να ξεκινήσει πτήσεις την Τετάρτη από τη Λάρνακα
Προειδοποίησε τον αγιατολάχ Χαμενέι ότι θα έχει την τύχη του Σαντάμ Χουσέιν ο Κατς