Οι μεγάλοι, εσύ Ελένη και μια επική μάχη προ των πυλών

Σε τροχιά μετωπικής σύγκρουσης εισέρχονται οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου, όσο πλησιάζει ο καθορισμός ημερομηνίας διεξαγωγής των δημοψηφισμάτων για επίλυση του κυπριακού.

Σύντομα αναμένεται να φανεί η πραγματική δύναμη των δύο μεγάλων κομμάτων καθώς ο χώρος του λεγόμενου κέντρου βρίσκεται σε διαδικασία συσπείρωσης και τα κόμματα, που διαφωνούν με τη ΔΔΟ, σε συνεργασία με το ΔΗΚΟ, ετοιμάζονται, όσο πλησιάζουν τα δημοψηφίσματα, για πόλεμο με τους δύο μεγάλους.

Στην περίπτωση, που το χάσμα  μεταξύ των δύο κοινοτήτων γεφυρωθεί και φθάσει η ώρα της «τελικής κρίσης», τότε θα φανεί η πραγματική δύναμη του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ μέσα σε ένα ρευστό πολιτικά και οικονομικά τοπίο αμφισβήτησης και μεγάλης αποχής. 
 
Ήδη, το κέντρο έπαιξε το «δυνατό» του χαρτί στην προσπάθεια ενδυνάμωσης  του. Το μέγεθος της δύναμης της Ελένης Θεοχάρους θα φανεί σύντομα και θα έχει ρόλο στο κονταροκτύπημα μεταξύ κέντρου και ΔΗΣΥ –ΑΚΕΛ εξαιτίας της ΔΔΟ. Επιπλέον, θα φανεί αν η Ελένη Θεοχάρους οφείλει τη δυναμική της (αν διατηρεί πλέον την ίδια δυναμική) στον Συναγερμό ή μόνο στην προσωπικότητα της. 

Πάντως, αναμένεται επική μάχη, ειδικότερα στην εποχή της τεχνολογίας, των  social media και της εύκολης και άνευ όρων πρόσβασης του κοινού σε μια εναλλακτική μορφή δημόσιας σφαίρας, η οποία ασκεί τεράστια επιρροή στη δημόσια σφαίρα. 

Σίγουρα δεν είναι μόνο θέμα κομμάτων, ούτε θέμα Ελένης Θεοχάρους, διότι υπάρχουν αρκετές περισσότερες μεταβλητές και παράμετροι, που πρέπει να υπολογιστούν και να προσμετρηθούν, όπως για παράδειγμά, όσοι συνειδητά επέλεγαν να μην ψηφίζουν τα τελευταία χρόνια , θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο ως προς την «ανεξάρτητη μορφή» ή ως προς τον «ανεξάρτητο χαρακτήρα» του αποτελέσματος, το οποίο θα καθορίσει το μέλλον της χώρας.
 
 
 

 

Δειτε Επισης

Επιλογή για το μέλλον της Ευρώπης
Η προσβολή του τεκμηρίου αθωότητας από δηλώσεις του ΥΔΔΤ
Έξαρση εγκλήματος: Απ' ον μπορεί να δέρει το γάρο, δέρνει το σάμαν
Συνέχιση ή Μετατροπή Αλλοδαπής Ποινής στη Κύπρο
Πορεία Χριστοδούλας, η σύνοψη των αγώνων μας σήμερα
Δύο χρόνια έργων και προόδου στον Δήμο Γεροσκήπου
«Ηγεσία που κάνει τη διαφορά στην ΠΟΕΔ, με ΠΑΔΕΔ - Πρωτοπορία!»
Η προστασία από τις περιβαλλοντικές αλλαγές ως ανθρώπινο δικαίωμα,
Υποχρεωτική Νοσηλεία Ουσιοεξαρτημένων
Το τουριστικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Νότιας Λευκωσίας