Οι απειλές των δανειστών έβαλαν φρένο στο "παράλληλο πρόγραμμα" Τσίπρα

Απέσυρε η ελληνική κυβέρνηση το νομοσχέδιο για το λεγόμενο «παράλληλο πρόγραμμα», καθώς οι δανειστές απείλησαν να μπλοκάρουν την υποδόση του ενός δισ. ευρώ, που επρόκειτο να καταβληθεί σήμερα ή το αργότερο την προσεχή Δευτέρα μετά την έγκριση των 13 προαπαιτουμένων από την Βουλή την περασμένη Τρίτη.
 
Το νομοσχέδιο με τίτλο «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις», κοινώς «παράλληλο πρόγραμμα», περιλάμβανε μέτρα κοινωνικής αλληλεγγύης για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, που όμως δεν είχαν κοστολογηθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, όπως κατήγγειλε η αντιπολίτευση.
 
Για το θέμα αυτό συνεδρίασε χθες εκτάκτως η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, όπου αποφασίστηκε να σταματήσει η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και να μην εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια την επόμενη εβδομάδα.
 
Η κυβέρνηση διαμήνυσε ότι το νομοσχέδιο δεν αποσύρεται, αλλά αποφάσισε να μην προωθηθεί ως επείγον αλλά με την κανονική διαδικασία, ώστε να μην υπάρξει έδαφος για αμφισβητήσεις. Έτσι η συζήτησή του θα συνεχιστεί κανονικά στις αρχές του επόμενου έτους, σύμφωνα με πληροφορίες.
 
Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι το κόστος του νομοσχεδίου είναι εξαιρετικά χαμηλό,  περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ με κονδύλια που έχουν διατεθεί ήδη για τον σκοπό αυτό και μεταφέρονται στο επόμενο έτος. Ταυτόχρονα κατηγορεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που μίλησαν για «διαφημιστική φούσκα», ότι αντιδρούν προσχηματικά προκειμένου να μην ψηφίσουν τις σχετικές διατάξεις.
 

Δειτε Επισης

Άλλαξαν γεμιστήρα την ώρα της εκτέλεσης οι δράστες-Βρέθηκαν πάνω από 30 κάλυκες στο σημείο
Για θεραπεία αισθητικής είχε πάει στην κλινική ο Μοσχούρης πριν το καρτέρι θανάτου
Ποιος είναι ο «Θαμνάκιας» που γάζωσαν στο Χαλάνδρι-Το παρελθόν του με την Greek Mafia
Βρέθηκε καμένο το όχημα που χρησιμοποιήθηκε στην φονική επίθεση στο Χαλάνδρι
ΒΙΝΤΕΟ: Από θαύμα γλύτωσε περαστική οδηγός από το γκανγκστερικό χτύπημα-Σφαίρα χτύπησε το αυτοκίνητό της
Ο Γιώργος Μοσχούρης, που είχε εμπλακεί στη Greek Mafia, το θύμα της εν ψυχρώ δολοφονίας στο Χαλάνδρι
Δολοφονικό χτύπημα με ριπή από καλάσνικοφ στην Αθήνα-Ένας νεκρός, διέφυγαν οι δράστες
Τραγωδία στην Ελλάδα: Οδηγός παρέσυρε και σκότωσε 12χρονη
ΒΙΝΤΕΟ: Παρέα νεαρών πετάει βαρελότα σε 85χρονη στον Πόρο-«Δεν είναι η πρώτη φορά»
Φορτίο με 56 κιλά κοκαΐνη εντοπίστηκε στον Πειραιά σε κοντέινερ με γαρίδες από το Εκουαδόρ