ΚΟΤ: Η 3η καλύτερη τουριστική χρονιά σε αφίξεις

Η φετινή τουριστική χρονιά πλησιάζει στο κλείσιμο της με ιδιαίτερα θετική κατάληξη, αναφέρει ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού.

Όπως αναφέρει, η σημαντική άνοδος 32,7% στις αφίξεις περιηγητών Νοεμβρίου οφείλεται μερικώς και στη διοχέτευση προς την Κύπρο μέρους του τουριστικού ρεύματος που προοριζόταν να ταξιδέψει σε άλλους γειτονικούς προορισμούς με προβλήματα ασφάλειας.

Ο ΚΟΤ αναφέρει ότι το 2015 καταγράφεται ενδεχομένως ως η 3η καλύτερη τουριστική χρονιά σε αριθμούς αφίξεων περιηγητών, πλησιάζοντας σημαντικά τις χρονιές ορόσημο του 2000 με αφίξεις 2.686.205 και του 2001 με αφίξεις 2.696.732, αφού την περίοδο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2015, οι συνολικές αφίξεις περιηγητών ανήλθαν σε 2.581.057.

Οι μήνες Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου κατέγραψαν τις ψηλότερες αφίξεις στα χρονικά της κυπριακής τουριστικής βιομηχανίας σε σύγκριση με τους αντίστοιχους μήνες κάθε άλλης χρονιάς, σημειώνει ο Οργανισμός.

«Ο ΚΟΤ κατέβαλε και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προς κάθε κατεύθυνση, αξιοποιώντας κάθε ευκαιρία για την προώθηση κι εμπλουτισμό του τουριστικού μας προϊόντος και την προσέλκυση ολοένα και μεγαλύτερων αριθμών τουριστών από τις παραδοσιακές μας αγορές και επενδύοντας σε νέες με καλές προοπτικές ανάπτυξης» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο ΚΟΤ εκφράζει ικανοποίηση για τα θετικά αποτελέσματα, σημειώνοντας ότι ο τουριστικός τομέας συνέβαλε στην έξοδο της χώρας από την κρίση και στην επανεκκίνηση της οικονομίας.  

Δειτε Επισης

Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα