«Δράση για την Ενέργεια»: Πρώτευσαν το Λύκειο Λατσιών και το Τσίρειο Γυμνάσιο

Πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015, με μεγάλη επιτυχία, η τελετή βράβευσης του μαθητικού διαγωνισμού «Δράση για την Ενέργεια» για το σχολικό έτος 2014-2015. Ο διαγωνισμός, ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου, διοργανώθηκε, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, από το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ) και από τον Σύνδεσμο Καθηγητών Σχεδιασμού και Τεχνολογίας.
 
O πρόεδρος του ΕΤΕΚ, Στέλιος Αχνιώτης, σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση ανέφερε, μεταξύ άλλων ότι «η ανάπτυξη της κατάλληλης κουλτούρας για την έρευνα την καινοτομία και την τεχνολογική ανάπτυξη, πέραν του ότι είναι ανάμεσα στις αρμοδιότητες και προτεραιότητες του Επιμελητηρίου, είναι και ο βασικός στόχος της διοργάνωσης του διαγωνισμού».
 
Στον λυκειακό κύκλο το πρώτο βραβείο (χρηματικό έπαθλο €600) κέρδισε το Λύκειο Λατσιών, για την κατασκευή του «Ηλιακό / Ηλεκτρικό ποδήλατο / ενέργεια». Το 2ο Βραβείο (€400) απονεμήθηκε στο Λύκειο Κουτσόφτα και Παναγίδη Παλαιομετόχου, για τη μελέτη του «Κατασκευή Μοντέλου οικολογικού σπιτιού, χρησιμοποιώντας παθητική ηλιακή ενέργεια και πράσινη οροφή». Έπαινος απονεμήθηκε στο Παγκύπριο Γυμνάσιο Λευκωσίας για τη μελέτη του «Έρευνα για οικολογική και ενεργειακή συνείδηση». Το βραβείο για την πιο καινοτόμο και δημιουργική κατασκευή/μελέτη, που δίδεται από τον Σύνδεσμο Καθηγητών Σχεδιασμού και Τεχνολογίας, αξίας €100,00, απονεμήθηκε στο Λύκειο Λατσιών.
 
Στον γυμνασιακό κύκλο το πρώτο βραβείο (€600) κέρδισε το Τσίρειο Γυμνάσιο, για τη μελέτη του με θέμα «Θέρμανση – Ψύξη κτιρίου με μειωμένες ενεργειακές ανάγκες/Ενέργεια». Το δεύτερο βραβείο (€400) απονεμήθηκε στο Γυμνάσιο Ακακίου, για την κατασκευή του με θέμα «Παραγωγή πόσιμου νερού με χρήση ηλιακής ακτινοβολίας – Ηλιακή Ενέργεια». Το βραβείο για την πιο καινοτόμο και δημιουργική κατασκευή/μελέτη, που δίδεται από τον Σύνδεσμο Καθηγητών Σχεδιασμού και Τεχνολογίας, αξίας €100,00, απονέμεται στο Γυμνάσιο Ακακίου.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΕΤΕΚ και ο Σύνδεσμος Καθηγητών Σχεδιασμού και Τεχνολογίας εξήγγειλαν, ήδη, τον διαγωνισμό «Δράση για την Ενέργεια» για την χρονιά 2015-2016. Συνεχής ενημέρωση για τον Διαγωνισμό δίνεται από την ιστοσελίδα του ΕΤΕΚ, www.etek.org.cy.
 
 

Δειτε Επισης

Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση