Η Ελβετία «πάγωσε» εκατομμύρια φράγκα που συνδέονται με την FIFA

 Τραπεζικούς λογαριασμούς που συνδέονται με τη FIFA και περιέχουν εκατομμύρια ελβετικά φράγκα «πάγωσε» η Ελβετία, όπως ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης της κεντροευρωπαϊκής χώρας.

Το «πάγωμα» των χρημάτων έγινε κατόπιν αιτήματος των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες έχουν απαγγείλει κατηγορίες εναντίον σειράς υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, για υποθέσεις μαζικής διαφθοράς.

«Οι Αρχές των ΗΠΑ ζήτησαν έγγραφα που σχετίζονται με 50 λογαριασμούς σε διάφορες τράπεζες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ελβετικού υπουργείου Δικαιοσύνης, Φόλκο Γκάλι.

Ανάμεσα στους λογαριασμούς που εξετάζονται βρίσκεται και ένας που περιέχει «διψήφιο» αριθμό εκατομμυρίων φράγκων, όπως ανακοίνωσε ο κ. Γκάλι.

Η FIFA αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη κρίση αξιοπιστίας και διαφάνειας στην ιστορίας της, με δεκάδες νυν στελέχη και πρώην στελέχη της – κυρίως από τη Βόρεια και τη Λατινική Αμερική – να εμπλέκονται σε σκάνδαλα διαφθοράς ύψους εκατομμυρίων δολαρίων.

Η κρίση έχει αγγίξει και δύο από τους πλέον ισχυρούς άνδρες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, τον πρόεδρο της FIFA Μισέλ Πλατινί και τον ισχυρό άνδρα της UEFA, Μισέλ Πλατινί, οι οποίοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα για 90 μέρες, καθώς διερευνάται η εμπλοκή τους σε ύποπτες μεταφορές χρημάτων και πληρωμές. Αμφότεροι υποστηρίζουν ότι είναι αθώοι.

Η σημερινή ανακοίνωση έρχεται μία μέρα αφού η Ελβετία γνωστοποίησε ότι παρέλαβε αίτημα των γερμανικών εισαγγελικών Αρχών, με την οποία οι εισαγγελείς της Φρανκφούρτης ζητούν ελβετική βοήθεια ώστε να ερευνήσουν μία ύποπτη πληρωμή που συνδέεται με την ανάθεση του Μουντιάλ του 2006 στη Γερμανία.

Πηγή: skai.gr


 

Δειτε Επισης

Συνελήφθη ο ράπερ Diddy-Κατηγοίες για εκβιασμό, σωματεμπορία και εξαναγκασμό σε πορνεία
Πέραν των 450 τραυματιών και 14 νεκροί από εκρήξεις ασυρμάτων της Χεζμπολάχ
«Αυτός μου έμαθε πώς να ναρκώνω τη γυναίκα μου, τη βιάζαμε μαζί»-Νέες αποκαλύψεις στη δίκη Πελικό
Το Βερολίνο «παγώνει» τις εξαγωγές όπλων προς το Ισραήλ
Έκτακτη συνεδρίαση του ΣΑ του ΟΗΕ για τις εκρήξεις των βομβητών στον Λίβανο
Αμαξοστοιχία παραβίασε κόκκινο και καρφώθηκε σε ακινοποιημένο τρένο–Δεκάδες τραυματίες
Το Ισραήλ μετακινεί μονάδες στα σύνορα με τον Λίβανο-«Μπαίνουμε σε νέα φάση του πολέμου»
H λίστα με τους έντεκα νεκρούς από την επίθεση στα προπύργια της Χεζμπολάχ-Ανάμεσά τους δύο παιδιά
Νεκρή τουρίστρια μετά από επίθεση καρχαρία-Έχασε το πόδι της και πέθανε από ανακοπή
Νέος συναγερμός στην Ευρώπη-Φωτιά κοντά στο Τσέρνομπιλ αύξησε τα επίπεδα ραδιενέργειας