Συνελήφθη ο πιο μισητός άνθρωπος στις ΗΠΑ

Ο Martin Shkreli, ο πιο μισητός άνθρωπος στις ΗΠΑ, αυτός που αύξησε την τιμή συνταγογραφημένου φαρμάκου για τους φορείς ιού HIV περισσότερο από 5.000 τοις εκατό, συνελήφθη την Πέμπτη για απάτη.
 

Ο CEO της φαρμακευτικής εταιρίας Turing Pharmaceuticals συνελήφθη στο διαμέρισμά του στο  Murray Hill Tower στο κέντρο του Μανχάταν. Αστυνομικοί και πράκτορες του FBI οδήγησαν τον 32χρονο επιχειρηματία με χειροπέδες στο κρατητήριο.
 

Μετά την κυκλοφορία της είδησης της σύλληψής του, τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης πήραν φωτιά, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που έγραψαν πως ο Shkreli πήρε αυτό που του άξιζε. Στο Twitter, το σχετικό με την είδηση hashtag #Karma είναι στην κορυφή.

Ο Shkreli, ο οποίος είναι σήμερα διευθύνων σύμβουλος των Turing Pharmaceuticals και KaloBios Pharmaceuticals Inc, αντιμετωπίζει κατηγορίες απάτης, αναφορικά με τη διαχείριση κεφαλαίων.
 

Ο Εισαγγελέας του Μπρούκλιν των ΗΠΑ Robert Capers, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι ο Shkreli διοικούσε τις επιχειρήσεις του με το σύστημα της πυραμίδας Ponzi, όπου συνήθιζε κάθε επόμενη εταιρεία του, να πληρώνει εξαπατημένους επενδυτές προηγούμενων εταιριών του.

Ο Shkreli σε μία προσπάθεια να αποκρύψει την απάτη του, φέρεται να χρησιμοποίησε τα περιουσιακά στοιχεία της Retrophin προκειμένου να εξοφλήσει τα χρέη του από τη διαχείριση κεφαλαίων.

Ο Shkreli αντιμετωπίζει τώρα κατηγορίες απάτης τίτλων, συνωμοσία προς διάπραξη απάτης τίτλων και συνωμοσία προς διάπραξη απάτης μέσω τηλεπικοινωνιών, οι οποίες μπορούν να τον στείλουν μέχρι και 20 χρόνια στη φυλακή.
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Το Ισραήλ κατηγορεί το Ιράν για το σαμποτάζ στους σιδηροδρόμους στη Γαλλία
CrowdStrike: Το 97% των συστημάτων που επηρεάστηκαν από το σφάλμα έχουν επανέλθει
Μετά τον Ελ Τσάπο, ο Ελ Μάγιο-Παρά τις μεταμφιέσεις και τις πλαστικές, ο πανίσχυρος βαρόνος ναρκωτικών συνελήφθη
Κεραυνοί Ερντογάν κατά Νετανιάχου-«Ντροπή σε όσους χειροκροτούν τον Χίτλερ της εποχής μας στο Κογκρέσο»
Βρέθηκαν εμπρηστικοί μηχανισμοί στο σιδηροδρομικό δίκτυο στη Γαλλία-«Εγκληματική ενέργεια» (pics)
Παρέλυσε το Παρίσι από το σαμποτάζ στους σιδηροδρόμους-Χάος στους σταθμούς πριν την έναρξη των Ολυμπιακών
Απειλή για βόμβα στον σιδηροδρομικό σταθμό Gare Du Nord του Παρισιού
Απέσυρε το Ηνωμένο Βασίλειο την ένσταση κατά του διεθνούς εντάλματος σύλληψης του Νετανιάχου
Πώς το Παρίσι καθάρισε τον Σηκουάνα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες-Προκαλεί ίλιγγο το ποσό που ξόδεψαν
Εκκενώθηκε αεροδρόμιο στα σύνορα Ελβετίας-Γαλλίας για λόγους ασφαλείας