Συνελήφθη ο πιο μισητός άνθρωπος στις ΗΠΑ

Ο Martin Shkreli, ο πιο μισητός άνθρωπος στις ΗΠΑ, αυτός που αύξησε την τιμή συνταγογραφημένου φαρμάκου για τους φορείς ιού HIV περισσότερο από 5.000 τοις εκατό, συνελήφθη την Πέμπτη για απάτη.
 

Ο CEO της φαρμακευτικής εταιρίας Turing Pharmaceuticals συνελήφθη στο διαμέρισμά του στο  Murray Hill Tower στο κέντρο του Μανχάταν. Αστυνομικοί και πράκτορες του FBI οδήγησαν τον 32χρονο επιχειρηματία με χειροπέδες στο κρατητήριο.
 

Μετά την κυκλοφορία της είδησης της σύλληψής του, τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης πήραν φωτιά, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που έγραψαν πως ο Shkreli πήρε αυτό που του άξιζε. Στο Twitter, το σχετικό με την είδηση hashtag #Karma είναι στην κορυφή.

Ο Shkreli, ο οποίος είναι σήμερα διευθύνων σύμβουλος των Turing Pharmaceuticals και KaloBios Pharmaceuticals Inc, αντιμετωπίζει κατηγορίες απάτης, αναφορικά με τη διαχείριση κεφαλαίων.
 

Ο Εισαγγελέας του Μπρούκλιν των ΗΠΑ Robert Capers, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι ο Shkreli διοικούσε τις επιχειρήσεις του με το σύστημα της πυραμίδας Ponzi, όπου συνήθιζε κάθε επόμενη εταιρεία του, να πληρώνει εξαπατημένους επενδυτές προηγούμενων εταιριών του.

Ο Shkreli σε μία προσπάθεια να αποκρύψει την απάτη του, φέρεται να χρησιμοποίησε τα περιουσιακά στοιχεία της Retrophin προκειμένου να εξοφλήσει τα χρέη του από τη διαχείριση κεφαλαίων.

Ο Shkreli αντιμετωπίζει τώρα κατηγορίες απάτης τίτλων, συνωμοσία προς διάπραξη απάτης τίτλων και συνωμοσία προς διάπραξη απάτης μέσω τηλεπικοινωνιών, οι οποίες μπορούν να τον στείλουν μέχρι και 20 χρόνια στη φυλακή.
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Σε 21 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά σε σχολείο στην Κένυα
Συναγερμός από CIA και ΜΙ6-Η παγκόσμια τάξη πραγμάτων απειλείται όπως δεν έχουμε ξαναδεί από τον Ψυχρό Πόλεμο
Γιατί είναι σημαντικό να κοιμάστε πριν από τα μεσάνυχτα
Ζελένσκι: Έχουμε ένα ειρηνευτικό σχέδιο και θέλω να το παρουσιάσω στον Μπάιντεν
Η κραυγή απελπισίας της κόρης του Ντομινίκ Πελικό-Πώς να έχουμε φυσιολογική σεξουαλική ζωή;
Πόλεμος 12 μηνών στη Γάζα, χωρίς να φαίνεται ελπίδα για εκεχειρία
Αποκλεισμένες συνοριακές διαβάσεις ανάμεσα στη Σερβία και το Κόσοβο
Στη Γαλλία εκπαιδεύουν κοράκια για να καθαρίζουν το πάρκο
Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους, της Γαλλίας-Διαμαρτύρονται για τον διορισμό του Μπαρνιέ στην πρωθυπουργία
Εκφράζει ανησυχίες η Ουκρανία για πιθανή μεταφορά ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία