Φονικό πέρασμα του τυφώνα Melor στις Φιλιππίνες (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο τυφώνα Melor έπληξε τις Φιλιππίνες, σκοτώνοντας τουλάχιστον δεκατρείς ανθρώπους και αναγκάζοντας χιλιάδες άλλους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Η καταστροφή προκάλεσε επίσης σημαντικές ζημιές σε διάφορες επαρχίες της χώρας.
 
Ο τυφώνας έπληξε τις ανατολικές ακτές των Φιλιππίνες, τη Δευτέρα και μέχρι αργά την Τρίτη είχε κατευθυνθεί προς τη θαλάσσια περιοχή της Νότιας Κίνας.
 
 
Οι άνεμοι που έπληξαν την περιοχή έφτασαν σε ταχύτητα τα 170 χιλ/ώρα, ενώ όλοι οι θάνατοι από τον τυφώνα σημειώθηκαν στην επαρχία βόρειας Σαμάρ, όπου δύο εξ αυτών πνίγηκαν σε πλημμύρες, ένας πέθανε λόγω υποθερμίας, και ένα άλλο άτομο σκοτώθηκε από συντρίμμια.
 
Χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τη ζώνη καταστροφής, μετά και την εντολή των αρχών για απομάκρυνση 720.000 ανθρώπων από την περιοχή Μπικόλ και μόνο.
 
Χιλιάδες επιβάτες παραμένουν παγιδευμένοι στα λιμάνια και τα αεροδρόμια, καθώς δεκάδες πτήσεις ακυρώθηκαν και εκατοντάδες πλοία αναγκάστηκαν να μείνουν στο λιμάνι.
 
Ο τυφώνας προκάλεσε επίσης σοβαρές ζημιές σε διάφορες επαρχίες, όπου τα περισσότερα σπίτια είναι χτισμένα από ελαφρά υλικά. Η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος διακόπηκε, ενώ οι καλλιέργειες ρυζιού και καλαμποκιού έχουν υποστεί σοβαρές καταστροφές.
 
"Θα είναι πολύ θλιβερά τα φετινά Χριστούγεννα, αλλά και πολύ σκοτεινά γιατί δεν έχουμε ρεύμα. Αλλά το σημαντικό πράγμα είναι ότι όλοι γύρω μου είναι ζωντανοί" δήλωσε ένας γεωργός ρυζιού στο Γαλλικό Πρακτορείο.
 
 
Οι Φιλιππίνες είναι μια από τις πιο επιρρεπείς σε τυφώνες χώρες του πλανήτη. Φέτος ένας άλλος τυφώνας, ο Koppu, χτύπησε τη χώρα αφήνοντας πίσω του 50 νεκρούς και τεράστιες καταστροφές. Τον Νοέμβριο του 2013 μια άλλη θανατηφόρα τροπική καταιγίδα, η Haiyan, χτύπησε τις Φιλιππίνες σκοτώνοντας περίπου 6.000 άτομα και προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές.
 

Δειτε Επισης

Θρίλερ με το ελικόπτερο του Ραϊσί-Βρέθηκε μεταδίδουν τα κρατικά ΜΜΕ, διαψεύδει η Ερυθρά Ημισέληνος
Χαμενεΐ για Ραΐσι: Προσευχόμαστε να επιστρέψει, δεν θα διαταραχθεί το έργο της χώρας
Χιλιάδες ισραηλινοί διαδηλωτές στο Τελ Αβίβ απαιτούν παραίτηση Νετανιάχου και επιστροφή των ομήρων
Αυτό είναι το ελικόπτερο που μετέφερε τον Ιρανό πρόεδρο–Σκοτώθηκε μεταδίδουν Ισραηλινά μέσα (pics)
Συνεχής ενημέρωση Μπάιντεν για την πτώση του ελικοπτέρου με τον Ιρανό πρόεδρο Ραϊσί
Δύσκολες οι συνθήκες για εντοπισμό του ελικοπτέρου του Ιρανού Προέδρου- Αγνοούνται και διασώστες
Sky News: Θα υπάρξει μεγάλη μυστικότητα από το Ιράν για το περιστατικό με το ελικόπτερο του προέδρου
Περισσότεροι από 35.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά στη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Θρίλερ με το ελικόπτερο του Ιρανού Προέδρου-Άγνωστη η τύχη των επιβαινόντων
Επίθεση με ουκρανικό drone εναντίον μίνιμπας στη Χερσώνα–Ένας νεκρός