Προκαλεί εκ νέου ο Τσέχος Πρόεδρος: Θα μπούμε στο ευρώ όταν βγει η Ελλάδα

“Η Τσεχική Δημοκρατία πρέπει να υιοθετήσει το ευρώ την πρώτη ημέρα μετά την αποχώρηση της Ελλάδας” δήλωσε ο πρόεδρος της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν.
 
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων TASR, ο Μίλος Ζέμαν, “δικαιολόγησε” αυτή του τη δήλωση καθώς όπως είπε δεν θέλει οι πολίτες της Τσεχίας να πληρώνουν τα ελληνικά χρέη.
 
Μάλιστα δηλώνει απογοητευμένος από τις διαπραγματεύσεις του Ιουλίου λέγοντας ότι " αν και ήμασταν κοντά στο Grexit, τελικά απογοητεύτηκα από το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων”.
 
Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι αναμφίβολα το ευρώ θεωρείται πιο αξιόπιστο και πως ζηλεύει τη Σλοβακία, ωστόσο, “η Τσεχική οικονομία έχει ανάπτυξη 4,5%, κατά το εννεάμηνο του 2015, με τις εξαγωγές να έχουν ενισχυθεί κατακόρυφα” ανέφερε μεταξύ άλλων και συμπλήρωσε ότι μια δεύτερη ανησυχία -εκτός αυτής της Ελλάδος- είναι ότι η συναλλαγματική ισοτιμία ευρώ-κορώνας είναι δυσμενής κάτι το οποίο είναι επίσης αποθαρρυντικό για τον ίδιο και τη χώρα του.
 
Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μίλος Ζέμαν εξαπολύει τέτοιου είδους επιθέσεις κατά της χώρα μας. 
 
Εκτός από τις δηλώσεις του τον περασμένο Ιούλιο, όπου αποφεύχθηκε -δυστυχώς για εκείνον- η έξοδος της Ελλάδος από ευρώ, έχει επανέλθει με ανάλογες δηλώσεις του τόσο στο Bloomberg όσο και στην εφημερίδα «Mlada fronta Dnes». 
 
Πηγή: News247.gr 

Δειτε Επισης

Το σπάνιο κοινό Πάσχα ενώνει Ορθόδοξους και Καθολικούς πριν τους ξαναχωρίσει το ημερολόγιο
Πέντε νεκροί στην Αυστραλία λόγω των γιγάντιων κυμάτων
Πώς οι φοιτητές του Florida State University επέζησαν από τους πυροβολισμούς, με μία τσίχλα
Κατηγορίες Ζελένσκι σε Πούτιν για την πασχαλινή εκεγχειρία-«Παίζει με ανθρώπινες ζωές»
Πασχαλινή εκεχειρία κήρυξε ο Πούτιν-Διακοπή των επιχειρήσεων ως τη Δευτέρα
Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αναστέλλει τις απελάσεις μεταναστών από τη Βενεζουέλα
Η Μόσχα λέει πως ανακατέλαβε χωριό από την Ουκρανία στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ
Απαντά το επιτελείο Τραμπ για επιστολή με απειλές στο Χάρβαρντ-«Κατά λάθος στάλθηκε»
«Δεύτε λάβετε φως»-Λαμπρή η τελετή αφής στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα
Άρχισαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν-Η συνάντηση Αραγτσί με τον Ιταλό ομόλογο του