Η ΕΕ πρόδωσε τους Τούρκους δημοσιογράφους και πολίτες


 «Οι δημοσιογράφοι επικρίνουν την ΕΕ για την προσέγγισή της με την Τουρκία», αναφέρει σε άρθρο της  η  ιστοσελίδα ευρωπαϊκής ενημέρωσης Euractiv.
Το ρεπορτάζ του Euroactiv αναφέρει ότι σύμφωνα με δημοσιογραφικές οργανώσεις, που διοργάνωσαν χθες ενημερωτική συνάντηση στις Βρυξέλλες, "προκειμένου να περιορίσει την προσφυγική κρίση, η ΕΕ πρόδωσε τους Τούρκους δημοσιογράφους και πολίτες, οι οποίοι αντιστάθηκαν στα απολυταρχικά σχέδια της τουρκικής κυβέρνησης". Την άποψη αυτή εξέφρασαν εκπρόσωποι της Επιτροπής για την Προστασία των Δημοσιογράφων (CPJ), της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων και των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα.

Οι εκπρόσωποι των εν λόγω οργανώσεων τόνισαν ότι η προσφυγική κρίση και η άνοδος του ISIS αποτελούν προκλήσεις που έχουν τη δυνατότητα να καταστρέψουν την ΕΕ, αλλά η ΕΕ δεν πρέπει να πανικοβάλλεται και να κάνει εκπτώσεις όσον αφορά τις ενταξιακές δεσμεύσεις της Τουρκίας. Κριτική ασκήθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την καθυστερημένη δημοσίευση των εκθέσεων προόδου, για την απουσία αναφοράς στα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κοινή Δήλωση που εξεδόθη μετά τη Σύνοδο ΕΕ-Τουρκίας καθώς και στη θερμή αγκαλιά που αντάλλαξε ο Tusk με τον Τούρκο Πρωθυπουργό. H «ΕΕ δίνει την εντύπωση ότι μπορεί κάποιος να εξαγοράσει τη σιωπή της με αντάλλαγμα τον περιορισμό των προσφυγικών ροών από την Τουρκία- και αυτή δεν είναι η καλύτερη επίδειξη μιας αξιόπιστης ΕΕ», επεσήμαναν. Η συμπεριφορά αυτή προδίδει εκείνους τους Τούρκους που αντιστάθηκαν στα απολυταρχικά σχέδια της τουρκικής κυβέρνησης. Ο Marthoz (CPJ) έκανε έκκληση να μην συνεισφέρουμε στο «θάνατο του τουρκικού Τύπου». Επισημάνθηκε επίσης πως το 80% των τουρκικών μέσων ενημέρωσης ελέγχονται από το κυβερνών κόμμα AK τα οποία στηρίζουν το καθεστώς. Οι εκπρόσωποι των δημοσιογραφικών οργανώσεων παρουσίασαν στατιστικά στοιχεία και παραδείγματα ενδεικτικά της καταπίεσης που υφίσταται ο τουρκικός Τύπος.

Δειτε Επισης

Συνελήφθη ο «βιαστής με την άσχημη αναπνοή» Τον αναζητούσαν 17 χρόνια οι Αρχές των ΗΠΑ
ΒΙΝΤΕΟ: Δεν είχε άδεια οδήγησης και εμφανίστηκε μέσω zoom στο δικαστήριο ενώ οδηγούσε
Financial Times:To NATO δεν διαθέτει επαρκή συστήματα αεράμυνας για την προστασία της Ανατολικής Ευρώπης
Απειλές Λαβρόφ στις ΗΠΑ-«Θα απαντήσουμε αν στείλετε πυραύλους στην Ουκρανία»
Καταστροφή ρωσικών πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην Ουκρανία
ΒΙΝΤΕΟ: Ισχυροί άνεμοι παρασέρνουν αεροσκάφος 90 τόνων σταθμευμένο σε αεροδρόμιο στο Τέξας
Στυγνή εκτέλεση υποψηφίου δημάρχου στο Μεξικό- Έχουν δολοφονηθεί 24 από την έναρξη της προεκλογικής
Ξεκινά επίσημα η προεκλογική εκστρατεία στη Βρετανία- Διαλύθηκε το κοινοβούλιο
Έστησε εργαστήριο για καλλιέργεια κάνναβης στο σπίτι του στη Ρόδο
Με αμερικανικές βόμβες το πολύνεκρο πλήγμα των Ισραηλινών στη Ράφα