Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου: Απογοήτευση για το πρόγραμμα στειρώσεων γάτων

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου εκφράζει την απογοήτευσή του για το «πρόγραμμα» στειρώσεων που έχει ανακοινωθεί από τους Επιτρόπους Περιβάλλοντος και Εθελοντισμού σε συνεργασία με τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες.
 
Σε παρουσίαση του προγράμματος προς τις φιλοζωικές οργανώσεις που διενεργήθηκε την Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015, οι φιλόζωοι ενημερώθηκαν πως έχει εξασφαλιστεί το ποσό των €10.000 για στειρώσεις γάτων σε ολόκληρη την Κύπρο.
 
Το ποσό αυτό θα διανεμηθεί σε όλες τις επαρχίες, δηλαδή κάθε επαρχία θα λάβει €2000 για να στειρώσει τις αδέσποτες γάτες της. Με το κόστος για την στείρωση κάθε αδέσποτης γάτας να ανέρχεται σε €35 (περίπου), αυτό σημαίνει πως θα στειρωθούν 57 γάτες ανά επαρχία!
 
Θεωρούμε πως ο αριθμός αυτός ούτε κατά διάνοια δεν είναι επαρκής για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεξέλεγκτης αύξησης του πληθυσμού του είδους. Για να μην αναφερθούμε στο γεγονός ότι το πρόγραμμα αφορά ΜΟΝΟ γάτες κι όχι σκύλους, αφήνοντας και πάλι τους φιλόζωους να επωμίζονται το τεράστιο κόστος στειρώσεων των αδέσποτων σκύλων.
 
Ο Πρόεδρος του Κόμματος για τα Ζώα Κύπρου, Κυριάκος Κυριάκου, εκπροσωπώντας την φιλοζωική οργάνωση «ΚΙΒΩΤΟΣ», πρότεινε την λήψη βοήθειας από την Παγκόσμια οργάνωση Animal Spay Neuter International  όπου οι κτηνίατροι μέλη της οργάνωσης προσφέρονται να έρθουν στην Κύπρο  για να διενεργήσουν δωρεάν στειρώσεις μαζί με τους Κύπριους συναδέλφους τους.  Με τις νέες μεθόδους που έχουν αναπτυχθεί στο εξωτερικό θα μπορούν να πραγματοποιηθούν πέραν των 100 στειρώσεων μέσα σε ένα 8ωρο.
 
Κατά την παραμονή των ξένων κτηνιάτρων στο νησί, μπορεί να διεξαχθεί ένας μαραθώνιος (SPAYATHON) στειρώσεων σε συνεργασία με κράτος, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, Δήμους και Κοινότητες, όλες τις φιλοζωικές οργανώσεις και τους ιδιώτες κτηνιάτρους στην Κύπρο, προκειμένου μέσα σε λίγες μέρες να στειρωθεί ένας πραγματικά μεγάλος αριθμός ζώων και να αρχίσει ν’ αντιμετωπίζεται σοβαρά το πρόβλημα.
 
Η πρόταση του κ. Κυριάκου έγινε κατ’ αρχάς δεκτή, όμως θα πρέπει πρώτα να διευθετηθεί και από πλευράς κυβέρνησης και του Συμβουλίου Κτηνιάτρων για να ανάψουν το πράσινο φως  για την έλευση της Παγκόσμιας Οργάνωσης και των μελών- κτηνιάτρων για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί αυτός ο μαραθώνιος SPAYATHON.
 
Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου ελπίζει πως η πρόταση θα γίνει δεκτή στο σύνολό της διαφορετικά, οι 57 στειρώσεις γάτων ανά επαρχία δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα. 
  

Δειτε Επισης

Ο Γιώργος Σκαλιάς ο εκλεκτός του ΠτΔ ως ειδικός σύμβουλος για θέματα εκπαίδευσης
Άνοδος 5,4% στις αφίξεις τουριστών την πρώτη τριμηνία 2024-Αισιοδοξία Υφ. Τουρισμού
Βροχή και καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας