7000 λιγότεροι εργαζόμενοι στο δημόσιο μετά την κρίση

Κατά 6.913 ή ποσοστό 9,9% μειώθηκαν οι εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα από το τέλος του 2012, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Στατιστική Υπηρεσία Κύπρου.
 
Ο συνολικός αριθμός εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα μειώθηκε στους 63.041 το τρίτο τρίμηνο του 2015, σε σχέση με 65.346 το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014 και 64. 292 το περασμένο τρίμηνο. Το σύνολο των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα στο τέλος του 2012, πριν από την ένταξη της οικονομίας της Κύπρου σε πρόγραμμα εξυγίανσης, ήταν 69.954.
 
Η μεγαλύτερη μείωση καταγράφηκε στους εργαζόμενους στους ημικρατικούς οργανισμούς και τις κρατικές εταιρείες όπου ο αριθμός των εργαζομένων έφτασε στους 5.513 το τρίτο τρίμηνο του 2015, σε σχέση με 7.131 το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014. Οι απασχολούμενοι στη δημόσια υπηρεσία ήταν το τρίτο τρίμηνο του 2015, 53.226 σε σχέση με 53.851 την αντίστοιχη περίοδο του 2014, ενώ στην τοπική αυτοδιοίκηση 4.302 σε σχέση με 4.340 το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014.
 
Κατά κατηγορία εργαζομένων στην Κυβέρνηση, τον Νοέμβριο του 2015, 17.223 απασχολούνταν στη δημόσια υπηρεσία, 12.838 στην εκπαίδευση, 9.670 στις δυνάμεις ασφαλείας και 8.928 ήταν ωρομίσθιοι.
 

Δειτε Επισης

Χτίζονται γέφυρες συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
Πυρκαγιά σε βιοτεχνία στη Λεμεσό-Κάηκαν σωροί από παλέτα, προστατεύτηκε εργοστάσιο
Στις φλόγες οικία στην επαρχία Λευκωσίας-Ζημιές και σε αποθήκη
Συνελήφθη 33χρονος για κλοπή οχήματος στη Λευκωσία-Εντοπίστηκαν από κινητά μέχρι πορτοφόλια και ταυτότητες
Πλατφόρμα που μετέφερε όχημα έπεσε σε γκρεμό οκτώ μέτρων-Στήθηκε επιχείρηση για διάσωση 35χρονου
Προανήγγειλε επαφές με Πούτιν για την Ουκρανία Τράμπ-Θα συνομιλήσουν την Τρίτη
Το παρασκήνιο της παραίτησης του υφυπουργού Καινοτομίας στην Ελλάδα-Η υπόθεση «Απόλλων» που έφερε εξελίξεις
Νεαρός έτρεχε με 121 χιλιόμετρα στον αυτοκινητόδρομο-Δεν κατείχε άδεια οδήγησης
Έκαψαν όχημα 47χρονου στην Έμπα-Ψάχνουν στοιχεία για εντοπισμό των δραστών οι Αρχές
Ταξιδεύει για Γενεύη ο Τατάρ με το αφήγημα για δύο κράτη στη βαλίτσα-«Το τεφτέρι της ομοσπονδίας έκλεισε»