Θα αντιταχθούμε στην ιδιωτικοποίηση της CYTA, διαμηνύει το ΑΚΕΛ

Τη διαβεβαίωση προς τις συντεχνίες της Cyta ότι το ΑΚΕΛ θα αντισταθεί μέχρι τέλους με όλες του τις δυνάμεις για να διαμορφωθούν τέτοια δεδομένα τα οποία δεν θα επιτρέψουν να ιδιωτικοποιηθεί η Αρχή Τηλεπικοινωνιών, έδωσε το απόγευμα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.
 
Σε δηλώσεις, ύστερα από συνάντηση στα γραφεία του ΑΚΕΛ με τις συντεχνίες της Cyta, ο κ. Κυπριανού αφού ανέφερε ότι “ζούμε ένα θέατρο του παραλόγου”, είπε ότι το ΑΚΕΛ διαφωνεί “ριζικά με αυτή την προσέγγιση” και θεωρεί πως “και αυτό το θέμα επιβεβαιώνει ότι η Κυβέρνηση θέλει να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των λίγων και των εκλεκτών”.
 
“Έδωσαν επανειλημμένες υποσχέσεις στον κυπριακό λαό ότι δεν θα στηρίξουν τις ιδιωτικοποιήσεις και για ακόμη μια φορά έχουν ξεγελάσει τον κυπριακό λαό ο οποίος τους πίστεψε και προχωρούν σε ιδιωτικοποιήσεις όχι γιατί αυτό απαιτεί το μνημόνιο, όπως μας έχει πει και η Τρόικα, αλλά γιατί αυτή είναι η πολιτική τους φιλοσοφία”, είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.
 
 “Αν τελικά τα άλλα πολιτικά κόμματα δεν συστρατευθούν με τη δική μας θέση και γίνει κατορθωτή η απόφαση για ιδιωτικοποίηση του οργανισμού όταν και εφόσον θα διαφοροποιηθούν τα δεδομένα σε ό,τι αφορά την εκτελεστική εξουσία και όταν θα επανέλθουμε είτε συμμετέχοντας είτε έχοντας καθοριστικό λόγο σε αυτά τα ζητήματα, εμείς θα κινήσουμε τις διαδικασίες για επιστροφή των τομέων ζωτικής σημασίας για τον κυπριακό λαό και για την Κύπρο στον δημόσιο τομέα", ανέφερε και πρόσθεσε ότι "αυτό επιβάλει το συμφέρον του κυπριακού λαού και δεν μας ενδιαφέρουν τα συμφέροντα των λίγων και των εκλεκτών”, πρόσθεσε.
 
“Την ΑΗΚ την εξαίρεσαν μέσα σε ένα πρωινό από οποιεσδήποτε υποχρεώσεις γιατί έτσι αποφάσισαν και δεν είχαν πρόβλημα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του μνημονίου και δεν προσπαθούν να κάνουν το ίδιο με άλλους οργανισμούς”, πρόσθεσε.
 
Ο ΓΓ της ΕΠΟΕΤ-ΟΗΟ-ΣΕΚ Ηλίας Δημητρίου είπε ότι “οι συντεχνίες επαναβεβαίωσαν την κοινή διαχρονική και σταθερή θέση, η οποία υπάρχει με το ΑΚΕΛ, ότι είμαστε εναντίον των αποκρατικοποιήσεων, μετοχοποιήσεων και των ιδιωτικοποιήσεων” και πρόσθεσε ότι συμφώνησαν με το ΑΚΕΛ ότι “δεν μπορεί να είναι επιλεκτική η αφαίρεση προαπαιτούμενων μέσα από το μνημόνιο”.
  
Ο ΓΓ της ΠΑΣΕ ΑΤΗΚ Αλέκος Τρυφωνίδης χαιρέτισε τη διαχρονική στάση του ΑΚΕΛ που είναι η στήριξη της Cyta αλλά και των άλλων οργανισμών για παραμονή τους στο δημόσιο και προειδοποίησε τα υπόλοιπα κόμματα τα οποία ενώ εκφράζουν μια ξεκάθαρη άποψη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις στη συνέχεια παλινδρομώντας προσπαθούν να προσεγγίσουν ή να βρουν τη μέση λύση με τον Υπουργό (Οικονομικών), την Κυβέρνηση και τον ΔΗΣΥ.
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Σκαρφαλώνει στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία-Δεν υποχωρεί η σκόνη
Πώς τοποθετούνται οι συνταξιούχοι για το πασχαλινό επίδομα-«Ούτε οι μισοί δεν θα το πάρουν»
Δίνει μάχη με το χρόνο το ΥΠΑΝ για αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα σχολεία-Οι δύο δράσεις στα σκαριά
Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Ανάθεση βελτίωσης οδού Τσερίου ύψους €9,8 εκ. από Δήμο Στροβόλου
Την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2023 διεκδικεί ο νέος Δήμος Κουρίου