Ξεπαγώνουν κατεψυγμένο κρέας και το πουλούν για φρέσκο
11:55 - 14 Δεκεμβρίου 2015
Σε καταγγελία ότι 400 τόνοι κατεψυγμένου χοιρινού κρέατος ξεπαγώνονται κάθε εβδομάδα και διοχετεύονται στους καταναλωτές ως φρέσκο κρέας προβαίνει σε ανακοίνωσή του ο Ευρωαγροτικός καλώντας τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους να παρέμβουν.
Στην ανακοίνωσή του ο Ευρωαγροτικός ισχυρίζεται ότι «κρεοπωλεία πωλούν χοιρινό κρέας με την ένδειξη φρέσκου ενώ έγινε εισαγωγή του ως κατεψυγμένο». «Ξενοδοχεία, ταβέρνες, εστιατόρια και άλλα σημεία εστίασης παραπλανούνται από τους εισαγωγείς οι οποίοι αναμιγνύουν το φρέσκο Κυπριακό χοιρινό κρέας με το εισαγόμενο κατεψυγμένο», υποστηρίζει, προσθέτοντας ότι «η πιο πάνω κατάσταση έχει φέρει σε απόγνωση τους χοιροτρόφους οι οποίοι είναι στα πρόθυρα της καταστροφής».
«Καλούμε την Αστυνομία και τα αρμόδια Υπουργία Εμπορίου, Υγείας και Γεωργίας να επέμβουν για να προστατευθεί η υγεία του Κύπριου καταναλωτή», καταλήγει η ανακοίνωση.
Στην ανακοίνωσή του ο Ευρωαγροτικός ισχυρίζεται ότι «κρεοπωλεία πωλούν χοιρινό κρέας με την ένδειξη φρέσκου ενώ έγινε εισαγωγή του ως κατεψυγμένο». «Ξενοδοχεία, ταβέρνες, εστιατόρια και άλλα σημεία εστίασης παραπλανούνται από τους εισαγωγείς οι οποίοι αναμιγνύουν το φρέσκο Κυπριακό χοιρινό κρέας με το εισαγόμενο κατεψυγμένο», υποστηρίζει, προσθέτοντας ότι «η πιο πάνω κατάσταση έχει φέρει σε απόγνωση τους χοιροτρόφους οι οποίοι είναι στα πρόθυρα της καταστροφής».
«Καλούμε την Αστυνομία και τα αρμόδια Υπουργία Εμπορίου, Υγείας και Γεωργίας να επέμβουν για να προστατευθεί η υγεία του Κύπριου καταναλωτή», καταλήγει η ανακοίνωση.