Καταπατούν την συμφωνία οι Τούρκοι για τα κόκκινα

Ο Επικεφαλής της ελληνοκυπριακής πλευράς στην Τεχνική Επιτροπή, Σώτος Ζακχαίος, υποσχέθηκε όπως στην επόμενη συνάντηση της Επιτροπής στις 12 Ιανουαρίου, μεταφέρει τα αισθήματα απόγνωσης των κατοίκων του Κάτω Πύργου για διάνοιξη του δρόμου που διέρχεται μέσω του τουρκικού θύλακα των Κοκκίνων. Ο κ. Ζακχαίος, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, είχε συνάντηση με το Κοινοτικό Συμβούλιο Κάτω Πύργου στα γραφεία του Συμβουλίου για το άνοιγμα νέων οδοφραγμάτων.
Ανακοίνωση του Προέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου, Κώστα Μιχαηλίδη, αναφέρει ότι το Κοινοτικό Συμβούλιο ενημέρωσε τον κ. Ζακχαίο για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή σήμερα.
Ο κ. Μιχαηλίδης τόνισε ότι το επιχείρημα της τουρκοκυπριακής πλευράς ότι ο δρόμος διέρχεται πλησίον των τουρκικών φυλακίων, και γι’ αυτό δεν ανοίγει δεν ευσταθεί.
Ενημέρωσε επίσης τον κ. Ζακχαίο ότι η αρχική συμφωνία, που έγινε το 2010, προνοούσε, να περνά ένα λεωφορείο με Τουρκοκυπρίους την εβδομάδα, προς τα Κόκκινα για σκοπούς επισκέψεως των γονέων των στρατιωτών και μεταφορά των τροφίμων. Σήμερα μεταβαίνουν δύο λεωφορεία και ένα μεγάλο αυτοκίνητο βαν, αγνώστου περιεχομένου, και τα λεωφορεία περνούν και με τους στρατιώτες. Η συμφωνία δεν περιλάμβανε παραχώρηση ηλεκτρισμού αλλά αυτό γίνεται τα τελευταία χρόνια.
Ο κ. Ζακχαίος περιόδευσε τα σημεία διέλευσης από και προς τα Κόκκινα, από Μανσούρα μέχρι Παχύαμμο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, “διαπίστωσε πόσο εύκολο είναι να ανοίξει ο δρόμος για να σταματήσει η ταλαιπωρία, ο αποκλεισμός και η παραβίαση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων των κατοίκων της περιοχής”. Ο κ. Ζακχαίος είχε επίσης επαφές για το ίδιο θέμα και με το Κοινοτικό Συμβούλιο Πωμού και τον Δήμαρχο Πόλης Χρυσοχούς.
 
  

Δειτε Επισης

Υποβλήθηκαν 7.734 αιτήσεις στην «επιτροπή ακινήτων»-Αποφασίστηκε αποζημίωση 467.060.546 στερλινών
Εργαστήρια με θέμα τον αυτισμό πραγματοποίησε το ΥΠΑΝ
Για «αδιαφορία» στην τήρηση νομοθεσίας για θεσμό Επιτρόπου Εποπτείας ΓεΣΥ κάνει λόγο η Ισότητα
Πάνω από 90 παιδιά σε στέγες, 237 σε ανάδοχες οικογένειες-Πολλά τα κενά και τα προβλήματα
Αντιδρούν για το χαλλουμι και ετοιμάζουν συνάντηση οι αγελαδοτρόφοι-«Ευνοείται η παραγωγή στα κατεχόμενα»
Υπάλληλοι καθυστερούν να μεταβούν στη δουλειά-Τι καταγράφει έκθεση της Ελεγκτικής για τον ΟΚΥΠΥ
Συζήτησαν αλλαγές για την Τ.Α. Σιζόπουλος και Γιωρκάτζιης
Δύο μήνες μετά ακόμα περιμένει απαντήσεις για τα έργα στον Ακάμα η ΟΠΟΚ
Ζήτησε άμεσα τα στοιχεία στελέχωσης των Συμπλεγμάτων ο ΥΠΕΣ
Οκτώ τυχεροί κέρδισαν αλλά δεν εξαργύρωσαν τα λαχεία τους-Επιστρέφουν στο κράτος τα χρήματα εντός Νοεμβρίου