Η ανανεωμένη Πιαλέ Πασιά στη Λάρνακα είναι γεγονός

Ένα πολεοδομικό έργο, η ανάπλαση και βελτίωση της Οδού Πιαλέ Πασά, που ξεκίνησε το 1998 επί Δημαρχίας Γεώργιου Λυκούργου, συνεχίστηκε επί Ανδρέα Μωϋσέως και ολοκληρώθηκε το 2015 επί Αντρέα Λουρουτζιάτη, εγκαινιάστηκε σήμερα από τον Υπουργό Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο.
 
Τα εγκαίνια του έργου που πέρασε από πολλές δυσκολίες και προβλήματα, αλλά με πολλή επιμονή και υπομονή ολοκληρώθηκε, ξεκίνησαν με αγιασμό από εκπρόσωπο του Μητροπολίτη Κιτίου και συνεχίστηκε με ομιλίες από τον Δήμαρχο Λάρνακας και τον Υπουργό Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο.
 
Στην τελετή εγκαινίων παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι τέως Δήμαρχοι Γεώργιος Λυκούργος και Ανδρέας Μωϋσέως, βουλευτές, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.
 
Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης ανέφερε ότι «το σημαντικό αυτό έργο ανάπτυξης, το 1998 επί Δημαρχίας του Γεώργιου Λυκούργου εντάχθηκε, μετά από πολλές προσπάθειες, ως Πολεοδομικό Έργο και άρχισε ο σχεδιασμός του Ρυθμιστικού Σχεδίου. Το 2011, επί Δημαρχίας του Ανδρέα Μωυσέως ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός και τροχοδρομήθηκε η υλοποίηση του ως συγχρηματοδοτούμενο Έργο από την Κυπριακή Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της προγραμματικής περιόδου 2007 -2013».

 
Η υλοποίηση του έργου, πρόσθεσε ο κ. Λουρουτζιάτης, συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε επί δικής του Δημαρχίας, με αποτέλεσμα να έχει «αναβαθμισθεί το Παραλιακό Μέτωπο της Λάρνακας, επαναπροσδιορίζοντας την πολιτισμική ταυτότητα του τόπου και των ανθρώπων του. Διαχρονικά οι δύο Κοινότητες, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, σε περιόδους ειρήνης, αναγνώρισαν μέσα από την ιστορία τους, τη Λεωφόρο Αθηνών στο Παραλιακό Μέτωπο των Φοινικούδων, την οδό Άγκυρας που περιβάλλει στην παραλία το Μεσαιωνικό Κάστρο και την οδό Πιαλέ Πασά που χωροθετεί την Τουρκοκυπριακή Συνοικία της Σκάλας».
 
Ανέφερε ακόμα ότι «ο Δήμος Λάρνακας εγκαινιάζει το έργο αναδεικνύοντας έμπρακτα, ότι οι κάτοικοι και οι ξένοι επισκέπτες, περπατούν, απολαμβάνουν και γνωρίζουν την οδό Πιαλέ Πασά, η οποία μαζί με τη Λεωφόρο Τάσου Μητσόπουλου, υπάρχουν για να διατηρούν την ιστορία  ζωντανή, ως μια ιστορική συναίνεση και κοινή συνύπαρξη σε πολλά επίπεδα».
 
Ο Δήμαρχος Λάρνακας ευχαρίστησε όλους όσοι συνεργάστηκαν και συμμετείχαν στο διήμερο εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων με τίτλο «Γνωρίστε την Οδό Πιαλέ Πασά» που άρχισαν χθες και ολοκληρώνονται σήμερα μεταξύ των οποίων μουσικά σχήματα, χορευτικές ομάδες της πόλης και επαρχίας Λάρνακας, κεραμίστες, φωνητικά και μουσικά σχήματα του Δήμου και αθλητικούς συλλόγους.
 
Μετά τις ομιλίες ακολούθησε απονομή πλακετών στον Υπουργό Εσωτερικών, τους τέως Δημάρχους Γεώργιο Λυκούργο και Ανδρέα Μωϋσέως, τον Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Συντονισμού και Ανάπτυξης, τον Διευθυντή της Μονάδας Διαχείρισης Διαρθρωτικών Ταμείων, τη Διευθύντρια του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως, τη Διευθύντρια του Τμήματος Δημοσίων Εργων, τη Μηχανικό του έργου, τη κατασκευάστρια εταιρεία και άλλα άτομα που εργάστηκαν για την ολοκλήρωση του έργου.
 
Ακολούθησε παρέλαση από τη Δημοτική Φιλαρμονική Λάρνακας και τη Φιλαρμονική της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου, συρτάκι από ομάδες της πόλης και επαρχίας Λάρνακας, ενώ μέχρι αργά το απόγευμα θα υπάρχουν μουσικά προγράμματα και διάφορες δραστηριότητες.
 
 

Δειτε Επισης

Υποβλήθηκαν 7.734 αιτήσεις στην «επιτροπή ακινήτων»-Αποφασίστηκε αποζημίωση 467.060.546 στερλινών
Εργαστήρια με θέμα τον αυτισμό πραγματοποίησε το ΥΠΑΝ
Για «αδιαφορία» στην τήρηση νομοθεσίας για θεσμό Επιτρόπου Εποπτείας ΓεΣΥ κάνει λόγο η Ισότητα
Πάνω από 90 παιδιά σε στέγες, 237 σε ανάδοχες οικογένειες-Πολλά τα κενά και τα προβλήματα
Αντιδρούν για το χαλλουμι και ετοιμάζουν συνάντηση οι αγελαδοτρόφοι-«Ευνοείται η παραγωγή στα κατεχόμενα»
Υπάλληλοι καθυστερούν να μεταβούν στη δουλειά-Τι καταγράφει έκθεση της Ελεγκτικής για τον ΟΚΥΠΥ
Συζήτησαν αλλαγές για την Τ.Α. Σιζόπουλος και Γιωρκάτζιης
Δύο μήνες μετά ακόμα περιμένει απαντήσεις για τα έργα στον Ακάμα η ΟΠΟΚ
Ζήτησε άμεσα τα στοιχεία στελέχωσης των Συμπλεγμάτων ο ΥΠΕΣ
Στη Γενεύη η Επ. Νομοθεσίας για αξιολόγηση Κύπρου για Οικονομικά, Κοινωνικά και Πολιτιστικά Δικαιώματα