Στους έξι οι νεκροί από την επίθεση κοντά στην ισπανική πρεσβεία

Οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας απέκρουσαν μια επίθεση καμικάζι σε ξενώνα κοντά στην πρεσβεία της Ισπανίας στην Καμπούλ, σκοτώνοντας τρεις μαχητές Ταλιμπάν έπειτα από ώρες διακεκομμένων πυροβολισμών και εκρήξεων που διήρκεσαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Ενας Ισπανός, μέλος της ασφάλειας της πρεσβείας, σκοτώθηκε κατά την επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε σ` ένα αυστηρά φυλασσόμενο τμήμα της Καμπούλ κοντά σε αρκετές πρεσβείες και κυβερνητικά κτίρια, ενώ πέντε Αφγανοί αστυνομικοί σκοτώθηκαν ή τραυματίσθηκαν, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Καμπούλ Αμπντούλ Ραχμάν Ραχίμι.

Επιπλέον ένας Ισπανός πολίτης και εννέα άμαχοι Αφγανοί τραυματίσθηκαν και άλλοι 47 Αφγανοί και ξένοι διασώθηκαν από γειτονικά κτίρια όπου παγιδεύτηκαν όταν οι δυνάμεις ασφαλείας απέκλεισαν την περιοχή γύρω από τον ξενώνα. Αυτή η τελευταία σε μια σειρά από επιθέσεις εναντίον ξένων στόχων στην Καμπούλ άρχισε χθες, Παρασκευή, γύρω στις 6 μ.μ. (15:30 ώρα Κύπρου), όταν ένας καμικάζι ανατίναξε ένα παγιδευμένο όχημα κοντά στον ξενώνα, επιτρέποντας σε τρεις ενόπλους να πάρουν θέσεις και να ανοίξουν πυρ εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας.

"Η επιχείρηση είχε μεγάλη χρονική διάρκεια επειδή θέλαμε να διασώσουμε τους ανθρώπους που είχαν παγιδευτεί σε γύρω κτίρια και έπρεπε να κινηθούμε προσεκτικά και με την κατάλληλη τακτική", δήλωσε ο Ραχίμι. Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση, λέγοντας πως είχε στόχο έναν ξενώνα στον οποίο σύχναζαν ξένοι. Πραγματοποιήθηκε μόλις μερικές ημέρες μετά την επιστροφή του προέδρου Ασραφ Γάνι από μια περιφερειακή ειρηνευτική διάσκεψη που έγινε στο Πακιστάν, όπου ζήτησε υποστήριξη για να αναβιώσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες που έχουν μείνει φέτος στάσιμες.

Η επίθεση στον ξενώνα πραγματοποιήθηκε επίσης έπειτα από μια χωριστή επίθεση των Ταλιμπάν στο συγκρότημα του αεροδρομίου της νότιας πόλης Κανταχάρ, κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 50 άμαχοι και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.  
 

Δειτε Επισης

Μυστήριο με τον θάνατο 35χρονου που τον «ρούφηξε» κινητήρας αεροσκάφους στο Μπέργκαμο
Τουλάχιστον 108 νεκροί από τις πλημμύρες στο Τέξας-Αγνοούνται τέσσερα παιδιά
Από φλεγόμενο όχημα ξεκίνησε η πυρκαγιά που μαίνεται στη Μασσαλία-Η νύχτα θα είναι κρίσιμη
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή της επίθεσης στο ελληνικών συμφερόντων Magic Seas στην Ερυθρά Θάλασσα
Μίλησε στο βρετανικό κοινοβούλιο ο Μακρό-«Η Ευρώπη δεν θα εγκαταλείψει ποτέ την Ουκρανία»
Σε δύο ημέρες πιθανότατα θα σταλεί στην ΕΕ η επιστολή Τραμπ που θα της ανακοινώνει τους δασμούς
ΒΙΝΤΕΟ: Ήρωας 39χρονος έσωσε μωρά από φλεγόμενο διαμέρισμα στο Παρίσι-Ισορροπούσε σε στενό περβάζι
Δεν είναι ευχαριστημένος με τον Πούτιν ο Τραμπ-«Σκοτώνει κόσμο και μας αραδιάζει βλακείες»
Εκατοντάδες πολίτες σε διαμαρτυρία έξω από τη Νομική-Κατηγόρησε τον Αγγελίδη για αλαζονεία και ζήτησε παραίτηση η ΠΟΓΟ
Ο Χαφτάρ έδιωξε από τη Βεγγάζη την αποστολή της ΕΕ για το μεταναστευτικό-«Είστε ανεπιθύμητοι»