Ζ. Αιμιλιανίδου: Τα άτομα με αναπηρίες δικαιούνται ίσες ευκαιρίες

 Τα άτομα με αναπηρίες δικαιούνται ίσες ευκαιρίες σε όλους τους τομείς της ζωής, στη διαβίωση, τη διακίνηση, την εκπαίδευση και την εργασία, είπε η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Συμπλήρωσε ότι οι ανισότητες και ο κοινωνικός αποκλεισμός δεν θα εκλείψουν ολότελα, όμως μπορούν να μειωθούν και αυτό αποτελεί στρατηγική επιδίωξη του Υπουργείου της.

Σε χαιρετισμό της στην 35η Γενική Συνέλευση της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου, που διάβασε η Διευθύντρια του Τμήματος Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες Χριστίνα Φλουρέντζου, η Υπουργός είπε ότι η προώθηση μέτρων για την υποστήριξη των ατόμων με αναπηρίες αποτελεί δικαίωμα για ένταξη και ενσωμάτωσή τους στο κοινωνικό σύνολο.

Όπως είπε η κ. Αιμιλιάνίδου, η αναπηρία αφορά όλους μας, τόσο τα ίδια τα άτομα, όσο και τις οικογένειές τους και τους θεσμούς της πολιτείας.

Ανέφερε ότι η Κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για λήψη πρόσθετων μέτρων, προχώρησε τον Ιούλιο του 2013 στην έγκριση του πρώτου Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Αναπηρία, αναβαθμίζοντας έτσι τις υπηρεσίες προς τα άτομα με αναπηρίες.

Παράλληλα, είπε ότι το Υπουργείο Εργασίας εφαρμόζει διάφορα προγράμματα, μέτρα και δράσεις για την ικανοποίηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρίες, για την κοινωνική προστασία, την απασχόληση και την κοινωνική ενσωμάτωσή τους.

Αναφέρθηκε στις κοινωνικές παροχές προς τα άτομα με κινητικές αναπηρίες, όπως το επίδομα βαριάς κινητικής αναπηρίας, φροντίδας, διακίνησης, αλλά και την οικονομική βοήθεια για αγορά αναπηρικού αυτοκινήτου και τροχοκαθισμάτων, που, όπως είπε, υποστηρίζουν ένα ικανοποιητικό επίπεδο ζωής.

Παράλληλα, είπε ότι οι παροχές που αφορούν την επαγγελματική κατάρτιση και αποκατάσταση είναι ίσως σήμερα πιο σημαντικές από ποτέ, καθώς παρέχουν την ευχέρεια σε άτομα με αναπηρίες να εργοδοτηθούν ή και να δημιουργήσουν τις δικές τους επιχειρησιακές μονάδες με κρατική επιχορήγηση.

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Νεκρός 79χρονος σε δυστήχημα-Προσπαθούσε να ακινητοποιήσει το τρακτέρ του
Κατηγορεί την Ολγκίν ότι προσπάθησε να «παρασύρει» σε συνομιλίες ο Τατάρ-«Δεν υπάρχει κοινό έδαφος»
Επιμένει στο δεδικασμένο η πλευρά των μοναχών-«Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Ησαΐα»
Ανταλλαγή καλών πρακτικών ΤΝ για πολιτισμό πρότεινε η Κασσιανίδου στις Βρυξέλλες
ΒΙΝΤΕΟ: Έτσι στήθηκε η κινηματογραφική απόδραση του «Μύγα»-Σε κατάσταση συναγερμού η Γαλλία
Τη δημιουργία περαιτέρω υποχρεώσεων για ελέγχους αγοράς εξετάζει η Βουλή
Έστω και τώρα βοηθήστε τη μάνα να ησυχάσει και τον Θανάση να αναπαυθεί...
Μονομερή απόφαση της Βουλής για το δικαίωμα περίθαλψης δημοσίων υπαλλήλων, καταγγέλλει η ΠΑΣΥΔΥ
Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή συστήνει να γίνεται έρευνα για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών