Η δυστυχία που δεν χωρά στην οθόνη μας

  Η δυστυχία που δεν χωρά στην οθόνη μας
 
  • Είδα τον άνθρωπο να φωνάζει στην εκδήλωση διαμαρτυρίας της ΔΕΟΚ. Είχε βγει μπροστά, απ’ τους άλλους, παρ’ ότι η φωνή του δεν τον βοηθούσε. Φαίνεται να τον έσπρωχνε η ανάγκη του και να τον ωθούσε στον απεγνωσμένο του μονόλογο το δίκιο του.
  • Ήταν μια φωνή παράταιρη του κλίματος. Και του κύματος που μας συντονίζουν οι αρμόδιοι.  Έσπαζε τον τόνο έκβασης μιας προδιαγεγραμμένης  διαδήλωσης και τον υπουργικό λόγο ότι αρχίσαμε, επιτέλους, να αισθανόμαστε την οικονομική ανάκαμψη.
  • Ο νεαρός οικογενειάρχης έβγαζε από μέσα του τον πόνο του, έστελνε με τα πέντε παιδικά στόματα ραμφίσματα στην παχύδερμη εξουσία. Βρήκε ένα βήμα, έστω άκομψο για πολλούς, να δώσει μια πιθανή διέξοδο στα προβλήματά του.
  • Ήθελε και το κατάφερε εν τέλει να στείλει το μήνυμά του σε αυτιά, υπό κανονικές συνθήκες κλειστά.  Που θέλοντας και μη, όμως, αναγκάζονται να αφουγκράζονται την αντίδραση της κοινής γνώμης. 
  • Η φωνή απόγνωσης του πολύτεκνου διαμαρτυρόμενου, με τον πενιχρό μισθό, προστιθέμενης και της αδυναμία της συζύγου του να εισφέρει στον οικογενειακό προϋπολογισμό, «έπιασε τόπο» και στα κανάλια. Η «επανάληψη είναι μητέρα της σοφίας», ανεβάζει και την θεαματικότητα, σκέφτηκαν.    
  • Και καλά έκαναν! Γιατί πολλοί θέλουν να αγνοούν πως ζουν οι άνθρωποι στην διπλανή τους πόρτα. Και προτιμούν στο πιάτο την συγκίνηση, άνετα μπροστά στην τηλεοπτική τους οθόνη. Πέταξε προσωρινά τη γούνα της και η Υπουργός. Ίσως και να ένοιωσε τα ραμφίσματα εκείνων των παιδιών, που παρουσιάστηκαν από το …πουθενά μπροστά της.
  • Γιορτές έρχονται, χωρίς αυτό να σας δίνει άλλοθι για την συστηματική αβλεψία σας κ. αρμόδιοι.  Ανοίξτε, έστω και τώρα, τα μάτια σας, ξεβουλώστε τα αυτιά σας. Μην πετάτε άλλους αριθμούς ευημερίας στο βρόντο, αφού η ευημερία δεν περιγράφεται με νούμερα αλλά βιώνεται.
  • Ο πολύτεκνος οικογενειάρχης είναι ένα μικρό δείγμα της μεγάλης εικόνας της κοινωνίας μας. Που δεν χωρά, δεν προσαρμόζεται στην οθόνη μας
 

Δειτε Επισης

Η Ποινική και Πειθαρχική ευθύνη των μελών της Αστυνομίας/Εθνικής φρουράς στην υπόθεση του Θανάση Νικολάου
Επιλογή για το μέλλον της Ευρώπης
Η προσβολή του τεκμηρίου αθωότητας από δηλώσεις του ΥΔΔΤ
Έξαρση εγκλήματος: Απ' ον μπορεί να δέρει το γάρο, δέρνει το σάμαν
Συνέχιση ή Μετατροπή Αλλοδαπής Ποινής στη Κύπρο
Πορεία Χριστοδούλας, η σύνοψη των αγώνων μας σήμερα
Δύο χρόνια έργων και προόδου στον Δήμο Γεροσκήπου
«Ηγεσία που κάνει τη διαφορά στην ΠΟΕΔ, με ΠΑΔΕΔ - Πρωτοπορία!»
Η προστασία από τις περιβαλλοντικές αλλαγές ως ανθρώπινο δικαίωμα,
Υποχρεωτική Νοσηλεία Ουσιοεξαρτημένων