Σύμφωνη η επιτροπή Άμυνας για την απόσπαση στρατιωτικών στην Αστυνομία

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Αμυνας κρίνει ορθή τη συνεργασία Εθνικής Φρουράς – Αστυνομίας για ενίσχυση των μέτρων πρόληψης ενδεχόμενης τρομοκρατικής απειλής και στηρίζει τις ενέργειες της Κυβέρνησης προς αυτή τη κατεύθυνση. Επίσης, δηλώνει έτοιμη να συζητήσει την πρόσληψη πρόσθετου προσωπικού εάν κριθεί και από την Κυβέρνηση αναγκαία.
 
Η Επιτροπή Αμυνας ενημερώθηκε από τους Υπουργούς Αμυνας και Δικαιοσύνης και τους Αρχηγούς ΓΕΕΦ και Εθνικής Φρουράς για τη συνεργασία και τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης σε έκτακτη συνεδρία το απόγευμα της Πέμπτης.
 
Σε δήλωση μετά τη συνεδρία, ο Υπουργός Αμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης ανέφερε ότι ενημερώθηκε η Επιτροπή Άμυνας της Βουλής για τα μέτρα που λαμβάνονται και για τη συνδρομή της Εθνικής Φρουράς στο έργο της Αστυνομίας, ώστε, προληπτικά, να αυξηθούν τα μέτρα ασφάλειας που λαμβάνονται για αντιμετώπιση της απειλής που υπάρχει ευρύτερα σε όλο τον κόσμο σε σχέση με την τρομοκρατία.

Σημείωσε εξάλλου ότι είναι μέτρα προληπτικά, όπως λαμβάνονται σε πλείστες χώρες, με τη συνδρομή και του στρατού, έτσι ώστε στη βάση ενός σχεδιασμού να φυλάσσονται εγκαταστάσεις και γενικότερα για την προστασία της ασφάλειας του κράτους.
 
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αμυνας Γιώργος Βαρνάβα ανέφερε ότι η Επιτροπή έκρινε ορθό να συγκαλέσει την έκτακτη συνεδρία ώστε να ενημερωθεί από τους Υπουργούς Αμυνας και Δικαιοσύνης και τους Αρχηγούς του ΓΕΕΦ και της Αστυνομίας, όσον αφορά τη συνεργασία την οποία έχουν τα δύο Υπουργεία σε σχέση με τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται και θα πρέπει να λαμβάνονται όσον αφορά το γενικότερο σχεδιασμό ασφάλειας, ιδιαίτερα αυτό το χρονικό διάστημα, μετά και από τα πρόσφατα γεγονότα που όλοι έχουμε βιώσει.
 
“Μετά από την ενημέρωση της οποίας τύχαμε από τους δύο Υπουργούς, εκφράζουμε πρώτα από όλα τη στήριξη στη συνεργασία και τα μέτρα που λαμβάνονται και προς την ενίσχυση που πρέπει να υπάρξει”, συμπλήρωσε.
 
Ο κ. Βαρνάβα είπε επίσης ότι η Επιτροπή Άμυνας γνωρίζοντας τα δεδομένα της Εθνικής Φρουράς και τα δεδομένα της Αστυνομίας, όπως κατατέθηκαν από τον Αρχηγό του σώματος, δήλωσε ξεκάθαρα ότι είναι πανέτοιμη να συζητήσει με τους δύο Υπουργούς, εάν συμφωνούν με τη διαπίστωση της Επιτροπής, ότι χρειάζεται πρόσληψη νέου προσωπικού για ενίσχυση των μέτρων ασφάλειας.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, προς την ενίσχυση των μέτρων ασφάλειας για πρόληψη τρομοκρατικών επιθέσεων θα τεθούν υπό την καθοδήγηση της Αστυνομίας 130 μόνιμα στελέχη της Εθνικής Φρουράς.
 
Τα στελέχη της Εθνικής Φρουράς θα τύχουν εκπαίδευσης από την Αστυνομία και θα ενταχθούν στο σχεδιασμό ασφάλειας για 3 μήνες. Τα πρόσθετα μέτρα ασφάλειας θα διαρκέσουν 3μήνες και θα τελούν υπό ανανέωση.
 
 
 

Δειτε Επισης

Κάμερες σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία και σε ευαίσθητους χώρους ζητά η Ισότητα
Μέτρα για αντιμετώπιση αδήλωτης εργασίας και Τουρκοκύπριους συζητά το Εργατικό Συμβουλευτικό Σώμα
Επαναδραστηριοποίηση Μηχανισμού Διαβούλευσης με Παιδοβουλή
Πέραν των 4726 παιδιών από αρχές έτους στο ΤΑΕΠ Παίδων του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας
Υπουργείο Εργασίας: Σημαντικά οφέλη για αγορά εργασίας από τη συμμετοχή στην ΕΕ
Στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση το θέμα των πλαστών πτυχίων
Ετοιμόρροπη η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στην Αμμόχωστο
Εκκλησιασμός θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαΐου στην κατεχόμενη Βατυλή
Στόχος του ΡΙΚ να εξελιχθεί ο θεσμός του κυπριώτικου σκετς
Παναγιώτου για Λιμάνι Λάρνακας-«Οι συμφωνίες να είναι σεβαστές από όλους»