Στην Ουκρανία για διμερείς συμφωνίες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, θα πραγματοποιήσει σήμερα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος βρίσκεται στο Κίεβο της Ουκρανίας για επίσημη επίσκεψη.

Μετά την επίσημη τελετή υποδοχής, που θα γίνει στο Προεδρικό Μέγαρο στο Κίεβο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Πρόεδρος Ποροσένκο θα παρακαθίσουν σε κατ´ ιδίαν συνάντηση την οποία θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών. Στο περιθώριο των συνομιλιών θα υπογραφούν διμερείς συμφωνίες και πρωτόκολλα συναντίληψης μεταξύ Κύπρου και Ουκρανίας.
 
Συγκεκριμένα, θα υπογραφεί Πρωτόκολλο για τη Συμφωνία Αποφυγής Διπλής Φορολογίας, Μνημόνιο Συναντίληψης για Συνεργασία μεταξύ των Κρατικών Αρχείων των δύο χωρών, Μνημόνιο Συναντίληψης για Συνεργασία στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Ενεργειακής Απόδοσης, καθώς και Συμφωνία Συνεργασίας στον τομέα της Ανώτερης Εκπαίδευσης.
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα χαιρετίσει επίσης το φόρουμ που διοργανώνει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Ουκρανίας σε συνεργασία με το ΚΕΒΕ, ενώ το απόγευμα θα έχει συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της Ουκρανίας Αρσένιι Γιατσενιούκ και με τον Πρόεδρο της Βουλής Βλάντιμιρ Γκρόισμαν.
 
Στην Ουκρανία, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνοδεύουν ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος και υπηρεσιακοί παράγοντες.
 
 
 

Δειτε Επισης

Χρηματική εισφορά για στήριξη της Ανόρθωσης προσέφερε ο Βασίλης Μαύρου
Σε χωματερή βρέθηκε το νεκρό βρέφος στην Ελλάδα-Φέρει χτυπήματα στο κεφάλι
Στην Κύπρο για νέα επίσκεψη εργασίας ο εισηγητής για Αμμόχωστο στην ΚΣΣΕ
Εξαφανίστηκαν πέντε παιδιά από νοσοκομείο στην Πάτρα, ενώ διερευνάτο αν ήταν θύματα κακοποίησης
Αυτοί είναι οι υποψήφιοι της ΔΗΠΑ στον Δήμο Λατσιών-Γερίου
Επικρίσεις ΑΚΕΛ στην Κυβέρνηση-«Ανύπαρκτος ο προγραμματισμός για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών»
Οι υποψήφιοι της ΔΗΠΑ για τον Δήμο Νότιας Λευκωσίας και Ιδαλίου
Ακόμα και μετά την απόφαση του ΕΔΑΔ επέμεναν ότι δεν επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια
Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του 32χρονου-Κρυβόταν στο Ντουμπάι, πήγε στην Ελλάδα και τον σκότωσαν
Κάθαρση ζητά η οικογένεια του Θανάση-«Φάνηκαν τελικά ποιοι ήταν οι πελλοί»