Πάφος: Σε απευθείας δίκη στο Κακουργιοδικείο οικογένεια για ναρκωτικά

 Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου, που συνεδριάζει στην Πάφο στις 18 Ιανουαρίου του 2016, παραπέμφθηκε ο 39χρονος από τη Λεμεσό ο οποίος συνελήφθη στις 6 Δεκεμβρίου για διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομης χρήσης και κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια στη Μαραθούντα της Επαρχίας Πάφου.

Μέχρι τότε ο 39χρονος θα παραμείνει υπό κράτηση όπως διέταξε σήμερα ο δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου Πανίκος Μιχαηλίδης.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν από την αστυνομία η 33χρονη συμβία του, η μητέρα της 52 ετών και ο αδερφός της 24 ετών, όλοι από την Επαρχία Πάφου.

Όλοι τους παρουσιάστηκαν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου.

Για την 33χρονη, την μητέρα της και τον αδερφό της το Δικαστήριο διέταξε όπως παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι της 14 Δεκεμβρίου του 2015 , ημερομηνία κατά την οποία το Δικαστήριο επεφύλαξε να ανακοινώσει την απόφασή του για την κράτηση ή μη των τριών μέχρι τις 18 Ιανουαρίου του 2016 που επίσης η μητέρα, η κόρη και ο γιος της παραπέμφθηκαν σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου.

Ο εξεταστής της υπόθεσης, Λοχίας 514 Παναγιώτης Ταμπούρα, που υπηρετεί στην Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών, ανέφερε στο Δικαστήριο πως ο ίδιος λαμβάνει μέρος στη διερεύνηση υπόθεσης συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομης κατοχής, παράνομης κατοχής με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα και παράνομης χρήσης ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Α’, ήτοι κοκαϊνης, βάρους 786 γραμμαρίων περίπου, αδικήματα που διαπράχθηκαν μεταξύ άγνωστης ημερομηνίας και 6/12/2015 στο χωριό Μαραθούντα της Επαρχίας Πάφου.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρθηκε στις 6/12/2015 μεταξύ των ωρών 09:30 – 10:30 μέλη της ΥΚΑΝ, κατόπιν πληροφορίας και δυνάμει δικαστικών ενταλμάτων έρευνας, ερεύνησαν τόσο την ανώγειο κατοικία, στην οποία διαμένουν οι δύο πρώτοι ύποπτοι δηλαδή ο 39χρονος και η 33χρονη συμβία του, όσο και την ισόγειο κατοικία, στην οποία διαμένουν η μητέρα της 33χρονης και ο αδερφός της, στην παρουσία και των τεσσάρων, χωρίς ωστόσο να ανευρεθεί οτιδήποτε το επιλήψιμο.

Παρών ήταν επίσης και πέμπτο πρόσωπο, το οποίο διανυκτέρευε στην οικία του ζεύγους.

Στη συνέχεια, όπως αναφέρθηκε, η έρευνα επεκτάθηκε στους εξωτερικούς χώρους του κτιρίου και βρέθηκε θαμμένο στο έδαφος στην πίσω αυλή των πιο πάνω οικιών, ένα πλαστικό κυλινδρικό δοχείο με κίτρινο πώμα, μέσα στο οποίο υπήρχαν δύο νάιλον διαφανή σακούλια, τα οποία περιείχαν άσπρη συμπαγή ουσία, ομοιάζουσα με κοκαϊνη, καθώς και άλλα δύο νάιλον διαφανή σακούλια, κλειστά δια καψίματος, που περιείχαν άσπρη σκόνη ομοιάζουσα με κοκαϊνη.

Από προκαταρκτικό έλεγχο που έγινε με ειδικό τέστερ, σ’ ένα από τα σακούλια, παρουσιάστηκε θετική ένδειξη στην κοκαϊνη.

Ακολούθως, ανέφερε ο εξεταστής της υπόθεσης, βρέθηκε, θαμμένο στο έδαφος σε απόσταση πέντε περίπου μέτρων από το πρώτο δοχείο, ένα πλαστικό κυλινδρικό δοχείο με άσπρο πώμα, μέσα στο οποίο υπήρχαν τρία διαφανή νάιλον σακούλια, δεμένα κόμπο, με ποσότητα άσπρης σκόνης, ομοιάζουσα με κοκαϊνη.

Στη συνέχεια, σε απόσταση περίπου τριών μέτρων από το δεύτερο δοχείο, βρέθηκε, θαμμένο στο έδαφος ένα πλαστικό που περιείχε ένα διαφανές νάιλον σακούλι δεμένο κόμπο, μέσα στο οποίο υπήρχαν πέντε νάιλον διαφανή σακούλια, επίσης δεμένα κόμπο τα οποία περιείχαν αντίστοιχα ποσότητα άσπρη συμπαγής ουσίας και άσπρης σκόνης ομοιάζουσα με κοκαϊνη.
Με την ανεύρεση του δεύτερου δοχείου και στη συνέχεια του τρίτου δοχείου ανακρινόμενοι, ο 1ος ύποπτος ο 39χρονος ομολόγησε προφορικά ότι όλα τα ανευρεθέντα ναρκωτικά και στα τρία δοχεία είναι δικά του.

Όλα τα ανευρεθέντα παραλήφθηκαν ως τεκμήρια. Η ποσότητα της άσπρης ουσίας και της άσπρης σκόνης είναι συνολικού μεικτού βάρους 786 γραμμαρίων περίπου.

Μετά τη σύλληψη των υπόπτων λήφθηκε νέα πληροφορία στην ΥΚΑΝ η οποία ανέφερε ότι οι πιο πάνω ύποπτοι είχαν στην κατοχή τους και άλλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, καθώς και παράνομο οπλισμό τον οποίο αποκρύπτουν σε συγκεκριμένο χώρο των οικιών τους και των υποστατικών τους.

Κατόπιν τούτου εκδόθηκε εκ νέου δικαστικό ένταλμα έρευνας των οικιών και υποστατικών τους στη Μαραθούντα, καθώς και άλλης μίας οικίας που χρησιμοποιεί ο 39χρονος, 1ος ύποπτος στη Λεμεσό.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης, μέλη της ΥΚΑΝ με τη βοήθεια ανιχνευτικών σκύλων, διενήργησαν εν νέου έρευνα στις οικίες και υποστατικά των τεσσάρων υπόπτων, χωρίς ωστόσο να ανευρεθεί οτιδήποτε άλλο το επιλήψιμο.

Έρευνα διεξήχθη ταυτόχρονα και στην οικία του 1ου υπόπτου στη Λεμεσό, στην παρουσία της συζύγου του, χωρίς και πάλι να ανευρεθεί οτιδήποτε το επιλήψιμο.

Δειτε Επισης

Στην Κύπρο 1.400 ασθενείς με αιμοσφαιρινοπάθειες
Στους 29 βαθμούς η θερμοκρασία-Παραμένει η σκόνη στη ατμόσφαιρα
Συνεχίζουν να μην καταγράφονται από την Αστυνομία οι διελεύσεις των επανεγκατασταθέντων-Χάνονται επιδόματα
Οι δικαιούχοι οικονομικής στήριξης στο «κτίΖΩ» και η επιπλέον βοήθεια που παρέχει το ΥΠΕΣ
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Αυξημένη κίνηση στις υπεραγορές το Πάσχα, αλλά όχι σε άλλα καταστήματα λιανικής
Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο αντίο στη δημοσιογράφο Γεωργία Ψαριά
Νέες προκλήσεις από «υπεξ», τα ρίχνει στους Ε/κ για τη συμφόρηση στο οδόφραγμα Αγίου Δομέτιου
Σ. Κυριακίδου: Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο πρέπει να σπάσει η προκατάληψη για τα οροθετικά άτομα
Παρέμβαση υπ. Οικονομικών για καταβολή συντάξεων ζητούν έξι πρώην στελέχη του ΡΙΚ