Συνωστισμός "δυνατών" ονομάτων και άγριες μάχες για το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ

 
Εντείνεται η μάχη στον ΔΗΣΥ για το ονόματα που θα περιληφθούν στο ψηφοδέλτιο του κόμματος,  εν όψει των βουλευτικών εκλογών του  ερχόμενου Μαΐου. Η ονοματολογία δίνει και παίρνει, με αμείωτες τις εσωκομματικές κόντρες. Πάντως, όπως φαίνεται, η τράπουλα δεν θα ανακατευθεί, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της Πινδάρου, όλοι οι υφιστάμενοι βουλευτές του κόμματος προτίθενται να επαναδιεκδικήσουν τη βουλευτική τους έδρα και επομένως έχουν προβάδισμα, έναντι των υπολοίπων. Κατά συνέπεια, δεν αποκλείεται πολλά νεώτερα πρόσωπα να μείνουν στο περιθώριο.
 
Στο μεταξύ, ο συνωστισμός ονομάτων από τη μία και το αβέβαιο σκηνικό για το κατά πόσον οι εκλογές τελικά θα γίνουν εν όψει ενδεχόμενων εξελίξεων στο κυπριακό από την άλλη, ωθούν τον Αβέρωφ Νεοφύτου σε παράταση της ημερομηνίας καταρτισμού του ψηφοδελτίου του κόμματος. Πηγές από το χώρο του ΔΗΣΥ ανέφεραν στο Reporter ότι κατά την αποψινή συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος, ο Αβέρωφ Νεοφύτου θα προτείνει την παράταση για ένα μήνα της ημερομηνίας καταρτισμού του ψηφοδελτίου, μέχρι να ξεκαθαρίσει το σκηνικό. Συγκεκριμένα, βάσει του καταστατικού του κόμματος, το ψηφοδέλτιο θα πρέπει να ολοκληρωθεί  στις 10 Ιανουαρίου. Η πρόταση του Προέδρου του κόμματος προβλέπει τον καταρτισμό του ψηφοδελτίου στις 10 Φεβρουαρίου. Όπως μας αναφέρθηκε, εάν μέχρι τότε δεν ξεκαθαρίσει το ποιοί από τους πολλούς ενδιαφερόμενους θα περιληφθούν τελικά στο πολυπόθητο ψηφοδέλτιο, ο Αβέρωφ Νεοφύτου θα προχωρήσει σε εσωκομματικές εκλογές, στις επαρχίες που θα εξακολουθήσει να υπάρχει πρόβλημα.
 
Τα ονόματα που …παίζουν
 
Λευκωσία
Στην πρωτεύουσα,  όπου σήμερα ο ΔΗΣΥ έχει επτά έδρες, οι εκλεκτοί του ψηφοδελτίου θα είναι 15. Όλοι οι υφιστάμενοι βουλευτές του κόμματος θα επαναδιεκδικήσουν την έδρα τους, περιλαμβανομένης και της Μαρίας Κυριακού, που σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες φαίνεται να αλλάζει γνώμη και να διάκειται θετικά στο ενδεχόμενο μιας ακόμη κοινοβουλευτικής θητείας. Πέραν του Αβέρωφ Νεοφύτου που είναι εκτός συναγωνισμού, βέβαιη θεωρείται η εκλογή του Νίκου Τορναρίτη και της Στέλλας Κυριακίδου, ενώ στους «σίγουρους» για το ψηφοδέλτιο θεωρούνται οι Ξένια Κωνσταντίνου, Σάβια Ορφανίδου, Δημήτρης Δημητρίου (ΟΝΕ), Νίκος Νουρής και Ρίκκος Μαππουρίδης.
 Αίνιγμα παραμένει το τι θα γίνει με τον Ανδρέα Πιτσιλλίδη, ενώ εκτός φαίνεται να μένει Σόφη Μιχαηλίδου, καθώς ο Αβέρωφ απέκλεισε από τα ψηφοδέλτια τα επαγγελματικά στελέχη του κόμματος.
Ερωτνηματικό  ο Μιχάλης Σοφοκλέους, ο οποίος δεν έχει ακόμη αποφασίσει εάν θα διεκδικήσει ή όχι βουλευτική έδρα στις προσεχείς εκλογές.  
 
Λεμεσός
Από του 12 Λεμεσιανούς «εκλεκτούς» του ΔΗΣΥ, βέβαιοι για επαναδεικδίκηση είναι οι 4 υφιστάμενοι βουλευτές του κόμματος, Ευθύμιος Δίπλαρος, Αντρέας Θεμιστοκλέους, Αντρέας Κυπριανου, και Αντρέας Μιχαηλίδης.  Πρώτος με διαφορά από τους υπόλοιπους στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων φαίνεται να είναι ο Δίπλαρος και από εκεί και πέρα να ακολουθεί μάχη.  Στο ψηφοδέλτιο φαίνεται να μπαίνουν επίσης οι Ιωάννα Συγκρασίτη, Έλενα Σταύρου, Ονησίφορος Ιορδάνους και Βαλεντίνος Ιωάννου. Ενδιαφέρον φαίνεται πως εκφράζουν επίσης οι Μιχάλης Βασιλείου, Νίκος Σύκας και Άριστος Αριστείδου. Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο περίληψης  στο ψηφοδέλτιο της Λεμεσού και του γνωστού δημοσιογράφου, Τάσου Τρύφωνος.
 
Λάρνακα
Μεγάλη μάχη αναμένεται και για το ψηφοδέλτιο της Λάρνακας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αριστοτέλης Μισός  θα επαναδιεκδικήσει την έδρα του, παρά τους αρχικούς του προβληματισμούς. Επαναδιεκδικούν επίσης οι άλλοι δύο βουλευτές του κόμματος, Ζαχαρίας Ζαχαρίου και Γεώργιος Τάσου. Στο ψηφοδέλτιο της επαρχίας θα περιλαμβάνονται επίσης οι Γιαννάκης Γιαννάκη (Επίτροπος Εθελοντισμού) , Αννίτα Δημητρίου (μέλος της επαρχιακής Γραμματείας) και Ζαχαρίας Παπαζαχαρίου (Επαρχ. Γραμματέας Τοπ. Αυτοδιοίκησης)
 
Κερύνεια
Τη μία έδρα του ΔΗΣΥ στην Κερύνεια αναμένεται να επαναδιεκδικήσει ο Μάριος Μαυρίδης. Σε ότι αφορά τον υπεύθυνο πολιτικού σχεδιασμού του κόμματος, Χαράλαμπο Σταυρίδη, αμφίβολη θεωρείται η περίληψη του στο ψηφοδέλτιο, με δεδομένο ότι τα επαγγελματικά στελέχη αποκλείστηκαν από τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ.
 
Αμμόχωστος
Σκληρή αναμένεται να είναι η μάχη για την επικράτηση στην Αμμόχωστο.  Πέραν των τεσσάρων νυν βουλευτών, Σωτήρη Σαμψών, Κυριάκου Χατζηγιάννη, Γιώργου Γεωργίου και Ευγένιου Χαμπουλλά, τον ανταγωνισμό θα εντείνει η υποψηφιότητα του νυν υπουργού άμυνας Χριστόφορου Φωκαΐδη και του Ονούφριου Κουλλά. Ο ΓΓ του Παναγροτικού, Τάσος Γιαπάνης, δεν φαίνεται να διεκδικεί θέση στο ψηφοδέλτιο του κόμματος.
 
Πάφος
Στην Πάφο, δεδομένη θεωρείται η επανεκλογή του Κωστάκη Κωνσταντίνου. Δεν αποκλείεται πάντως στο ψηφοδέλτιο να δούμε και το όνομα του Επαρχιακού γραμματέα του ΔΗΣΥ Πάφου, Αρίσταρχου Αριστάρχου, ενώ το ψηφοδέλτιο θα συμπληρωθεί με επιλογές του Προέδρου του κόμματος.
 
Οι Αριστίνδην
Το ψηφοδέλτιο του κόμματος συμπληρώνουν οι Αριστίνδην υποψήφιοι. Βέβαιη θεωρείται η υποψηφιότητα του Σόλωνα Κασίνη, ενώ εξακολουθούν να …παίζουν τα ονόματα του  Σταύρου Ζένιου και της Κλέας Παπαέλληνα. 
 
maria.stylianou@imhbusiness.com
 
 
 

Δειτε Επισης

Συναντήθηκε με τη Φίσερ ο ΠτΔ-«Βοήθεια στη Γάζα μέσω οποιασδήποτε διαθέσιμης διόδου»
Ενημέρωσε τους ηγέτες για τις επαφές της, τους κάλεσε να ακούσουν η Ολγκίν-Επανέλαβε τα ίδια ο Τατάρ
Η Κύπρος καταδικάζει την απόφαση Τουρκίας για μετατροπή σε τέμενος της Μονής της Χώρας
Έφορος Εκλογών: Αποστολή καταστάσεων για διαφημιστικές υπηρεσίες προς Ελεγκτή
Επιστολή Φουρλά στους θεσμούς της ΕΕ για τις τουρκικές προκλήσεις στη Μονής της Χώρας
Στέλνει μήνυμα στους ηγέτες η Ολγκίν-«Να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»
Σε εξέλιξη η συνάντηση του Προέδρου με την Ολγκίν
Ανακοινώθηκαν τα εκλογικά κέντρα που θα λειτουργήσουν στο εξωτερικό
Η ανάσταση του προεκλογικού και η τελική ευθεία για κόμματα και υποψηφίους
Μπαίνει στα βαθιά, μεταφέρει προθέσεις και κλειδώνει τις εξελίξεις η Ολγκίν