Star Wars: Πρεμιέρα στα Κατεχόμενα, αλλά όχι στις ελεύθερες περιοχές

Ένας μικρός χαμός έχει προκληθεί στα social media και δη στο Facebook, αναφορικά με την παγκόσμια πρεμιέρα του έβδομου επεισοδίου της σειράς ταινιών Star Wars. Παρόλο που η ταινία κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στις πλείστες αίθουσες κινηματογράφου του πλανήτη στις 16 Δεκεμβρίου, στην Κύπρο τα δεδομένα είναι λίγο διαφορετικά.

Πιο συγκεκριμένα οι εταιρείες που διατηρούν κινηματογράφους στις ελεύθερες περιοχές θα εξασφαλίσουν τη νέα ταινία του Star Wars μερικές μέρες αργότερα και πιο συγκεκριμένα κατά την ημέρα των Χριστουγέννων. Πάντως, σε κινηματογράφους των Κατεχομένων η ταινία θα προβληθεί στις 16 του μηνός, όπως και στις περισσότερες χώρες του πλανήτη. Μάλιστα, φανατικοί οπαδοί των ταινιών Star Wars ετοιμάζονται να πάνε στα Κατεχόμενα για να δουν την ταινία, ενώ δικοινοτικές ομάδες εκφράζουν τη θέση ότι απλά πράγματα, όπως το να δουν μια ταινία μαζί, φέρνουν τον κόσμο των δύο κοινοτήτων πιο κοντά.

Σημειώνεται πάντως ότι ο ιδιοκτήτης των K Cineplex, της μεγαλύτερης επιχείρησης κινηματογράφων στις ελεύθερες περιοχές, Ντίμης Καραπατάκης εξήγησε στον «Ρεπόρτερ» ότι οι ταινίες διανέμονται αναλόγως γεωγραφικής περιφέρειας, στην οποία εντάσσεται κάθε χώρα. Όπως στην περίπτωση του Star Wars ή για άλλες ταινίες η Κύπρος ορισμένες φορές βρίσκεται εκτός των χωρών που εξασφαλίζουν άμεσα νέες ταινίες.

Σημειώνεται παράλληλα, ότι επιχειρήσεις τα Κατεχόμενα εξασφαλίζουν μέσω Τουρκίας τις ταινίες που προβάλλουν. Πολλές φορές η Τουρκία εντάσσεται σε διαφορετική περιφέρεια από την Κύπρο, με αποτέλεσμα κάποτε η μια και κάποτε η άλλη χώρα να τίθενται εκτός παγκόσμιων πρεμιέρων.  
 

Δειτε Επισης

Πάνω από είκοσι επικίνδυνα προϊόντα στην αγορά-Οι συστάσεις της Υπηρεσίας Καταναλωτών
Αποσύρθηκαν ακατάλληλα καλλυντικά από την ευρωπαϊκή αγορά
Το 4,3% των μαθητών στα σχολεία ασκεί bullying-Χαμηλά τα ποσοστά σε σχέση με την ΕΕ
Τα κατεχόμενα συμμετέχουν σε τουριστική έκθεση στο Ντουμπάι
Με παρέμβαση Παναγιώτου αίρονται τα απεργιακά μέτρα στο λιμάνι Λάρνακας
Εκφοβισμό και κακομεταχείριση καταγγέλλουν οι «φοιτητές» στα κατεχόμενα
Α. Βαφεάδης: Εντός Ιουνίου η αποπεράτωση του περιμετρικού Λευκωσίας
Συνεχίζεται η απεργία στο λιμάνι Λάρνακας, μεσολάβηση Βαφεάδη ζητούν οι συντεχνίες
Γιωρκάτζης: Το Φθινόπωρο θα παραδοθεί ο αναπλασθείς χώρος παλαιού ΓΣΠ
Μεγαλύτερο αγοραστικό ενδιαφέρον συγκεντρώνουν τα διαμερίσματα-Καταγράφηκαν 421 πωλήσεις