Ηχηρές αρνήσεις στον Νικόλα για το ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ

Τρία ξεκάθαρα «όχι»  και ένα «όχι εκτός και αν…» έλαβε σύμφωνα με πληροφορίες του reporter.com.cy, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος στις κρούσεις που κάνει ανάμεσα σε στελέχη και αξιωματούχους του κόμματος για να ενταχθούν στο ψηφοδέλτιο των βουλευτικών εκλογών.
Τα τρία καθαρά όχι είναι αυτά των Μάρκου Κυπριανού, Στέλιου Ιερονυμίδη και Μαρίνου Κλεάνθους, ενώ αρνητικός εκτός και αν αλλάξουν πολλά πράγματα είναι και ο πρώην Υπουργός Υγείας Χρίστος Πατσαλίδης.
 
Δεν θέλει βουλευτική έδρα ο Μάρκος.
Αρνητικός  για διεκδίκηση βουλευτικής έδρας είναι όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, αλλά και τα συμπεράσματα  από τις μέχρι τώρα δημόσιες τοποθετήσεις του, ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάρκος Κυπριανού.
Ο κ. Κυπριανού δεν  φαίνεται να ενδιαφέρεται να επιστρέψει στα βουλευτικά έδρανα, (υπενθυμίζεται διετέλεσε και πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής οικονομικών πριν αναλάβει καθήκοντα υπουργού των εξωτερικών), θεωρώντας πως επί του παρόντος μπορεί να προσφέρει τόσο στο κόμμα όσο και στα κοινά από άλλα, πέραν την βουλής, πόστα. 

Δύσκολο να διεκδικήσει ο Πατσαλίδης
Εκτός ψηφοδελτίου, θα μείνει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και ο πρώην Υπουργός Υγείας  και νυν πρόεδρος του Πάφος 2017, Χρίστος Πατσαλίδης.
Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες που έρχονται από το ΔΗΚΟ, ο κ. Πατσαλίδης έχει ήδη συζητήσει  το ζήτημα της ένταξης του στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ, με τον Νικόλα Παπαδόπουλου, στο γνωστοποίησε ότι δεν είναι στις προθέσεις του να κατέλθει στην μάχη των βουλευτικών του 2016.
Ωστόσο ο κ.Πατσαλίδης, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο εάν υπάρξουν δραματικές αλλαγές που να καθιστούν επιβεβλημένη την υποψηφιότητα  του να αναθεωρήσει τις απόψεις του, χωρίς ωστόσο κάτι τέτοιο να διαφαίνεται μέχρι στιγμής.
Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες μας, οι λόγοι που δεν διεκδικεί ο κ. Πατσαλίδης έχουν να κάνουν με τον τρόπο που διαμορφώνονται οι «κομματικές κλίκες» της Πάφου.
 
«Όχι» και από Στέλιο Ιερωνυμίδη
Αρνητικός στην διεκδίκηση βουλευτικής  έδρας είναι επίσης και ο πρώην βουλευτής Λευκωσίας και νυν μέλος του Εκτελεστικού γραφείου του ΔΗΚΟ Στέλιος Ιερωνυμίδης.
Ο κ. Ιερωνυμίδης, ο οποίος ας σημειωθεί ήταν και ο πρώτος επιλαχόν του ΔΗΚΟ στις προηγούμενες βουλευτικές α στην επαρχία Λευκωσίας,  γνωστοποίησε ήδη την απόφαση του να μην διεκδικήσει στον πρόεδρο του ΔΗΚΟ συ συνάντηση που είχε μαζί του.
 
 «ΟΧΙ  στο ΔΗΚΟ έτσι όπως λειτουργεί σήμερα» από Μαρίνο Κλεάνθους
Όπως πάντα αναφέρουν οι πληροφορίες από το κομματικό ρεπορτάζ του ΔΗΚΟ, ο πρόεδρος του κόμματος εισέπραξε αρνητική απάντηση για ένταξη στο ψηφοδέλτιο και από ένα επίσης  «δυνατό» όνομα που  ανήκει στην νεότερη γενιά των ΔΗΚΟικών, ΤΟΥ Μαρίνου Κλεάνθους.
Ο κ. Κλεάνθους είχε επίσης συνάντηση με τον πρόεδρο του κόμματος στον οποίο όχι μόνο γνωστοποίησε την άρνηση του να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο, αλλά είχε και πρόθεση να επιδώσει και επιστολή με τους λόγους της απόφασης του, επιστολή ωστόσο που ο ίδιος ο Νικόλας Παπαδόπουλος, αρνήθηκε να παραλάβει στην συγκεκριμένη συνάντηση, καλώντας τον να αναθεωρήσει τις απόψεις του.
Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες μας, στην επιστολή που στα σταλεί ταχυδρομικώς στον [πρόεδρο του ΔΗΚΟ, ο κ. Κλεάνθους αναφέρει ότι δεν επιθυμεί να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ έτσι όπως λειτουργεί σήμερα…
 
Θα κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του μέχρι την τελευταία στιγμή ο Καρογιάν
Το μεγάλο ερωτηματικό ερωτηματικό που προκύπτει από το ρεπορτάζ του ΔΗΚΟ  για τις βουλευτικές εκλογές, είναι οι προθέσεις του πρώην προέδρου του κόμματος Μάριου Καρογιάν.
Νικόλας Παπαδόπουλος και Μάριος Καρογιάν είχαν προ ημερών συνάντηση στα γραφεία του ΔΗΚΟ  για να συζητήσουν τις προθέσεις Καρογιάν σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές.
Ωστόσο ο κ. Καρογιάν σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες μας,  κράτησε κλειστά τα χαρτιά του, λέγοντας ότι  όποιες εκ μέρους του τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στα μέσα του Γενάρη.
Άνθρωποι πάντως από το περιβάλλον του αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά: Τόσο να είναι υποψήφιος όσο όμως και να αποφασίσει να μην διεκδικήσει έδρα.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Άλματα της Κύπρου στις επιστροφές μεταναστών-Στην πρώτη τριάδα με Γαλλία και Γερμανία
Ανοικτά του Ασντόντ το πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια που αναχώρησε από Λάρνακα-Έτοιμες οι πλατφόρμες
Τα κόμματα που έχουν ανάγκη τον ΠτΔ, η μουρμούρα για τις δημόσιες εμφανίσεις και στο βάθος Ευρωεκλογές
Ο Ογουζχάν Χασίπογλου καλεί την Ολγκίν να είναι «αντικειμενική»
Στηρίζει Λοϊζίδη ο Πιττοκοπίτης-Κοινωνικής φύσεως η κοινή παρουσία του με Φαίδωνος
Κοινή προσέγγιση Κύπρου-Μάλτας για το μεταναστευτικό
Στην αντεπίθεση το ΕΛΑΜ για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός-Καταγγέλλει «αρρωστημένες εμμονές»
«Ποιος θα διώξει τους εγκληματίες, αυτός που ήταν απέναντι από την κ. Αντριάνα;»
Να αποδοθούν ευθύνες για την ελλιπή διερεύνηση για Θανάση από Αστυνομία και Ν. Υπηρεσία ζητά το Volt
Επικρίνει τον Τατάρ για το Κυπριακό ο Ακιντζί-«40 χρόνια παλιάς πολιτικής έχουν επανέλθει ως καινούργια»