Θα ελέγχουν ακόμα και τις πέτρες

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας λαμβάνει η Αστυνομία, από τα ξημερώματα και για τρεις ημέρες, ενόψει των επισκέψεων στην Κύπρο των υπουργών Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Λαβρόφ και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Τζον Κέρι.
 
Μαζί με τα αυξημένα μέτρα που λαμβάνονται εδώ και μέρες κατά της τρομοκρατίας, η Αστυνομία θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που διαθέτει για να κάνει την παραμονή των υψηλών προσκεκλημένων ασφαλή. Καθ` όλη την παραμονή Λαβρόφ και Κέρι θα λειτουργεί συνέχεια στο Αρχηγείο Αστυνομίας, το Κέντρο Συντονισμού ώστε να δίνονται οδηγίες στο μεγάλο αριθμό αστυνομικών μελών που κλήθηκαν στο έργο ασφάλειας των δύο ανδρών. Τα μέτρα ασφαλείας θα αρχίσουν από τη στιγμή που θα πατήσουν το πόδι τους στην Κύπρο μέχρι και την ώρα που θα φύγουν, ενώ έντονα θα είναι τα μέτρα ασφαλείας στους χώρους όπου θα διαμένουν και θα διακινούνται.
 
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης δήλωσε πως αποστολή της Δύναμης σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η ασφάλεια των ξένων επισήμων και της συνοδείας τους από την άφιξη μέχρι και την αναχώρησή τους από την Κύπρο. Η Αστυνομία, ανέφερε, βρίσκεται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα και θα λειτουργήσει κέντρο συντονισμού από όπου θα παρακολουθείται η όλη κατάσταση. Μιλώντας το πρωί στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ο κ. Αγγελίδης επανέλαβε ότι τόσο στη Λάρνακα όσο και στη Λευκωσία, θα υπάρξουν κατά διαστήματα αποκοπές δρόμων. Επισήμανε ωστόσο ότι δεν πρόκειται να γίνουν ανακοινώσεις ότι θα κλείσουν συγκεκριμένοι δρόμοι, για ευνόητους λόγους. Ως εκ τούτου, πρόσθεσε, το κοινό θα πρέπει να ακολουθεί τις οδηγίες των επί καθήκοντι αστυνομικών και να επιδεικνύει τη δέουσα υπομονή.
 
Η Αστυνομία απέδειξε ότι μπορεί να παρέχει ασφάλεια
Η Αστυνομία έχει αποδείξει ότι μπορεί να παρέχει ασφάλεια σε υψηλές παρουσίες, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου. Κληθείς να σχολιάσει, τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται στο πλαίσιο των επισκέψεων του Υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ καθώς και του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι στην Κύπρο, ο κ. Νικολάου ανέφερε ότι δόθηκαν οι απαραίτητες οδηγίες και αρμόδιες υπηρεσίες της Αστυνομίας έχουν προχωρήσει στους απαραίτητους σχεδιασμούς, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα, ώστε να διασφαλιστεί – σε συνεργασία και με τις αρχές των κρατών των δύο Υπουργών – η ασφάλεια κατά την επίσκεψη και παραμονή τους στην Κύπρο. «Έχουμε αποδείξει και σε προηγούμενες περιπτώσεις ότι η Αστυνομία μας μπορεί με μεγάλη επιτυχία να διασφαλίσει μια τόσο υψηλή παρουσία, έχοντας κατά νου το παράδειγμα της επίσκεψης του Αμερικανού Αντιπροέδρου στην Κύπρο, κατά την οποία έχουν δείξει μεγάλη εμπιστοσύνη στην Αστυνομία Κύπρου και ειδικότερα στις δυνάμεις της ΜΜΑΔ και η οποία αναλαμβάνει ουσιαστικό ρόλο όσον αφορά την ασφάλεια των προσωπικοτήτων αυτών», είπε, και πρόσθεσε πως και αυτή τη φορά θα εφαρμοστούν ανάλογα σχέδια.


 
  
 

Δειτε Επισης

Αλλαγές στην νομοθεσία για τις πολιτογραφήσεις αλλοδαπών ενέκρινε η Βουλή
Μεγαλύτερη του αναμενομένου η ανάπτυξη της οικονομίας στα κατεχόμενα το 2023
ΒΙΝΤΕΟ: «Είστε προδότες... ζήτω η Ουκρανία» φώναζε ο Τσιντούλα σε αντικυβερνητική διαδήλωση στη Σλοβακία
Μεγαλύτερος σε αριθμό εκλογέων ο Δ. Πάφου ακολουθεί ο Δήμος Ανατολικής Πάφου
Οι Χούτι απειλούν με νέες επιθέσεις σε όλα τα πλοία που έχουν προορισμό το Ισραήλ
Η Βουλή ενέκρινε αλλαγές για τους Επαρχιακούς Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης
Ηχητικό ντοκουμέντο: Τα ουρλιαχτά και οι εκκλήσεις της 40χρονης για βοήθεια λίγες μέρες πριν τη δολοφονία της
Αναβλήθηκε η αποχή στα έξι δημόσια σχολεία του Ύψωνα
Πράσινο Bουλής για προμήθεια και εγκατάσταση 400.000 έξυπνων μετρητών ηλεκτρισμού από τη CYTA
Διχάζει την Ευρώπη η απόφαση 28χρονης Ολλανδής να υποβληθεί σε ευθανασία λόγω ψυχικής ασθένειας