Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό από συντεχνίες της CYTA

Νέα συνάντηση με τις συντεχνίες της Cyta θα έχει το απόγευμα ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης σε σχέση με τις επιλογές, που θα έχουν οι εργαζόμενοι στον οργανισμό μετά τη δημιουργία της νέας Cyta, ιδιωτικού δικαίου.
 
Η Κυβέρνηση ικανοποίησε το αίτημα των συντεχνιών να αφαιρεθεί το θέμα πλεονασμού των υπαλλήλων της Cyta, ενώ δεν φαίνεται να υπάρχει διαφωνία στο συνταξιοδοτικό. Ωστόσο, κρίσιμο θέμα της συνάντησης, που θα γίνει στις 16.00, είναι αυτό που αφορά τους υπαλλήλους που θα μετακινηθούν στη νέα Cyta ιδιωτικού δικαίου, με άδεια άνευ απολαβών από την κρατική Cyta.

Οι συνολικές επιλογές που δίνει η Κυβέρνηση στους εργαζομένους του υφιστάμενου οργανισμού είναι η εθελούσια έξοδος, η απεμπόληση της ιδιότητας του δημόσιου υπαλλήλου και η μεταφορά τους στη νέα Cyta λαμβάνοντας και πακέτο μετοχών, η παραμονή τους ως υπαλλήλους της κρατικής Cyta και η απόσπαση τους στη δημόσια υπηρεσία και τέλος η εργοδότηση τους στη νέα Cyta, με άδεια άνευ απολαβών από τη κρατική Cyta.

Στο μεταξύ, οι συντεχνίες της CYTA ΕΠΟΕΤ, ΠΑΣΕ-ΑΤΗΚ, ΣΗΔΗΚΕΚ-ΑΤΗΚ, ΑΣΕΤ-Cyta και ΣΕΠ-ΑΤΗΚ με ανακοίνωση τους δηλώνουν ότι θα κατέλθουν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας και αντίδρασης έξω από το Προεδρικό την ημέρα και ώρα που θα συζητηθεί το θέμα της ιδιωτικοποίησης του οργανισμού τους.

Παράλληλα, καλούν τους εργαζομένους σε Αρχή Λιμένων και ΑΗΚ να συμμετέχουν αλληλέγγυα στην εκδήλωση και τις συντεχνίες των οργανισμών αυτών σε συνάντηση για συντονισμό.

Πηγή ΚΥΠΕ
 
 

Δειτε Επισης

Άμεση ακινητοποίηση 112 Citroën λόγω Τakata- Ανακάλεσε το πιστοποιητικό καταλληλότητας το ΤΟΜ
Η Κύπρος το 2022 κατέγραψε το ψηλότερο δείκτη λειψυδρίας στην ΕΕ
Νομική Υπηρεσία: Ανάγκη για αυστηρές ποινές δείχνει πρόσφατη δικαστική απόφαση για εσκεμμένη πρόκληση φωτιάς
Επιστολή παραίτησης Γ. Σκαλιά-Παύει να εκτελεί καθήκοντα προέδρου ΔΣ ΙΚΥΚ και Συμβούλου ΠτΔ
Πάνω κατά 38,6% σε οκτώ χρόνια η μέση ετήσια καταναλωτική δαπάνη των νοικοκυριών
3α Κυπριακά Βραβεία Αρχιτεκτονικής: ανέδειξαν τα επιτυχημένα έργα(video)
Συνεχίζονται τα ρατσιστικά περιστατικά στην κυπριακή κοινωνία-Κρούει καμπανάκι η Λοττίδη
Συνεχείς οι ακυρώσεις πτήσεων από Λάρνακα προς Χίθροου-Τεράστια προβλήματα εξαιτίας του μπλακ άουτ
Ανεβάζουν χειρόφρενο οι εργαζόμενοι σε υπεραστικά λεωφορεία-Ποιος ο λόγος
Στα ύψη οι τιμές για κατεψυγμένα μπέργκερ, λαχανικά και χόρτα-Οι κατηγορίες που κατέγραψαν μείωση