Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό από συντεχνίες της CYTA

Νέα συνάντηση με τις συντεχνίες της Cyta θα έχει το απόγευμα ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης σε σχέση με τις επιλογές, που θα έχουν οι εργαζόμενοι στον οργανισμό μετά τη δημιουργία της νέας Cyta, ιδιωτικού δικαίου.
 
Η Κυβέρνηση ικανοποίησε το αίτημα των συντεχνιών να αφαιρεθεί το θέμα πλεονασμού των υπαλλήλων της Cyta, ενώ δεν φαίνεται να υπάρχει διαφωνία στο συνταξιοδοτικό. Ωστόσο, κρίσιμο θέμα της συνάντησης, που θα γίνει στις 16.00, είναι αυτό που αφορά τους υπαλλήλους που θα μετακινηθούν στη νέα Cyta ιδιωτικού δικαίου, με άδεια άνευ απολαβών από την κρατική Cyta.

Οι συνολικές επιλογές που δίνει η Κυβέρνηση στους εργαζομένους του υφιστάμενου οργανισμού είναι η εθελούσια έξοδος, η απεμπόληση της ιδιότητας του δημόσιου υπαλλήλου και η μεταφορά τους στη νέα Cyta λαμβάνοντας και πακέτο μετοχών, η παραμονή τους ως υπαλλήλους της κρατικής Cyta και η απόσπαση τους στη δημόσια υπηρεσία και τέλος η εργοδότηση τους στη νέα Cyta, με άδεια άνευ απολαβών από τη κρατική Cyta.

Στο μεταξύ, οι συντεχνίες της CYTA ΕΠΟΕΤ, ΠΑΣΕ-ΑΤΗΚ, ΣΗΔΗΚΕΚ-ΑΤΗΚ, ΑΣΕΤ-Cyta και ΣΕΠ-ΑΤΗΚ με ανακοίνωση τους δηλώνουν ότι θα κατέλθουν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας και αντίδρασης έξω από το Προεδρικό την ημέρα και ώρα που θα συζητηθεί το θέμα της ιδιωτικοποίησης του οργανισμού τους.

Παράλληλα, καλούν τους εργαζομένους σε Αρχή Λιμένων και ΑΗΚ να συμμετέχουν αλληλέγγυα στην εκδήλωση και τις συντεχνίες των οργανισμών αυτών σε συνάντηση για συντονισμό.

Πηγή ΚΥΠΕ
 
 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της