Ιδιαίτερα σημαντική η επίσκεψη Λαβρόφ λέει το ΔΗΚΟ

Οι διαχρονικά σταθερές θέσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο κυπριακό και η στήριξη που προσφέρει η Ρωσία στην Κυπριακή Δημοκρατία, η κρισιμότητα των στιγμών που περνά το κυπριακό και η γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή μας, καθιστούν την επίσκεψη του ρώσου Υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ ιδιαίτερα σημαντική.
 
Το Δημοκρατικό Κόμμα χαιρετίζει την επίσκεψη του κ. Λαβρόφ και καλεί την κυβέρνηση να την αξιοποιήσει, στην κατεύθυνση της περαιτέρω σύσφιξης των σχέσεων Κύπρου – Ρωσίας.
 
Χαιρετίζουμε επίσης την απόφαση του Σεργκέι Λαβρόφ να μην μεταβεί στα κατεχόμενα για να συναντήσει τον κ. Ακκιντζί, απόφαση που υπογραμμίζει τόσο την οντότητα και νομιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε εποχές που μεθοδεύεται υποβάθμιση της, όσο και την παράνομη και αποσχιστική φύση του κατοχικού ψευδοκράτους
 
Σε ότι αφορά το θέμα των επισκέψεων ξένων αξιωματούχων στα κατεχόμενα, ελπίζουμε ότι δεν είναι θέση της κυβέρνησης, αυτή που εξέφρασε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, ο οποίος δικαιολόγησε απόλυτα τους ξένους αξιωματούχους που επισκέπτονται τα κατεχόμενα, με το τραγελαφικό επιχείρημα, ότι δεν αναρτούν τα κρατικά τους σύμβολα.
 
Το επιχείρημα του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου αναδεικνύει περίτρανα το μέγα σφάλμα στο οποίο υπέπεσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πριν μερικούς μήνες, όταν αφαίρεσε τη σημαία και το θυρεό από το προεδρικό αυτοκίνητό του, προκειμένου να μεταβεί στα κατεχόμενα.
 

Δειτε Επισης

Έκθεση Σούπερμαν για καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Συνέλευση της Μεσογείου
CMC: Στα χέρια της ΕΤΥΦΑ ο χρόνος άφιξης του ‘Προμηθέας’ στην Κύπρο
Χριστοδουλίδης: Η στήριξη της υπαίθρου πρωταρχικός στόχος για την Κυβέρνηση
Αλλαγές στην νομοθεσία για τις πολιτογραφήσεις αλλοδαπών ενέκρινε η Βουλή
Μεγαλύτερος σε αριθμό εκλογέων ο Δ. Πάφου ακολουθεί ο Δήμος Ανατολικής Πάφου
Η Βουλή ενέκρινε αλλαγές για τους Επαρχιακούς Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης
Η Βουλή εξέφρασε αλληλεγγύη με Σλοβακία μετά την απόπειρα κατά του Πρωθυπουργού
Η Ολγκίν δεν κατάλαβε το Κυπριακό, ισχυρίζεται ο Τ/κ πρώην διαπραγματευτής
Να παραιτηθεί αν δεν έχει βούληση για λύση ο Τατάρ, ζητά ο Ερχιουρμάν
Διαχείριση μετανάστευσης εκτός ΕΕ ζητούν 15 κράτη μέλη, μεταξύ τους η Κύπρος