Από σήμερα στα σχολεία ο πρώτος Σχολικός Οδηγός για γονείς και μαθητές Δημοτικής Εκπαίδευσης

  Τον Σχολικό Οδηγό 2015-2016 για Γονείς και Μαθητές Δημοτικής Εκπαίδευσης, η έκδοση του οποίου είχε εξαγγελθεί κατά την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, διένειμε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής, στους μαθητές του Ενιαίου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Πεύκιος Γεωργιάδης στην Λευκωσία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, ο κ. Καδής, εξηγώντας τους στόχους του Σχολικού Οδηγού, είπε ότι ο Σχολικός Οδηγός «αποτελεί καινοτομία στην εκπαίδευσή μας, μέσω της οποίας αναδεικνύεται η μεγάλη σημασία του ρόλου των γονέων στην επίτευξη των στόχων της εκπαίδευσης».

Στόχος του Σχολικού Οδηγού, συνέχισε, είναι να διευκολύνει την καθημερινότητα των γονέων, μέσω της συγκέντρωσης χρήσιμων πληροφοριών και υπενθύμισης σημαντικών ημερομηνιών της φετινής σχολικής χρονιάς, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε γονείς και κηδεμόνες να ενημερωθούν και, κατ’ επέκταση, να διαχειριστούν αποτελεσματικότερα τις σχολικές ανάγκες και υποχρεώσεις των παιδιών τους.

Συζητώντας με τους μαθητές της Δ’, της Ε’ και της ΣΤ´ τάξης για τις πληροφορίες που θα έπρεπε, κατά την άποψή τους, να συμπεριλαμβάνονται σε αυτόν, οι μαθητές αυθόρμητα πρόταξαν θέματα όπως η συμπεριφορά των μαθητών στο σχολείο, η σωστή διεκπεραίωση της κατ’ οίκον εργασίας, το σχολικό πρόγραμμα, τα εκπαιδευτικά προγράμματα για θέματα περιβάλλοντος, η διαδικασία ενημέρωσης των γονέων για την πρόοδο των παιδιών τους κλπ.

Με ικανοποίηση, ο Υπουργός Παιδείας ενημέρωσε τους μαθητές ότι όλα τα θέματα που ανέφεραν, συμπεριλαμβάνονται ήδη στον φετινό Σχολικό Οδηγό και στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές να συμβάλουν με τις εισηγήσεις τους στον εμπλουτισμό και τη βελτίωση της πρώτης αυτής έκδοσης, ούτως ώστε ο Οδηγός της επόμενης σχολικής χρονιάς 2016-2017 να ανταποκρίνεται ακόμη περισσότερο στις ανάγκες των γονέων και των μαθητών για ενημέρωση.

Ο κ. Καδής τόνισε ότι ο Σχολικός Οδηγός εμπλουτίζει και ενδυναμώνει την προσπάθεια που καταβάλλει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, για βελτίωση και αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου.

«Είμαι αισιόδοξος ότι ο Σχολικός Οδηγός θα καταστεί ένα χρήσιμο εργαλείο διαχείρισης της σχολικής δραστηριότητας και ότι θα απλοποιήσει την καθημερινότητα γονέων και μαθητών», πρόσθεσε.

Η Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης Μαρία Σάββα, από την πλευρά της, χαιρέτισε την έκδοση του Σχολικού Οδηγού, χαρακτηρίζοντάς τον ως απαραίτητο και χρήσιμο μέσο επικοινωνίας και συνεργασίας του σχολείου με την οικογένεια.

Όπως είπε, η συνεργασία μεταξύ γονέων, εκπαιδευτικών και Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να αποφέρει.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, η διανομή του Σχολικού Οδηγού σε όλα τα Δημόσια Δημοτικά Σχολεία ξεκίνησε ήδη και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των ημερών.

Τέλος, ο Σχολικός Οδηγός 2015-2016 έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://enimerosi.moec.gov.cy/ypp3342 .

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Η Ρωσία προειδοποιεί τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο με αφορμή την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου
Πληροφορίες για πρόταση συμφωνίας προς τη Χαμάς για τερματισμό των μαχών στη Γάζα από το Ισραήλ
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Κατηγορεί ευθέως το Ισραήλ για τις επιθέσεις με τα walkie-talkie ο Νασράλα-«Κήρυξη πολέμου»