Στην Κύπρο ο Σεργκέι Λαβρόφ - Κυπριακό, διμερή και Συρία στην ατζέντα

Στην Κύπρο βρίσκεται ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. 

Ο κος Λαβρόφ έφτασε λίγο πριν τις 10 το βράδυ στην Λάρνακα, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, τόσο στην περιοχή του αεροδρομίου, όσο και καθ'όλη την διαδρομή από το σημείο όπου αφίχθη μέχρι την Λευκωσία.

 Πάνω από την Λευκωσία πετούσαν ελικόπτερα, ενώ η Αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία σε κάποιους δρόμους.  

Τον κ. Λαβρόφ υποδέχτηκαν στο παλιό αεροδρόμιο της Λάρνακας ο Διευθυντής Εθιμοτυπίας Μάριος Κουντουρίδης και ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Κύπρο Στάνισλαβ Οσάτσι.

Θυμίζουμε ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας θα γίνει δεκτός στις 10 το πρωί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Προεδρικό, ενώ μια ώρα μετά θα μεταβεί στο υπουργείο Εξωτερικών για κατ'ιδίαν συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη. Το μεσημέρι θα παρακαθίσει σε γεύμα με τον κο Αναστασιάδη και μέλη της Κυβέρνησης. 

Σημειώνεται ότι ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών δεν θα συναντηθεί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος απέρριψε την πρόταση του κ. Λαβρόφ να συναντηθούν σε ουδέτερο χώρο και όχι στα γραφεία του Τ/κ ηγέτη στα κατεχόμενα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η συγκεκριμένη επίσκεψη πραγματοποιείται σε μία περίοδο, κατά την οποία οι σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας έχουν οξυνθεί επικίνδυνα, μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους από τουρκικά, στη μεθόριο της Τουρκίας με τη Συρία.

Δειτε Επισης

Είδε Ολγκίν ο Κόστα και εξέφρασε την πλήρη στήριξη της ΕΕ στις προσπάθειες λύσης
Συγκάλεσαν επίσημα την νέα πολυμερή τα Ηνωμένα Έθνη για τις 16 και 17 Ιουλίου
Ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό στη μεγάλη δημοσκόπηση του REPORTER την Πέμπτη
Εκλέγηκε το νέο Πολιτικό Γραφείο και η νέα Κεντρική Γραμματέα του ΑΚΕΛ
Μετέβη ξαφνικά στην Άγκυρα ο Ουστέλ-Σχετίζεται με την κρίση για το ««νομοσχέδιο για την οργάνωση της αστυνομίας»
Θεσμοθετείται ο Γενικός Δημόσιος Κατήγορος-Οι αρμοδιότητες του Ελεγκτικού Συμβουλίου
Απαντά στον Δήμο Στροβόλου το ΥΠΕΣ-«Η Κυβέρνηση απορρίπτει τα περί διάκρισης, αβάσιμοι ισχυρισμοί»
Σημαντικές κρίνονται οι επαφές Ολγκίν στις Βρυξέλλες από την Κυβέρνηση-Αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για την πολυμερή
«Δεν είχα σκοπό να στοχοποιήσω την ηγεσία» διευκρινίζει ο Αναστασιάδης-«Δεν θα διστάσω να είμαι αυστηρότερος»
Εξοργισμένη η Κυβέρνηση με το podcast Φειδία με Τατάρ-«Προσπάθεια εργαλειοποίησης από το ψευδοκράτος»