Παρεξήγηση λέει τώρα η πρεσβεία των ΗΠΑ

  Ανακοίνωση εξέδωσε χθες το απόγευμα η Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Λευκωσία σε σχέση με το θέμα που δημιουργήθηκε για δεξίωση της Πρεσβείας στα κατεχόμενα. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι "δηλώσεις που αποδόθηκαν στην Πρέσβειρα Καθλήν Αν Ντόχερτυ στην ετήσια δεξίωση της Πρεσβείας στη Λευκωσία στις 5 Νοεμβρίου είναι αναληθείς".

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, "ούτε η Αμερικανίδα Πρέσβειρα, ούτε κάποιος άλλος Αμερικανός διπλωμάτης που ήταν παρών, προέβησαν σε οποιαδήποτε δήλωση σε σχέση με τον τουρκικό στρατό.  Η Πρεσβεία των ΗΠΑ απορρίπτει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη λανθασμένη απόδοση και τα ανακριβή δημοσιεύματα στον Τύπο".

"Η Αμερικανική Πρεσβεία επαναβεβαιώνει εμφαντικά ότι η πολιτική της για την Κύπρο δεν έχει αλλάξει", καταλήγει η ανακοίνωση.

Επιμένουν τα κόμματα 

Έντονες αντιδράσεις από την πλειονότητα  των κομμάτων, προκάλεσε η δεξίωση την οποία παρέθεσε η πρεσβεία των ΗΠΑ σε ξενοδοχείο των κατεχομένων, με προσκεκλημένους αξιωματούχους του τουρκικού στρατού, οι οποίοι με την επίσημη στρατιωτική τους στολή χαιρέτισαν την Αμερικανίδα πρέσβειρα  Κάθλιν Αν Ντόχερτι.
 
ΑΚΕΛ: Είναι μια χώρα με σοβαρότατες ευθύνες για τη δημιουργία και διαιώνιση του Κυπριακού


Το ΑΚΕΛ καταδικάζει την πραγματοποίηση δεξίωσης από πλευράς της πρεσβείας των ΗΠΑ στα κατεχόμενα εδάφη μας, με προσκεκλημένους στρατιωτικούς αξιωματούχους των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων.
Η πρεσβεία των ΗΠΑ, καθώς και γενικότερα η κυβέρνηση της χώρας, θα πρέπει να είναι πολλαπλάσια προσεκτικοί στις ενέργειες τους αφού εκτός από μόνιμο μέλος του Σ.Α. του ΟΗΕ που οφείλει να σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και τα ψηφίσματα και αποφάσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, είναι μια χώρα με σοβαρότατες ευθύνες για τη δημιουργία και διαιώνιση του Κυπριακού, για τις οποίες είχε απολογηθεί δημόσια ο Ρίτσιαρτ Χόλμπρουκ.
 
ΔΗΚΟ: Προκλητική ενέργεια που ξεπέρασε κάθε διπλωματικό εσκαμμένο


Η προκλητική ενέργεια της πρέσβειρας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στη Λευκωσία, να παραθέσει δεξίωση στα κατεχόμενα, στην οποία παρευρέθηκε ο αρχηγός του τουρκικού κατοχικού στρατού στην Κύπρο, έχει ξεπεράσει κάθε διπλωματικό εσκαμμένο, αποδέχεται και νομιμοποιεί την κατοχή και από-ενοχοποιεί την Τουρκία, για τα συνεχιζόμενα εγκλήματα της στην Κύπρο.
 Καλούμε τον Υπουργό Εξωτερικών να καλέσει την Πρέσβειρα των Ηνωμένων Πολιτειών και να προβεί σε έντονο διάβημα προς αυτήν, αλλά επιπρόσθετα να εξεταστεί το ενδεχόμενο να τεθεί το θέμα και στο Συμβούλιο Ασφαλείας, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας και προφανώς παραβιάζουν τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.
 
ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ: Προδηλώνει αναγνώριση και νομιμοποίηση του Τουρκικού στρατού.


Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για τη  μεγάλη πρόκληση από μέρους της Αμερικανικής Πρεσβείας, η οποία προέβηκε σε δεξίωση στα κατεχόμενα, στην οποία παρευρέθηκαν με την επίσημη στολή τους  ο Διοικητής των Δυνάμεων Ασφαλείας του Τουρκικού στρατού και ο Διοικητής των ούτω καλούμενων Τουρκικών ειρηνευτικών δυνάμεων. Η προκλητική αυτή ενέργεια εκ μέρους της Αμερικανικής Πρεσβείας είναι πρωτοφανής και προδηλώνει αναγνώριση και νομιμοποίηση του Τουρκικού στρατού.
Πρόκειται για ένα σκάνδαλο μεγατόνων, το οποίο δεν μπορεί να μείνει απαρατήρητο. Η Πρεσβεία των ΗΠΑ προχώρησε σε πισώπλατο χτύπημα κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας νομιμοποιώντας και δίνοντας συγχωροχάρτι στον Τουρκικό κατοχικό στρατό.
Οι δηλώσεις της Αμερικανίδας Πρέσβειρας – αν ευσταθούν τα δημοσιεύματα – ότι ο Τουρκικός στρατός είναι παράγοντας σταθερότητας στην Κύπρο, μόνο απαράδεκτες μπορούν να χαρακτηριστούν.
 
ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ: Χαστούκι στην Κυβέρνηση Αναστασιάδη


Όλες αυτές οι αρνητικές εξελίξεις είναι αποτέλεσμα των «κοινωνικών» επισκέψεων του Πρόεδρου Αναστασιάδη  στα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας για  καφέδες της ειρήνης, παραστάσεις μουσικοχορευτικές στα αρχαία μας μνημεία  και δείπνα.
Με την πολιτική του ο κ.  Αναστασιάδης έχει αναβαθμίσει το κατοχικό καθεστώς στα πρόθυρα επίσημης αναγνώρισης. Εξέλιξη την οποία ο ίδιος θα χρησιμοποιήσει ως εκβιασμό στον κυπριακό λαό για να αποδεχτεί μια λύση που θα μετατρέπει την Κύπρο σε τουρκικό προτεκτοράτο. Χαστούκι στην Κυβέρνηση Αναστασιάδη αποτελεί η δεξίωση της Αμερικανίδας Πρέσβειρας στους διοικητές του κατοχικού στρατού. Την ώρα που ο κ. Αναστασιάδης πιστεύει και διαλαλεί ότι η Κύπρος έχει καταστεί στρατηγικός εταίρος της Αμερικής,  η Αμερική με την πολιτική της δίνει πλήρη κάλυψη και στήριξη στην κατοχική Τουρκία. Η συνάντηση της αμερικανίδας πρέσβειρας με τον αρχηγό του κατοχικού  στρατού, αποτελεί πρωτοφανή, προκλητικό  διπλωματικό βήμα για νομιμοποίηση της παρουσίας του Αττίλα στην Κύπρο.

 

 

Δειτε Επισης

Βανδάλισαν πτοεκλογική πινακίδα του Νικολέττου-«Δεν θα μας πτοήσει» (pic)
Επανέρχεται ξανά η CMC-«Αν η ΕΤΥΦΑ συνεχίσει να αλλάζει τους κανόνες δικαιούμαστε αποζημίωση»
Δεν βλέπει αδιέξοδο στην προσπάθεια της Ολγκίν η Λευκωσία-«Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να αξιοποιηθούν»
Αυστηρό μήνυμα Προέδρου για το τερματικό στο Βασιλικό-«Το κράτος δεν εκβιάζεται»
Κατηγορεί την ΕΤΥΦΑ η CMC για τερματικό LNG-«Παραβιάζει επίμονα τις υποχρεώσεις πληρωμής»
Παπαναστασίου για τερματικό στο Βασιλικό-«Η σιωπή μας να μην θεωρείται αδυναμία»
Συνολικά 310 παλέτες ανθρωπιστικής βοήθειας στην πλωτή πλατφόρμα στη Γάζα
Πυρετώδεις προετοιμασίες για τις εκλογές-Κάλεσμα Εφόρου για προετοιμασία των ψηφοφόρων
Μελέτησε τις εξελίξεις στο Κυπριακό το ΑΚΕΛ-Καλεί σε ανάληψη πρωτοβουλίας για σπάσιμο του αδιεξόδου
Μπαίνουν στο δικαστικό ρινγκ για τη μητέρα των μαχών Εισαγγελία και Ελεγκτής-Ο τελικός των κορυφαίων θεσμών