Σταδιακά ο επαναπατρισμός Βρετανών από το Σιαρμ Ελ Σέιχ

Άρχισε χθες η επιχείρηση επαναπατρισμού χιλιάδων Βρετανών υπηκόων, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν στην Αίγυπτο, μετά τη διακοπή των πτήσεων, λόγω τη συντριβής του ρωσικού αεροσκάφους στο Σινά, συντριβή η οποία πιστεύεται ότι οφειλόταν σε τρομοκρατική ενέργεια.
 
Η όλη επιχείρηση γίνεται με ενδιάμεσο σταθμό τα αεροδρόμια της Κύπρου, καθώς παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση στη διεκπεραίωση πτήσεων στο Σιάρμ Ελ Σέιχ, λόγω της δυσκολίας στην εξυπηρέτηση μεγάλου αριθμού αεροσκαφών.

Περίπου 2.000 Βρετανοί τουρίστες επέστρεψαν αργά χθες στη χώρα τους, αυξάνοντας σε 3.500 τον αριθμό των επαναπατρισμένων, μέσα σε 48 ώρες, από τους σχεδόν 20.000 Βρετανούς που βρίσκονται για διακοπές στο αιγυπτιακό θέρετρο Σαρμ ελ Σέιχ, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Εννέα αεροπλάνα που μετέφεραν συνολικά 1945 επιβάτες προσγειώθηκαν αργά χθες βράδυ στη Βρετανία, έναντι οκτώ προχθές.

Τα αεροσκάφη προσγειώθηκαν στο Μάντσεστερ, το Μπρίστολ και στα αεροδρόμια Λούτον (βόρεια) και Γκάτγουικ (νότια) του Λονδίνου.

"Λόγω του περιορισμένου αριθμού των αεροσκαφών που επιτρέπεται να αναχωρούν καθημερινά από το Σαρμ ελ Σέιχ για τη Βρετανία, είναι πιθανό οι ταξιδιωτικοί πράκτορες και οι αεροπορικές εταιρίες να συστήσουν σε μερικούς ανθρώπους να παρατείνουν τη διαμονή τους στο ξενοδοχείο τους", είχε δηλώσει χθες εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης.

Το Λονδίνο επιδιώκει όλοι οι Βρετανοί τουρίστες να έχουν επιστρέψει από το Σαρμ ελ Σέιχ μέσα σε δέκα μέρες.

Οι ενισχυμένες αυτές διαδικασίες επέτρεψαν την επανάληψη την Παρασκευή των πτήσεων από το Σαρμ ελ Σέιχ στη Βρετανία, οι οποίες είχαν ανασταλεί την Τετάρτη.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον είχε εκφράσει τότε ανησυχίες για την ασφάλεια των αερομεταφορών από το αιγυπτιακό θέρετρο, έπειτα από πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών που έκαναν λόγο για την πιθανότητα ένας εκρηκτικός μηχανισμός να ήταν η αιτία της συντριβής του ρωσικού αεροπλάνου.

Προσγείωση αεροσκάφους από την Αίγυπτο στη Ρωσία 

Εξάλλου, η πρώτη αεροπορική πτήση, με επιβαίνοντες Ρώσους τουρίστες από την Αίγυπτο, προσγειώθηκε αργά χθες το βράδυ στο διεθνές αεροδρόμιο Πούλκοβο της Αγίας Πετρούπολης, έπειτα από την απόφαση του Κρεμλίνου να αναστείλει όλες τις πτήσεις από και προς τη χώρα, μετά τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους της Metrojet, ανέφερε εκπρόσωπος της ρωσικής επιτροπής τουριστικής ανάπτυξης.

Χθες οι ρωσικές αρχές απέστειλαν τρία αεροσκάφη στην Αίγυπτο για τον επαναπατρισμό Ρώσων πολιτών που έχουν αποκλειστεί στη χώρα.

"Το πρώτο αεροσκάφος των αερογραμμών Royal Flight μετέφερε 189 επιβάτες από την πόλη Χουργκάντα. Δύο ακόμη πτήσεις από την Χουργκάντα και το παραθαλάσσιο θέρετρο Σαρμ ελ Σέιχ αναμένονται να φτάσουν αργότερα σήμερα", δήλωσε η εκπρόσωπος, προσθέτοντας πως ο αριθμός των επιβατών και των τριών πτήσεων ανέρχεται συνολικά στους 624.

Όπως ανέφερε η Aντιπρόεδρος της επιτροπής, Νάνα Γκβίτσια, οι πτήσεις από την Αίγυπτο προς την Αγία Πετρούπολη θα συνεχιστούν έως το τέλος Νοεμβρίου.

Περίπου 12.000 Ρώσοι τουρίστες από την Αγία Πετρούπολη εκτιμάται ότι βρίσκονται στην Αίγυπτο, ενώ συνολικά 80.000 Ρώσοι υπολογίζεται ότι παραθερίζουν στη χώρα.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Οι αναφορές του Υπουργού Υγείας για τα προβλήματα στα καινοτόμα φάρμακα-«Θα βρεθεί η χρυσή τομή»
Με την συνδρομή Europol και Interpol οι έρευνες για τα απειλητικά email σε σχολεία
Πυρκαγιά σε χώρο στάθμευσης εταιρείας-Στο Νοσοκομείο ένα πρόσωπο
Στις 23 Μάϊου το πρώτο τετ α τετ ενώπιον Δικαστηρίου για Γενικό και Βοηθό Εισαγγελέα vs Ελεγκτή
Έκτακτη σύσκεψη Υπουργείου Παιδείας με Αστυνομία για τα απειλητικά email στα σχολεία
Έριξαν μπάλες με ναρκωτικά και κινητά εντός των Κεντρικών Φυλακών- Εντοπίστηκαν από δεσμοφύλακες
Τέλος στο σίριαλ γενικού διευθυντή στον ΟΑΥ-Διόρισε Ανδρέα Παπακωνσταντίνου το Δ.Σ. του οργανισμού
Αναστάτωση σε σχολεία ανά το Παγκύπριο-Απειλητικά email για βόμβες
Καταχωρείται η ένσταση Γενικού Ελεγκτή στο αίτημα για παύση του-Πολυσέλιδη έκθεση των δικηγόρων
Κουκουλοφόροι τα έκαναν γυαλιά καρφιά στα κλειστά γήπεδα Απόλλωνα και ΑΕΛ