3 βρετανικά αεροσκάφη στην Κύπρο περιμένουν "σινιάλο"

Εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες , το απόγευμα αναμένεται να αναχωρήσουν για το Sharm el-Sheikh, δυο βρετανικά αεροσκάφη που είναι σταθμευμένα στο αεροδρόμιο Λάρνακας, προκειμένου να επαναπατρίσουν Βρετανούς υπηκόους, ενώ δυο άλλα αναχώρησαν για το αιγυπτιακό θέρετρο αργά χθες το απόγευμα.
 
Εξάλλου βρετανικό αεροσκάφος που σταθμεύει στο αεροδρόμιο Πάφου αναμένεται να αναχωρήσει αύριο.
 
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής Επικοινωνίας των αεροδρομίων Αδάμος Ασπρής «αργά χθες το απόγευμα αναχώρησαν από την Κύπρο δύο πτήσεις για το Sharm el-Sheikh. Άλλα τρία αεροσκάφη τα οποία τελούν εν αναμονή, στα διεθνή αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, αναμένεται να αναχωρήσουν για το αιγυπτιακό θέρετρο, μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν».
 
Συγκεκριμένα ανέφερε «τα δύο βρετανικά αεροσκάφη που σταθμεύουν στην Λάρνακα, εκτός απροόπτου, είναι προγραμματισμένα να μεταβούν στο Sharm el-Sheikh το απόγευμα, ενώ τρίτο αεροσκάφος που σταθμεύει στην Πάφο, είναι προγραμματισμένο να αναχωρήσει για το Sharm el-Sheikh αύριο».
 
Φαίνεται, σημείωσε ο κ. Ασπρής ότι «η διαδικασία απομάκρυνσης ξένων υπηκόων από τη χερσόνησο του Σινά διεξάγεται με αργούς ρυθμούς, λόγω του ιδιαίτερα αυξημένου αριθμού πτήσεων που καλείται να εξυπηρετήσει το αεροδρόμιο του Sharm el-Sheikh αλλά και των αυξημένων μέτρων ασφαλείας που λαμβάνουν οι αιγυπτιακές αρχές».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, αυτός ήταν και ο κύριος λόγος που οδήγησε χθες τις βρετανικές αρχές, στην απόφαση να επαναπατρίσουν τελικά άδεια, τα έξι από τα συνολικά έντεκα αεροσκάφη που είχαν αρχικά αποστείλει στην Κύπρο, με σκοπό να συμμετάσχουν στη διαδικασία απομάκρυνσης Βρετανών υπηκόων από τη χερσόνησο του Σινά.

Όπως είπε ο κ. Ασπρής, «τα δυο αεροδρόμια της Κυπριακής Δημοκρατίας παραμένουν πάντα επιχειρησιακά έτοιμα να ανταποκριθούν σε οποιεσδήποτε έκτακτες ανάγκες που μπορεί να προκύψουν, ως αποτέλεσμα της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή».
 
Επέστρεψαν στη χώρα τους 11 χιλιάδες Ρώσοι 

Στο μεταξύ, η Ρωσία έχει επαναπατρίσει 11.000 πολίτες της από την Αίγυπτο, κυρίως από τα θέρετρα Σαρμ ελ-Σέιχ και Χουργάντα στην Ερυθρά Θάλασσα, το τελευταίο 24ωρο, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο δηλώσεις του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Αρκάντι Ντβόρκοβιτς.

"Περισσότεροι Ρώσοι αναμένεται να επιστρέψουν σήμερα", δήλωσε ο αξιωματούχος.

Περίπου 78.000 Ρώσοι έμειναν εγκλωβισμένοι στα αιγυπτιακά ξενοδοχεία, μετά την απόφαση του Κρεμλίνου, την Παρασκευή, να απαγορεύσει στις ρωσικές αεροπορικές εταιρίες οποιαδήποτε πτήση προς οποιοδήποτε αιγυπτιακό αεροδρόμιο, μετά τη συντριβή του ρωσικού επιβατηγού αεροσκάφους στη χερσόνησο του Σινά στις 31 Οκτωβρίου.

Ωστόσο, η Μόσχα έστειλε χθες 44 αεροσκάφη για να αρχίσει η μεταφορά των Ρώσων πολιτών από την Αίγυπτο.

Σήμερα, τέσσερα αεροπλάνα απογειώθηκαν το πρωί από το Σαρμ ελ-Σέιχ με προορισμό τη Ρωσία, και η αίθουσα αναχωρήσεων ήταν σχεδόν άδεια, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.


 
ΚΥΠΕ
 
 
 

Δειτε Επισης

Σκόνη και άνεμοι στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς ανεβαίνει η θερμοκρασία
Δημοσκόπηση για τα πέντε χρόνια ΓεΣΥ-Τα πλεονεκτήματα και ο βαθμός ικανοποίησης των δικαιούχων
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Κρούουν τον κώδωνα για την κινεζική πλατφόρμα Temu-«Δεν σέβεται τις ευρωπαϊκές νομοθεσίες»
Υφ. Πολιτισμού: Καινοτόμος η πλατφόρμα CENSUS για την σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία
Δεκτή η αναπομπή νόμου για τις καινοτόμες επιχειρήσεις
Νόμος δίνει χρόνο σε ξενοδοχεία για συμμόρφωση με διατάξεις για άδεια λειτουργίας
Με γραπτές εξετάσεις οι διορισμοί σε κλίμακες Α9 και Α11-Τι αλλάζει μετά το ψήφισμα της Βουλής
Μεγαλύτερη του αναμενομένου η ανάπτυξη της οικονομίας στα κατεχόμενα το 2023
Αναβλήθηκε η αποχή στα έξι δημόσια σχολεία του Ύψωνα