Μπουρούντι: Εκτέλεση ανθρώπων σε μπαρ

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα κατά τη διάρκεια επίθεσης σε μπαρ που βρίσκεται σε συνοικία που ελέγχεται από αντιπάλους του καθεστώτος, νοτίως της Μπουζουμπούρα, σε ένα σενάριο που παραπέμπει σε εκτέλεση, ανέφεραν οι τοπικές αρχές και αυτόπτες μάρτυρες.

Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, ομάδα ενόπλων εισέβαλε σε μπαρ της περιοχής Κανιόσα και εξανάγκασε ανθρώπους που έπιναν έξω το ποτό τους να πάνε μέσα στο μπαρ και να ξαπλώσουν στο πάτωμα. "Τους πυροβόλησαν εν ψυχρώ, ήταν πράγματι εκτέλεση και προκάλεσαν τον θάνατο επτά ανθρώπων και τον τραυματισμό ακόμη δύο". Η έρευνα είναι σε εξέλιξη για τον εντοπισμό των "φονιάδων", δήλωσε ο δήμαρχος της Μπουζουμπούρα, Φρέντι Μπονίμπα. 

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι "οι άνθρωποι αυτοί φορούσαν αστυνομική στολή", κατηγορώντας "αστυνομικούς και μέλη της Ιμπονερακούρε (της νεολαίας του κυβερνώντος κόμματος) ότι ευθύνονται για τη σφαγή".

Η επίθεση σημειώθηκε ώρες πριν από την εκπνοή του τελεσιγράφου του προέδρου του Μπουρούντι, Πιερ Ενκουρουνζίζα προς τους αντιπάλους του να καταθέσουν τα όπλα.

Η προεδρία προσπάθησε χθες να καθησυχάσει τη διεθνή κοινότητα που φοβάται ξέσπασμα εθνοτικής βίας σε μεγάλη κλίμακα, ενώ οι κάτοικοι συνοικιών της Μπουζουμπούρα που ελέγχει η αντιπολίτευση, έχουν πανικοβληθεί και εγκαταλείπουν τις εστίες τους. "Δεν θα υπάρξει πόλεμος ούτε γενοκτονία" στο Μπουρούντι, δήλωσε ο Γουίλι Ενγιαμίτουε, προεδρικός σύμβουλος Επικοινωνίας. "Δεν θα επιτρέψουμε αυτή η χώρα να κυριευτεί ξανά από τους παλιούς δαίμονές της".

Δειτε Επισης

Ασήκωτες οι ευθύνες και της ΕΦ για τον Θανάση-Η ασυδοσία, τα ψεύδη και η προσπάθεια συγκάλυψης
Η ανάγκη για διαφάνεια, οι επαναλαμβανόμενοι πρωταγωνιστές και ο πολιτικός αντίκτυπος
Δημοσιοποιείται το αποτέλεσμα των ανώνυμων καταγγελιών στην Αρχή-Η ενημέρωση για τις πρώτες δύο αποφάσεις
Δημοσκόπηση για τα πέντε χρόνια ΓεΣΥ-Τα πλεονεκτήματα και ο βαθμός ικανοποίησης των δικαιούχων
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Η κυβέρνηση της Ισπανίας αρνήθηκε να δώσει άδεια ελλιμενισμού σε πλοίο που μετέφερε όπλα στο Ισραήλ
BINTEO: Ξέγνοιαστες στιγμές για μια αρκούδα-Έκανε κούνια σε αυλή σπιτιού
Ποινικοποιείται η ψευδής κατάθεση στην Αρχή Διερεύνησης Παραπόνων κατά Αστυνομίας
«Τη σκότωσα και δεν το μετανιώνω»-Κυνικός και αδίστακτος ο γυναικοκτόνος του Μενιδίου
Έκθεση Σούπερμαν για καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Συνέλευση της Μεσογείου