Η πόλη της Κέρκυρας Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021;

Με στόχο την "ανάδειξη της πολιτιστικής της ζωής και την προώθησή της στον ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο", η πόλη της Κέρκυρας διεκδικεί τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το έτος 2021. Την ανακοίνωση της υποψηφιότητας έκανε σήμερα, ο δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Δημαρχείου.

"Διεκδικούμε τον τίτλο προβάλλοντας την ιδιότυπη πολιτιστική μας ταυτότητα που διαμορφώνεται από την εποχή του Ομήρου μέχρι σήμερα, αναπτύσσοντας χαρακτηριστικά με ευρύτατη απήχηση και άξια να οδηγούν την Κέρκυρα στο διάλογο των πολιτισμών και στην ανάδειξη του Υψηλού και του Ωραίου μέσω των Γραμμάτων, των Τεχνών και του Πολιτισμού. Στόχος μας είναι να δώσουμε πιο δυνατή πνοή και έμπνευση στην υπάρχουσα εξωστρέφειά μας και να μπορούμε να σχεδιάζουμε πιο σταθερά και μακροπρόθεσμα", ανέφερε ο κ. Νικολούζος, τονίζοντας ότι η πόλη της Κέρκυρας, ενταγμένη ήδη στον Κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, έχει το ιστορικό φορτίο και μέγεθος για να επιλεγεί.

"Είναι βέβαια δύσκολο και φιλόδοξο σχέδιο. 'Ομως, επειδή το πιστεύουμε, σηκώνουμε την ηθική υποχρέωση να το αναδείξουμε, να το προβάλουμε, να το πετύχουμε", πρόσθεσε. 'Οπως σημείωσε ο δήμαρχος, απαραίτητα και σημαντικά στοιχεία σε αυτή τη διεκδίκηση είναι το έμψυχο δυναμικό της πόλης, οι πολίτες και οι φορείς της. Σημαντικοί επίσης υποστηρικτές και αρωγοί στην προσπάθεια αυτή είναι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, οι δήμοι των Επτανήσων, οι αδελφοποιημένες με την Κέρκυρα πόλεις στην Κύπρο, τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Ρουμανία, την Αλβανία, τη Σερβία, καθώς και οι Κερκυραίοι της διασποράς.

"Ο φάκελος που θα καταθέσουμε στα τέλη του μήνα, διεκδικώντας την πρόκριση στην επόμενη φάση, είναι ένας φάκελος που εμπνέεται από το πλούσιο παρελθόν της Κέρκυρας, αναδεικνύει το άξιο παρόν της και σχεδιάζει με αισιοδοξία και τόλμη το μέλλον της. Προβάλλει τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της και τα αξιοποιεί, για να υλοποιήσει το όραμα που θα πάρει σάρκα και οστά μέχρι το 2021. Είναι ένας φάκελος - οδικός χάρτης που θα μας καθοδηγεί τα επόμενα χρόνια", κατέληξε ο κ. Νικολούζος.

Δειτε Επισης

Ξηλώθηκε ολόκληρο το τελωνείο στο Μαυρομμάτι-Απλογούνται οι δεκατέσσερις κατηγορούμενοι
«Μου ζήταγε χρήματα για να μην κάνει αρνητικά δημοσιεύματα»-Η τοποθέτηση της Μακρή για τον εκβιασμό
Ταυτοποιήθηκε το θύμα της μαφιόζικης δολοφονίας-Πρόκειται για Πολωνό πατέρα δύο παιδιών
Περιμένει τα F-35 από τον Τραμπ ο Ερντογάν-«Η ανησυχία της Ελλάδας είναι άτοπη και χωρίς νόημα»
Συνελήφθη δημοσιογράφος στον Βόλο που φέρεται να εκβίαζε τη Ζέττα Μακρή
Τα δεδομένα στην υπόθεση Καλογήρου μετά την παράδοση της ιατροδικαστικής έκθεσης στην Αστυνομία
Προσωπικές διαφορές πίσω από τη δολοφονία του 43χρονου στην Αγία Παρασκευή
Θρίλερ με την ταυτότητα του θύματος της δολοφονίας στην Ελλάδα-Πού στρέφονται οι έρευνες για το δολοφόνο
«Ήμουν γεμάτη αίματα, με απείλησαν να μη μιλήσω»-Συγκλονίζει η κατάθεση της 14χρονης θύματος βιασμού
Κόλαση πυρός στην Εύβοια-Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά (vids&pics)