Επίσημη επίσκεψη Αναστασιάδη σε Ιορδανία Ισραήλ και Παλαιστίνη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα αναχωρήσει το βράδυ της 9ης Νοεμβρίου για το Αμμάν, της Ιορδανίας, όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη. Λίγες μέρες αργότερα θα επισκεφθεί το Ισραήλ και την Παλαιστίνη.
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο  Νίκο Χριστοδουλίδη, θα έχει συνάντηση με το Δήμαρχο και με τον Κυβερνήτη του Αμμάν και αργότερα την ίδια μέρα θα επισκεφθεί το Εμπορικό Επιμελητήριο του Αμμάν.
Στις 11 Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του Άντρη Αναστασιάδη, θα τύχει επίσημης υποδοχής από τον Βασιλιά της Ιορδανίας Abdullah II και τη Βασίλισσα Rania.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της χώρας.
Στις 12 Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, θα μεταβεί στη Μάλτα, για να παραστεί στο έκτακτο Άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο το οποίο συνεκλήθη με κύριο θέμα το προσφυγικό.
Ο Υπουργός Εξωτερικών θα συνεχίσει στις 12 Νοεμβρίου τις επαφές στην Ιορδανία, με χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Γερουσίας, τον Πρόεδρο της Κάτω Βουλής και τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών της χώρας.
Στις 13 Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κυπριακή αντιπροσωπεία θα βρίσκονται στην Ιερουσαλήμ, όπου το πρωί θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Πρωθυπουργό της χώρας Βενιαμίν Νετανιάχου.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο Πρόεδρος θα μεταβεί στη Ραμάλα, όπου θα έχει συνάντηση με τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Mahmoud Abbas.


  

Δειτε Επισης

Στήριξη Ελλάδας για μεταναστευτικό-«Η Κύπρος δεν είναι μόνη της»
Τα επτά σημεία για το Μεταναστευτικό-Η Κοινή Δήλωση της Υπουργικής Συνόδου για Συρία και Λίβανο
Καταχωρείται η ένσταση Γενικού Ελεγκτή στο αίτημα για παύση του-Πολυσέλιδη έκθεση των δικηγόρων
Σύντομα η βοήθεια στη Γάζα από την Κύπρο μέσω της προσωρινής προβλήτας
Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό στη Λευκωσία- Συμμετέχουν οκτώ Κράτη Μέλη της Ε.Ε
Ευγνωμοσύνη του ΟΗΕ προς την Κύπρο για το θαλάσσιο διάδρομο προς τη Γάζα
Η ανάγκη για διαφάνεια, οι επαναλαμβανόμενοι πρωταγωνιστές και ο πολιτικός αντίκτυπος
Έκθεση Σούπερμαν για καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Συνέλευση της Μεσογείου
CMC: Στα χέρια της ΕΤΥΦΑ ο χρόνος άφιξης του ‘Προμηθέας’ στην Κύπρο
Χριστοδουλίδης: Η στήριξη της υπαίθρου πρωταρχικός στόχος για την Κυβέρνηση