Επίσημη επίσκεψη Αναστασιάδη σε Ιορδανία Ισραήλ και Παλαιστίνη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα αναχωρήσει το βράδυ της 9ης Νοεμβρίου για το Αμμάν, της Ιορδανίας, όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη. Λίγες μέρες αργότερα θα επισκεφθεί το Ισραήλ και την Παλαιστίνη.
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο  Νίκο Χριστοδουλίδη, θα έχει συνάντηση με το Δήμαρχο και με τον Κυβερνήτη του Αμμάν και αργότερα την ίδια μέρα θα επισκεφθεί το Εμπορικό Επιμελητήριο του Αμμάν.
Στις 11 Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του Άντρη Αναστασιάδη, θα τύχει επίσημης υποδοχής από τον Βασιλιά της Ιορδανίας Abdullah II και τη Βασίλισσα Rania.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της χώρας.
Στις 12 Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, θα μεταβεί στη Μάλτα, για να παραστεί στο έκτακτο Άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο το οποίο συνεκλήθη με κύριο θέμα το προσφυγικό.
Ο Υπουργός Εξωτερικών θα συνεχίσει στις 12 Νοεμβρίου τις επαφές στην Ιορδανία, με χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Γερουσίας, τον Πρόεδρο της Κάτω Βουλής και τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών της χώρας.
Στις 13 Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κυπριακή αντιπροσωπεία θα βρίσκονται στην Ιερουσαλήμ, όπου το πρωί θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Πρωθυπουργό της χώρας Βενιαμίν Νετανιάχου.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο Πρόεδρος θα μεταβεί στη Ραμάλα, όπου θα έχει συνάντηση με τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Mahmoud Abbas.


  

Δειτε Επισης

Ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις ο Τατάρ-Θα επαναλάβει τη «λύση δύο κρατών»
Παρουσιάστηκε το Νομοσχέδιο για τις πολλαπλές συντάξεις-Έντονες διαφωνίες και κριτική από βουλευτές
Στήριξη Λευκωσίας στην κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα Ουκρανίας
Πράσινο από ΥΠΕΞ της Ε.Ε. για αναστολή περιοριστικών μέτρων κατά Συρίας στην οικονομία
Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει η Ραουνά για Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων ΕΕ-Ουκρανία και Μέση Ανατολή στο προσκήνιο
Περηφάνεια για τους Αρμένιους της Κύπρου εξέφρασε ο Πρόεδρος-«Αναπόσπαστο μέρος του λαού»
Επαναρχίζουν τα δρομολόγια ισραηλινών εταιρειών προς Πάφο-Ορίζοντας ο Μάρτιος
Σ. Στεφάνου: Να βγούμε μπροστά με πρωτοβουλίες επί της ουσίας για λύση
Ξανά ενώπιον της Βουλής το θέμα των πολλαπλών συντάξεων-Ψάχνουν την φόρμουλα οι αρμόδιοι
Β. Πάλμας: Η υφιστάμενη επικίνδυνη κατάσταση δεν μπορεί να είναι το μέλλον της Κύπρου