Βόμβα στο ρωσικό αεροσκάφος "βλέπει" και ο Ομπάμα

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα είπε χθες ότι υπήρχε «μια πιθανότητα» να είχε τοποθετηθεί βόμβα στο ρωσικό επιβατικό αεροπλάνο που συνετρίβη στη χερσόνησο του Σινά το Σάββατο με τουρίστες από το θέρετρο και αεροδρόμιο της αιγυπτιακής πόλης Σαρμ ελ Σέιχ.
Σε δηλώσεις σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό KIRO/CBS News, στις οποίες αναφέρθηκε το ειδησεογραφικό κανάλι CNN, ο κ. Ομπάμα φέρεται να είπε ότι «νομίζω ότι υπάρχει μια πιθανότητα να είχε τοποθετηθεί βόμβα στο αεροπλάνο, και αυτό είναι κάτι που παίρνουμε πολύ σοβαρά υπ` όψιν».
«Θα αφιερώσουμε πολύ χρόνο για να βεβαιωθούμε ότι οι δικοί μας ερευνητές και η δική μας κοινότητα (υπηρεσιών) πληροφοριών θα μάθουν τι συνέβη προτού προβούμε σε συγκεκριμένες δηλώσεις. Είναι όμως ασφαλώς πιθανόν ότι υπήρχε βόμβα στο αεροπλάνο», όπως είπε.
Χθες ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον σε κοινή συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι δήλωσε πως η Βρετανία και η Αίγυπτος συνεργάζονται στενά για την εξακρίβωση των αιτιών της συντριβής του ρωσικού αεροπλάνου.
Οι δύο ηγέτες έδειξαν πρόθυμοι να ρίξουν τους τόνους μετά την ένταση που προκάλεσε η απόφαση της Βρετανίας να αναστείλει τις πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο του Σαρμ ελ-Σέιχ χωρίς συνεννόηση με τις αιγυπτιακές αρχές και παρά τις στενές επαφές μεταξύ των δύο χωρών και την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας.
Πριν από την συνάντηση του με τον Αιγύπτιο πρόεδρο, ο Κάμερον είχε τονίσει εξάλλου ότι το πιο πιθανό σενάριο όσον αφορά τη συντριβή του ρωσικού αεροπλάνου είναι να είχε τοποθετηθεί βόμβα σε αυτό.
Το ρωσικό Airbus A321 συνετρίβη το περασμένο Σάββατο ενώ πετούσε πάνω από την αιγυπτιακή χερσόνησο του Σινά, παρασύροντας στο θάνατο τους 224 επιβαίνοντες.
 
 

Δειτε Επισης

Θρίλερ με το ελικόπτερο του Ραϊσί-Βρέθηκε μεταδίδουν τα κρατικά ΜΜΕ, διαψεύδει η Ερυθρά Ημισέληνος
Χαμενεΐ για Ραΐσι: Προσευχόμαστε να επιστρέψει, δεν θα διαταραχθεί το έργο της χώρας
Χιλιάδες ισραηλινοί διαδηλωτές στο Τελ Αβίβ απαιτούν παραίτηση Νετανιάχου και επιστροφή των ομήρων
Αυτό είναι το ελικόπτερο που μετέφερε τον Ιρανό πρόεδρο–Σκοτώθηκε μεταδίδουν Ισραηλινά μέσα (pics)
Συνεχής ενημέρωση Μπάιντεν για την πτώση του ελικοπτέρου με τον Ιρανό πρόεδρο Ραϊσί
Δύσκολες οι συνθήκες για εντοπισμό του ελικοπτέρου του Ιρανού Προέδρου- Αγνοούνται και διασώστες
Sky News: Θα υπάρξει μεγάλη μυστικότητα από το Ιράν για το περιστατικό με το ελικόπτερο του προέδρου
Περισσότεροι από 35.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά στη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Θρίλερ με το ελικόπτερο του Ιρανού Προέδρου-Άγνωστη η τύχη των επιβαινόντων
Επίθεση με ουκρανικό drone εναντίον μίνιμπας στη Χερσώνα–Ένας νεκρός