Ο Ήλιος "ξεζούμισε" τον Άρη και τον μετέτρεψε σ' αυτό που είναι σήμερα

Σε μία σημαντική ανακοίνωση προχώρησαν χθες, επιστήμονες της NASA, αναφορικά με το παρελθόν του πλανήτη Άρη. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ερευνητικού διαστημικού αεροσκάφους Maven που έχει σταλεί στον κόκκινο πλανήτη, πιθανότητα ο ήλιος “ξεζούμισε” την ατμόσφαιρα και το νερό που κάποτε υπήρχαν σε αφθονία στον Άρη.
Ακόμη και σήμερα, όπως τόνισαν, ο ηλιακός άνεμος, αφαιρεί περίπου 100 γραμμάρια ατμοσφαιρικού αερίου κάθε δευτερόλεπτο, ενώ μεγάλες ηλιακές καταιγίδες που ταξιδεύουν με ασύλληπτες ταχύτητες, θα ήταν σε θέση πριν δισεκατομμύρια χρόνια,να καταστρέψουν την ατμόσφαιρα του αρχαίου Άρη και να τον μετατρέψουν από ένα υγρό, ζεστό μέρος στο οποίο ενδεχομένως να υπήρχε έστω και μικροσκοπική ζωή, στον κρύο, ξηρό και έρημο πλανήτη του σήμερα.

Στον δικό μας πλανήτη, το ισχυρό μαγνητικό πεδίο της Γης στην ατμόσφαιρα, αποτρέπει την άμεση διάβρωσή της από τον ηλιακό άνεμο.
Πάντως, πριν ένα μήνα πρερίπου το Maven ανακάλυψε αλμυρό νερό κάτω από τις πλαγιές του Άρη. Στόχος της NASA, τώρα, να μπορέσει μέχρι το 2030 να στείλει στον Άρη επανδρωμένο αεροσκάφος.
 
 

Δειτε Επισης

Τουλάχιστον 27 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα
Στο αρχείο έβαλε η κυβέρνηση Τραμπ δίωξη κατά γιατρού που κατέστρεφε εμβόλια για την Covid
Η χαλαρή αντίδραση των αγορών ενθαρρύνει τον Τραμπ να εκτοξεύει νέες απειλές κατά ΕΕ και τρίτων χωρών
Φρικτός θάνατος για 17χρονο στην Ιταλία-Θάφτηκε στην άμμο και πέθανε από ασφυξία
Ο στρατός του Σουδάν απώθησε έφοδο των παραστρατιωτικών σε πολιτεία του Νταρφούρ
Αποδοκιμάζει ο Μακρόν τους δασμούς Τραμπ κατά της ΕΕ-«Η Κομισιόν να υπερασπιστεί τα ευρωπαϊκά συμφέροντα»
Σε κίνδυνο οι συνομιλίες για εκεχειρία Ισραήλ και Χαμάς-Aλληλοκατηγορούνται ότι εμποδίζουν την επίτευξη συμφωνίας
Aνακοίνωσε δασμούς 30% σε Ευρωπαϊκή Ένωση και Μεξικό από την 1η Αυγούστου ο Τραμπ
Όλο το πόρισμα για την τραγωδία της Air India-Μυστήριο γιατί κόπηκε η ροή καυσίμου στους κινητήρες
Νύφες ετών έξι... Κορίτσια αναγκάζονται να παντρευτούν πριν πάνε σχολείο στην Υεμένη-Η τραγική ιστορία της Γκάντα