Αναστολή όλων των πτήσεων προς Αίγυπτο εξαγγέλλει η Ρωσία

O πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν συμφώνησε σήμερα με την πρόταση να ανασταλούν οι ρωσικές πτήσεις στην Αίγυπτο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντιμίτρι Πεσκόφ.
 
"Ο αρχηγός του κράτους αποδέχθηκε τις συστάσεις" του επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας ασφαλείας FSB Αλεξάντρ Μπόρτνικοφ και "έδωσε οδηγίες στην κυβέρνηση να επεξεργαστεί μηχανισμούς που θα επιτρέψουν την εφαρμογή αυτών των συστάσεων", δήλωσε ο Πεσκόφ.
 
Νωρίτερα, ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας ασφαλείας FSB είχε δηλώσει πως η Ρωσία θα πρέπει να αναστείλει όλες τις πτήσεις επιβατικών αεροπλάνων προς την Αίγυπτο μέχρι να διαπιστωθεί τι προκάλεσε τη συντριβή του ρωσικού αεροπλάνου στη Χερσόνησο του Σινά το Σαββατοκύριακο.
 
"Μέχρι να γνωρίζουμε τις πραγματικές αιτίες αυτού που συνέβη, θεωρώ σκόπιμο να σταματήσουν οι ρωσικές πτήσεις στην Αίγυπτο", δήλωσε ο Αλεξάντρ Μπόρτνικοφ, επικεφαλής της FSB.
"Πάνω απ΄όλα, αυτό αφορά τις τουριστικές πτήσεις".
 
Δυνάμεις του στρατού στην περιοχή του δυστυχήματος

Ο αιγυπτιακός στρατός έστειλε ειδικές δυνάμεις στο αεροδρόμιο του Σαρμ ελ-Σέιχ. Εικονολήπτης του Reuters είδε πολλά οχήματα να μεταφέρουν ειδικές δυνάμεις στο κτιριακό συγκρότημα του αεροδρομίου. Αξιωματούχοι των δυνάμεων ασφαλείας δήλωσαν πως βρίσκονται εκεί για να ενισχύσουν την ασφάλεια για τους τουρίστες.
 
Νωρίτερα, το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας ανακοίνωσε ότι η Αίγυπτος αποφάσισε να επιτρέψει την πραγματοποίηση μόνο οκτώ από τις 29 πτήσεις που προβλεπόταν να γίνουν σήμερα προκειμένου να επαναπατριστούν οι βρετανοί τουρίστες που βρίσκονται στο Σαρμ ελ-Σέιχ μετά τη συντριβή του ρωσικού αεροπλάνου το Σάββατο στη χερσόνησο του Σινά.
 
"Οι βρετανικές αεροπορικές εταιρίες επέλεξαν να μην επιτρέψουν στους επιβάτες να πάρουν μαζί τους παρά μόνο χειραποσκευές", όμως "οι χώροι αποθήκευσης του αεροδρομίου δεν επιτρέπουν τη φιλοξενία περισσότερων από 120 τόνων αποσκευών", προσθέτει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του. "Αυτός ο σημαντικός όγκος αποσκευών (που θα παρέμενε εκεί σε περίπτωση που πραγματοποιούνταν οι 29 πτήσεις) θα επηρέαζε την εθνική και διεθνή καλή αεροπορική κυκλοφορία".
 
Η απόφαση δεν σημαίνει πως η συντριβή είναι τρομοκρατικό χτύπημα

Η απόφαση της Ρωσίας να αναστείλει τις πτήσεις στην Αίγυπτο δεν σημαίνει πως η συντριβή του ρωσικού επιβατικού αεροπλάνου το περασμένο Σάββατο στη χερσόνησο του Σινά προκλήθηκε από τρομοκρατική επίθεση, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.
 
Οι πτήσεις θα ανασταλούν έως ότου εξασφαλισθεί το απαιτούμενο επίπεδο ασφαλείας σε συνεργασία με το Κάιρο, πρόσθεσε ο Πεσκόφ.
 
Ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας Αλεξάντρ Νεράντκο δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ότι η υπηρεσία του άρχισε να καταστρώνει τα σχέδια για την αναστολή των πτήσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Αιγύπτου.
 
Πηγή: News247.gr 

Δειτε Επισης

Δραματικό βίντεο από βύθιση σκάφους στο Μπαλί-Τουρίστες έσπασαν τα παράθυρα, βούτηξαν στο νερό για να σωθούν
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που πλαστική σφαίρα της αστυνομίας χτυπά στο πόδι δημοσιογράφο στο Λος Άντζελες
Καρέ καρέ η επέμβαση των IDF στο Madleen-«Κάθε Μεσογειακό λιμάνι να στείλει πλοία με βοήθεια στη Γάζα»
ΒΙΝΤΕΟ: O Τραμπ έπαθε... Μπάιντεν και σκόνταψε ανεβαίνοντας τη σκάλα για το Air Force One
Νέα ρωσική αεροπορική επίθεση στο Κίεβο-Ενεργοποιήθηκαν οι αντιαεροπορικές δυνάμεις
Καταλήφθηκε από τον ισραηλινό στρατό το ιστιοφόρο Madleen-Επιστρέφουν στις πατρίδες τους οι επιβαίνοντες
ΒΙΝΤΕΟ: Έκρυθμη κατάσταση στο Λος Άντζελες-Η Εθνοφρουρά έριξε χημικά και πλαστικές σφαίρες στους διαδηλωτές
Συναγερμός στην Πολωνία μετά από ρωσικές επιθέσεις κοντά στα σύνορα
Δεκαπέντε νεκροί σε σύγκρουση λεωφορείου που μετέφερε φοιτητές με μίνι βαν στη Μαλαισία
Το Πεντάγωνο τροφοδοτούσε θεωρίες συνωμοσίας με UFO για να αποκρύψει στρατιωτικά προγράμματα