Κάνναβη, ηρωΐνη και κοκαΐνη αποποινικοποιεί η Ιρλανδία

Προς την αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών, ανάμεσα στα οποία και σκληρά νακρωτικά, όπως ηρωΐνη και κοκαΐνη, κινείται η Ιρλανδία.
Αυτό ανακοίνωσε ο Υπουργός φαρμάκων της χώρας, ενώ ο Aodhán Ó Ríordáin, επικεφαλής της Ιρλανδικής επιτροπής ναρκωτικών, ανέφερε στο πλαίσιο διάλεξής του στο London School of Economics, πως θα υπάρχουν ειδικά δωμάτια στο Δουβλίνο, τα οποία θα μπορούν εξαρτημένα άτομα να χρησιμοποιούν για να κάνουν χρήση.
Όπως τόνισε ο  Ríordáin "πρέπει να γίνει μια αλλαγή κουλτούρας στο πώς αντιμετωπίζουμε τη χρήση ναρκωτικών, αν θέλουμε να κάνουμε μια σοβαρή προσπάθεια εξάλειψης του φαινομένου του εθισμού στις ναρκωτικές ουσίες και στο αλκοόλ".
Ο αρμόδιος υπουργός από την πλευρά του διευκρίνισε ότι δεν προβλέπεται τα ειδικά δωμάτια να είναι ελεύθερα προς όλους τους χρήστες, εκφράζοντας ωστόσο την ελπίδα ότι η ύπαρξή τους θα βοηθήσει στο να μην αντιμετωπίζονται ρατσιστικά τα άτομα που κάνουν χρήση. Τα δωμάτια αυτά, όπως συμπλήρωσε ο Ríordáin θα είναι ελεγχόμενα από γιατρούς, με σκοπό την προσέλκυση ατόμων που πραγματικά το χρειάζονται, όπως άστεγοι χρήστες ναρκωτικών, οι οποίοι κάνουν χρήση στο δρόμο, θέτοντας σε κίνδυνο τόσο τον εαυτό τους όσο και τους περαστικούς.
Ο ίδιος άλλωστε ανέφερε πως από έρευνες έχει καταδειχθεί ότι η χρήση εποπτευόμενων κέντρων ενέσεων συνδέεται άμεσα με μειώσεις επικίνδυνων συμπεριφορών από χρήστες ναρκωτικών.
 
Πηγ: independent.co.uk
 

Δειτε Επισης

N. Xριστοδουλίδης για Μαρί: Απευθύνω δημόσια συγγνώμη, υπόσχεση για μη επανάληψη τέτοιων λαθών και παραλήψεων
Πώς η ρωσική FSB εκτέλεσε διοικητή της Ουκρανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών μέσα στο Κίεβο
Στο Τέξας ο Τραμπ μετά τις πολύνεκρες πλημμύρες-Οι επικρίσεις για την αντίδραση της Κυβέρνησης
Στο νοσοκομείο Αθαλάσσας ο 31χρονος που μαχαίρωσε τον πατέρα του στον Άγιο Δομέτιο
Ο Νετανιάχου ορκίζεται συντριβή της Χαμάς-Υποστηρίζει πως 20 όμηροι είναι ζωντανοί
Δεκατέσσερα χρόνια από την έκρηξη στο Μαρί-Η Κύπρος τιμά τη μνήμη των 13 θυμάτων
Ηχηρό μήνυμα Σενέρ Λεβέντ-«Δεν θα παραδοθώ στον φασισμό και τον κατακτητή, η Τουρκία είναι κατοχική δύναμη»
Παραλαμβάνει το πόρισμα για ΤΑΚΑΤΑ ο Σαββίδης-Μελετά και αποφασίζει για τις εισηγήσεις της Ερευνητικής
Επικεντρώθηκε στα οδοφράγματα, προσέκρουσε σε… τουρκοφράγματα η Ολγκίν
Η παρατεταμένη θεσμική κρίση, η κοινωνική οργή και τα κρούσματα πολιτικής βίας