Ανοίγει ο δρόμος για εκσκαφές σε 30 σημεία εντός "στρατιωτικών ζωνών"

Την άδεια του τουρκικού κατοχικού στρατού για εκσκαφές σε 30 σημεία εντός "στρατιωτικών ζωνών"και την δωρεά 75.000 ευρώ ανακοίνωσε ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί κατά την συνάντησή του με το Τ/κ μέλος της ΔΕΑ, Γκιουλντέν Πλουμέρ Κιουτσιούκ και το τρίτο μέλος της Επιτροπής, Paul Henri Arni.
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η συνάντηση έγινε σήμερα το πρωί και μιλώντας στην αρχή αυτής ο κ. Ακιντζί επανέλαβε την κοινή έκκληση που είχε απευθύνει με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη σε όσους γνωρίζουν πληροφορίες για αγνοούμενα πρόσωπα να τις καταθέσουν. “Αυτή η αιματοβαμμένη πληγή είναι πληγή και των δύο πλευρών και θεωρώ πως η βοήθεια για να κλείσει μια ώρα αρχύτερα είναι ανθρώπινο καθήκον”.
 
Ο Τ/κ ηγέτης υπενθύμισε ότι η ΔΕΑ είχε ζητήσει άδεια από τον στρατό για εκσκαφές σε 30 σημεία που υπάρχει ελπίδα ότι μπορούν να εντοπιστούν οστά. “Δεν είναι ότι δεν δίδονταν αυτές οι άδειες αλλά δίδονται σε μικρό αριθμό. Σήμερα τους κάλεσα για να τους μεταφέρω την θετική εξέλιξη που είχαμε ως αποτέλεσμα των εργασιών μας με τους 'στρατιωτικούς θεσμούς'. Δόθηκε άδεια και για τα 30 σημεία ταυτόχρονα. Δεν μπορούν να ανοίξουν και τα 30 σε ένα χρόνο, θεωρείται ότι ανάλογα και με την απόδοση των εργασιών της Επιτροπής μπορούν να ανοίξουν περίπου 10 σημεία. Αλλά οι στρατιωτικές αρχές έκαναν την αναγκαία διευκόλυνση. Και σε αυτό το πλαίσιο τους ευχαριστώ για την βοήθεια, το ενδιαφέρον και την συνεργασία τους, επειδή αυτό είναι ένα ανθρωπιστικό θέμα και πρέπει όλοι μας να είμαστε βοηθητικοί, στρατιώτες και οι μη στρατιώτες”.
 
Εξέφρασε ικανοποίηση για αυτή την εξέλιξη και την χαρακτήρισε ως μιας σημαντική πρωτοβουλία. “Περιμένω να τερματιστούν πλέον οι αχρείαστες κατηγορίες γιατί από την ε/κ πλευρά, έρχονταν συνεχώς επικρίσεις γι` αυτό το θέμα, ότι `δεν υπάρχει συνεργασία, δεν υπάρχει πρόσβαση στις στρατιωτικές περιοχές, δεν δίδεται άδεια`. Αναμένουμε ότι τώρα θα δοθεί ένα τέλος σε αυτά”.
 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της