Ζητούνται αστροναύτες

Η NASA ανακοίνωσε την πρόσληψη αστροναυτών. Πρόκειται για τις πρώτες προσλήψεις εδώ και τέσσερα χρόνια.  Η περίοδος για υποβολή αιτήσεων θα διαρκέσει δύο μήνες. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κατέχουν τα απαραίτητα πανεπιστημιακά πτυχία, αλλά και να καταφέρουν να περάσουν με επιτυχία τις ειδικές ασκήσεις για την φυσική τους κατάσταση που επιβάλλει η NASA.
 
Περισσότερα από 300 άτομα έχουν προσληφθεί στις τάξεις της  NASA από την πρώτη αποστολή των επτά αστροναυτών που τέθηκε σε τροχιά γύρω από τη γη το 1959.
 
Η ανακοίνωση για τις νέες προσλήψεις δημοσιεύτηκε την Τετάρτη. Αναζητούνται συγκεκριμένα διαστημικοί εξερευνητές που μπορούν να πετούν σε μελλοντικές αποστολές σε ενσωματωμένο διαστημικό σκάφος ή στην κάψουλα Orion της NASA.
 
Κατά το έτος 2000, υπήρχαν 149 αστροναύτες στις τάξεις της NASA, αλλά από τότε που το διαστημικό λεωφορείο αποσύρθηκε το 2011, το πρόγραμμα παρέμενε αδρανές.
 
Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να επιστρέψουν στην δράση των διαστημοπλάνων τους το 2017, και τέσσερις βετεράνοι αστροναύτες έχουν ήδη επιλεγεί για τις πρώτες διαστημικές πτήσεις στο νέο διαστημόπλοιο της Boeing, το CST-100 Starliner και στην κάψουλα  SpaceX`s Dragon.
 
Η ΝΑSA και ιδιωτικές εταιρείες αεροδιαστημικής προετοιμάζονται για τις νέες αποστολές στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και πέραν αυτού, συμπεριλαμβανομένου ενός αστεροειδούς και του `Αρη μέχρι το 2030.
 
Στις ΗΠΑ έχουν αυξηθεί οι επιχειρηματικές δράσεις προς την κατεύθυνση της ανθρώπινης πρόσβασης στο διάστημα. Η εταιρεία Blue Origin, που υποστηρίζεται από τον ιδρυτή της Amazon.com ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλο Τζεφ Μπέζος, είναι μόνο μία από τις πολλές επιτυχημένες εταιρείες του ιδιωτικού τομέα. Η εταιρεία κάνει πλάνα για προώθηση του διαστημικού τουρισμού.
 
 

Δειτε Επισης

Νέα στοιχεία για τον Τσιντούλα, «έδρασε μόνος του»-Με λουλούδια έξω από το νοσοκομείο οι υποστηρικτές του Φίτσο
Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και ανατράπηκε-Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο Ρόμπερτ Φίτσο-Υπό κράτηση ο δράστης, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες
Οι Χούθι έπληξαν ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά στην Ερυθρά Θάλασσα-Δεν υπάρχουν θύματα
Επανέρχεται ξανά η CMC-«Αν η ΕΤΥΦΑ συνεχίσει να αλλάζει τους κανόνες δικαιούμαστε αποζημίωση»
Ανακαλεί την απαγόρευση παραχώρησης αδειών χρήσης πυροτεχνημάτων η Υπηρεσία Μεταλλείων
«Δικτάτορας που δεν αναγνωρίζει κόκκινες γραμμές ο Πούτιν»-Τι λέει συνεργάτης του Ναβάλνι
Στις φλόγες τυλίχθηκαν όχημα buggy και τετράτροχη μοτοσικλέτα στο Λατσί
Χάος με τις ανάρμοστες συμπεριφορές στην ψηφιακή πύλη που ενώνει τις δύο πόλεις Νέα Υόρκη-Δουβλίνο
Φωτιά σε υπνοδωμάτιο διαμερίσματος στην Πάφο-Στο Νοσοκομείο ο ένοικος με αναπνευστικά προβλήματα