ΑΚΕΛ: «Είναι ο ηγέτης της δεξιάς όχι της Κύπρου»

Οι υπερβολές στην προσπάθεια απόδοσης τιμών σε τεθνεώτες Προέδρους της Δημοκρατίας είναι αλήθεια ότι αποτελεί δυστυχώς σύνηθες φαινόμενο στην Κύπρο, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ.
Αναλυτικά επισημαίνει: 
"Ακόμη όμως και οι υπερβολές πρέπει να έχουν τα όρια τους.
Αν αποφασιστεί να δοθεί το όνομα μιας προσωπικότητας στο κεντρικό αεροδρόμιο μιας χώρας, συνήθως αυτό που γίνεται είναι να επιλέγεται μια πολιτική ή και ιστορική προσωπικότητα που είναι ταυτισμένη με αυτή χώρα και που είναι γενικότερα ή πλήρως αποδεκτή ως τέτοια από τον λαό της.
Λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι ο Γλαύκος Κληρίδης, τον οποίο σεβόμαστε παρά τις πολλές και μεγάλες διαφορές που μας χώριζαν, αποτελεί μεν τον ιστορικό ηγέτη της δεξιάς στην Κύπρο, όχι όμως και τον ιστορικό ηγέτη της Κύπρου με γενικότερη αποδοχή από το λαό.
Θεωρούμε κατά συνέπεια λανθασμένη την απόφαση που λήφθηκε σήμερα από το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο μονομερώς χωρίς καμιά διαβούλευση ή έστω ενημέρωση προς τις πολιτικές δυνάμεις, προφανώς ενήργησε ως κομματικό όργανο και όχι ως κρατικό".
 
 

Δειτε Επισης

Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση του με Ολγκίν ο Γεραπετρίτης-«Μόνη οδός για πρόοδο στο Κυπριακό ο διάλογος»
Αντιδρά το Άλμα για την έρευνα σε βάρος του Οδυσσέα-«Πρακτικές που θυμίζουν Ερντογάν και Όρμπαν»
Οι δαίμονες της ΕΔΕΚ, η επιβολή ατζέντας στον Αναστασίου και η απομάκρυνση του στόχου επανένταξης
ΥΠΕΞ: Η Κύπρος επαναβεβαιώνει ισχυρή υποστήριξη προς FAO για εξάλειψη της πείνας
Αυστηρό μήνυμα Αννίτας-«Όσοι ονειρεύονται να φτιάξουν κόμματα για να πλήξουν τον ΔΗΣΥ θα μας βρουν απέναντι»
Παραμένει ο προγραμματισμός για νέα πολυμερή στα τέλη Ιουλίου-Ανασκόπησαν την πρόοδο Γεραπετρίτης και Ολγκίν
Άνοιξαν όλες οι πληγές στην ΕΔΕΚ-Αντιπαράθεση Παπαδάκη και Σιζόπουλου, εκνευρισμένος ο Αναστασίου
Τσαλαπατά το Κυπριακό για να κάνει «προεκλογική» ο Τατάρ-Ανεβάζει την ένταση της μουρμούρας συνεχώς
Με Μορφάκη Σολομωνίδη, Πάμπο Χριστοδούλου και Ανδρέα Σιήκκη ολοκληρώθηκε η ηγετική πυραμίδα της ΕΔΕΚ
Στις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ αναφέρθηκε ο ΠτΔ σε γεύμα Πολωνού Πρέσβη