Ο δήμαρχος Λέσβου άφησε Τσίπρα-Σουλτς και βούτηξε στη θάλασσα να σώσει δύο πρόσφυγες

  
Κι όμως η μεγάλη είδηση από την παρουσία των Αλέξη Τσίπρα και Μάρτιν Σουλτς δεν βγήκε από τους ίδιους. Αλλά από τον δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό, ο οποίος ακολουθώντας την αυτοκινητοπομπή που οδηγούσε τους δύο ευρωπαίους ηγέτες από το αεροδρόμιο στο hot spot της Μόριας, στο ύψος της Βαρειάς στη θάλασσα, είδε δύο πρόσφυγες να κολυμπούν και να ζητούν βοήθεια απεγνωσμένα! Αμέσως ο δήμαρχος έδωσε εντολή στον οδηγό του να σταματήσει και χωρίς δισταγμό άρχισε να βγάζει τα ρούχα του για να πέσει ο ίδιος στη θάλασσα για να τους σώσει!

Παράλληλα όμως είχε δοθεί σήμα και στο λιμενικό σώμα να σπεύσει στο σημείο που οι δύο πρόσφυγες είχαν ναυαγήσει και με την βοήθεια και βάρκας ψαρά που ξεκίνησε από κοντινό λιμανάκι, οι πρόσφυγες περισυνελέγησαν ασφαλείς!
Ο δήμαρχος που έμεινε με το φανελάκι και ως γνωστόν είναι δεινός κολυμβητής και πρώην πρωταθλητής στο πόλο, όχι μόνο δεν ακολούθησε την επίσκεψη των δύο ηγετών στη Μόρια, αλλά παρέμεινε μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Γιαννέλλη στο σημείο μέχρι να βεβαιωθεί ότι η υγεία των ναυαγών προσφύγων είναι εντάξει και αναμένεται τώρα με άλλα ρούχα να υποδεχτεί τους Τσίπρα και Σουλτς στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου.
 
Πάντως αν ο δήμαρχος έψαχνε εδώ και καιρό έναν τρόπο να στείλει ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση προς πρέπει το έγκλημα από τα απέναντι παράλια να σταματήσει άμεσα, το κατάφερε από το πουθενά και από… μόνος του, επιδεικνύοντας
σπάνια εθελοντισμό και… δράση. Τη στιγμή μάλιστα που όλοι έχουν να λένε για την κωλυσιεργία ή και την αδιαφορία ακόμη της Ευρώπης για τα δρομολόγια θανάτου από τα απέναντι παράλια.
 
ΠΗΓΗ: News247 
 

Δειτε Επισης

Αμίλητος αποχώρησε από το δικαστήριο ο Μάνος Δασκαλάκης-«Νιώθει δικαιωμένος»
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου
ΒΙΝΤΕΟ: Άγριος ξυλοδαρμός μαθητριών στην Ελλάδα-Μπουνιές, κλωτσιές και μαλλιοτραβήγματα
Δύο σεισμοί 5,6 και 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας-Αισθητοί και στην Αττική
Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία
Εντός της ημέρας η απόφαση για το βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό
Η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου-Αποφασίζει το Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας