Να κλείσουν τα ανοικτά ζητήματα ζήτησε από την Ελλάδα ο Μοσκοβισί

Σήμα για υλοποίηση του συνόλου των προαπαιτούμενων δράσεων - για τις οποίες έχει δεσμευθεί η ελληνική κυβέρνηση - μέχρι το κρίσιμο Εurogroup της 9ης Νοεμβρίου, ώστε να κλείσουν όλα τα ανοιχτά μέτωπα της διαπραγμάτευσης και να δοθεί το πολυπόθητο πράσινο φως από τους δανειστές για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ, έδωσε ο επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ, Π. Μοσκοβισί, κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό και αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτο και Γ. Χουλιαράκη.
Κατά τη συνάντησή του με το οικονομικό επιτελείο, ο Ευρωπαίος επίτροπος έθεσε ξεκάθαρη προθεσμία στην κυβέρνηση ως την ερχόμενη Δευτέρα ώστε να καλύψει το χαμένο έδαφος και να κλείσει όλες τις εκκρεμότητες που στερούν από την οικονομία την ανάσα ρευστότητας των 2 δισ. ευρώ.
«Απαιτούνται περισσότερα μέτρα για να προχωρήσει η διαπραγμάτευση στο δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων» τόνισε ο Μοσκοβισί, κάνοντας λόγο για «τρία - τέσσερα εκκρεμή ζητήματα».
«Πρέπει να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα έως το Eurogroup της Δευτέρας» σημείωσε, για να συμπληρώσει πως οι Eυρωπαίοι, τη δεδομένη χρονική στιγμή, δείχνουν εμπιστοσύνη στις προσπάθειες της Αθήνας, αλλά και πως πιστεύουν πως η θέση της Ελλάδας βρίσκεται μέσα στο ευρώ. «Έχει καταγραφεί μεγάλη πρόοδος αλλά πρέπει να υπάρξει συμφωνία έως τη Δευτέρα», συμπλήρωσε ο Μοσκοβισί.
Αναφερόμενος στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, παραδέχθηκε πως πρόκειται για περίπλοκο ζήτημα, δεσμευόμενος ταυτόχρονα πως εκείνο που προέχει είναι η προστασία των καταθετών. «Δεν πιστεύουμε πως υπάρχει πιθανότητα αποτυχίας γιατί σκεφτόμαστε μόνο την επιτυχία» τόνισε. Σε ό,τι αφορά το ζήτημα του χρέους, διεμήνυσε πως «Όταν έρθει η ώρα, θα το συζητήσουμε και το χρέος, με στόχο να βρεθεί μια πολιτική λύση, αποδεκτή από όλους».
«Αν υπάρχει καλή πίστη, δεν βλέπω γιατί να μην υπάρχει συμφωνία τη Δευτέρα στο Eurogroup. Προσπαθούμε να εξηγήσουμε στους δανειστές πως η Ελλάδα είναι ιδιαίτερη περίπτωση και σε συνθήκες ύφεσης υπάρχουν πράγματα που γίνονται και πράγματα που δεν γίνονται. Η συζήτηση για το χρέος θα ξεκινήσει πριν τα Χριστούγεννα. Η κυβέρνηση δεν θα περιμένει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης», ανέφερε, λαμβάνοντας τον λόγο, ο κ. Τσακαλώτος.
Κατά τις πληροφορίες, στις συναντήσεις του Μοσκοβισί με την ελληνική πλευρά διεφάνη αυξημένη διάθεση για συνεργασία, με την Αθήνα να διαμηνύει σε όλους τους τόνους στον επίτροπο την ανάγκη εξεύρεσης μιας ουσιαστικής λύσης για τα κόκκινα δάνεια και την προστασία των μεσαίων και φτωχών οικογενειών από τους πλειστηριασμούς.
 
Πηγή: News247
 

Δειτε Επισης

Θύμα ληστείας και ξυλοδαρμού έπεσε 65χρονος από έναν παλιό γείτονά του-Ο δράστης χτύπησε και το σκυλάκι του
Αιματηρό επεισόδιο στον Κεραμεικό -Ένας τραυματίας
Χτύπησε στον ύπνο της τη μητέρα του επειδή δεν του έγραφε το σπίτι
Χώρισαν και εκείνη απείλησε ότι θα στείλει «ροζ» βίντεο στην σύζυγό του
Επίθεση από τέσσερις αλλοδαπούς δέχθηκε αστυνομικός στη Ρόδο-Συνελήφθη ένας 42χρονος Αλβανός
Νεαρή τουρίστρια κατήγγειλε Τούρκο για βιασμό μέσα σε ξενοδοχείο της Αθήνας
Νεαρός στη Θεσσαλονίκη χτύπησε τη μητέρα του και απείλησε να την σφάξει
«Ούρλιαζαν βόμβα, βγείτε έξω»-Εξερράγησαν power bank και ηλεκτρονικό τσιγάρο σε πτήση από Ηράκλειο προς Λονδίνο
Διακινητές πέταξαν 31 μετανάστες στη θάλασσα της Σάμου
Βελτιωμένη η εικόνα της πυρκαγιάς στο διυλιστήριο-Στο νοσοκομείο με εγκαύματα εργαζόμενοι