Ημερίδα «Ευρωπαϊκή Ένωση και Κοινωνία των Πολιτών»

Το Κέντρο Στήριξης ΜΚΟ διοργανώνει, μέσω του προγράμματος U-Impact, ημερίδα με θέμα «Ευρωπαϊκή Ένωση και Κοινωνία των Πολιτών», στις 6 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 09:30.

Η ημερίδα, η οποία θα διεξαχθεί στα Αγγλικά, θα λάβει χώρα στο Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Λευκωσία και θα διερευνήσει τους τρόπους με τους οποίους οι πολίτες και οι οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών μπορούν να συμμετάσχουν ενεργά στη διαδικασία διαμόρφωσης πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επιπρόσθετα, εκπρόσωποι από πρωτοβουλίες πολιτών και Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών θα παρουσιάσουν τις δικές τους εμπειρίες από δράσεις και εκστρατείες σε τοπικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο προσφέροντας παράλληλα τις απόψεις και τις εισηγήσεις τους για την ενίσχυση της συνεργασία της Κοινωνίας των Πολιτών και των Ευρωπαϊκών θεσμών.

Ομιλητές του πρώτου πανελ, με τίτλο «Η Σχέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Κοινωνία των Πολιτών» θα είναι ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο κ. Γεώργιος Μαρκοπουλιώτης, ο Ευρωβουλευτής του ΔΗΚΟ κ. Κώστας Μαυρίδης και ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Δρ. Οδυσσέας Χρήστου. Εν συνεχεία, στο δεύτερο πάνελ με τίτλο «Οι Δράσεις της Κοινωνίας των Πολιτών σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο», θα μιλήσουν ο κ. Κώστας Γαβριηλίδης Πρόεδρος της Accept-LGBT Cyprus, η κ. Σουζάνα Παύλου Διευθύντρια του MIGS και Πρόεδρος του Κυπριακού Λόμπι Γυναικών και ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας «Invest in Education» κ.  Βασίλης Κοιλιάρης.

Για περισσότερες πληροφορίες ή για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κ. Σάββα Χαραλάμπους στο 22875099 ή στο savvas@ngo-sc.org .
 

  
 

Δειτε Επισης

Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο-Συναντήσεις με Χριστοδουλίδη και Τατάρ στο εξωτερικό
Η Iσπανία καταργεί το ΦΠΑ στο ελαιόλαδο για να αντιμετωπίσει την ακρίβεια
Πέραν των 7.000 αιτήσεων για Σχέδιο Διακοπών Χαμηλοσυνταξιούχων
Προαναγγελθέν το έγκλημα στην Αλεξανδρούπολη-Απειλούσε ότι θα τη σκότωνε, υποστηρίζουν οι γείτονες
Συνεχίζεται η αντιπαράθεση Κυβέρνησης και ΔΗΣΥ-«Η διαφάνεια δεν μπορεί να είναι επιλεκτική, ούτε ετεροχρονισμένη»
Υπέρ της πρότασης για μεταρρύθμιση νομοθεσίας ΕΕ για φάρμακα τάχθηκε ο υπουργός Υγείας
Μήνυμα στήριξης και αλληλεγγύης στην Κύπρο από Μπορέλ-«Έκκληση για αποφυγή κλιμάκωσης μεταξύ Ισραήλ-Χεζμπολάχ»
Συνάντηση με Υπουργό Υγείας για νοσηλευτές από τρίτες χώρες ζητά η ΠΑΣΥΔΥ
Εικοσάχρονος έκρυψε 13,448 χιλιάδες, σκηνοθέτησε ληστεία και συνελήφθη
ΒΙΝΤΕΟ: Νεκρός 55χρονος στη Μυρτιά-Πήγε να βοηθήσει στην κατάσβεση της φωτιάς