Ημερίδα «Ευρωπαϊκή Ένωση και Κοινωνία των Πολιτών»

Το Κέντρο Στήριξης ΜΚΟ διοργανώνει, μέσω του προγράμματος U-Impact, ημερίδα με θέμα «Ευρωπαϊκή Ένωση και Κοινωνία των Πολιτών», στις 6 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 09:30.

Η ημερίδα, η οποία θα διεξαχθεί στα Αγγλικά, θα λάβει χώρα στο Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Λευκωσία και θα διερευνήσει τους τρόπους με τους οποίους οι πολίτες και οι οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών μπορούν να συμμετάσχουν ενεργά στη διαδικασία διαμόρφωσης πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επιπρόσθετα, εκπρόσωποι από πρωτοβουλίες πολιτών και Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών θα παρουσιάσουν τις δικές τους εμπειρίες από δράσεις και εκστρατείες σε τοπικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο προσφέροντας παράλληλα τις απόψεις και τις εισηγήσεις τους για την ενίσχυση της συνεργασία της Κοινωνίας των Πολιτών και των Ευρωπαϊκών θεσμών.

Ομιλητές του πρώτου πανελ, με τίτλο «Η Σχέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Κοινωνία των Πολιτών» θα είναι ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο κ. Γεώργιος Μαρκοπουλιώτης, ο Ευρωβουλευτής του ΔΗΚΟ κ. Κώστας Μαυρίδης και ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Δρ. Οδυσσέας Χρήστου. Εν συνεχεία, στο δεύτερο πάνελ με τίτλο «Οι Δράσεις της Κοινωνίας των Πολιτών σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο», θα μιλήσουν ο κ. Κώστας Γαβριηλίδης Πρόεδρος της Accept-LGBT Cyprus, η κ. Σουζάνα Παύλου Διευθύντρια του MIGS και Πρόεδρος του Κυπριακού Λόμπι Γυναικών και ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας «Invest in Education» κ.  Βασίλης Κοιλιάρης.

Για περισσότερες πληροφορίες ή για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κ. Σάββα Χαραλάμπους στο 22875099 ή στο savvas@ngo-sc.org .
 

  
 

Δειτε Επισης

Υπ. Γεωργίας: Εξετάζεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο ο φάκελος ροδοστάγματος Αγρού ως ΠΠΓΕ
Νέο Νομικό Πλαίσιο Ελέγχου Εγκαταστάσεων Υγρών Πετρελαιοειδών
Α. Μιχαηλίδου: Κατά 100% η εργοδότηση αποφοίτων ΜΙΕΕΚ την τελευταία διετία
Υψηλές συγκεντρώσεις σκόνης, συστήνεται αποφυγή ανοικτών χώρων
Βροχές στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία
Πάνω από 280 υιοθεσίες στην Κύπρο μέσα σε πέντε χρόνια-Τριψήφιος ο αριθμός των αιτήσεων από το 2021
Καταγγελίες επιβατών για προβληματικά check-in, καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων στα αεροδρόμια
Μόνο το ένα τέταρτο των αιτητών ή κατόχων ασύλου εισφέρουν στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις
Άδικη απόφαση της Βουλής για περίθαλψη κρατικών υπαλλήλων καταγγέλλει η Ισότητα
Πιάνουν δουλειά τα ιδιωτικά Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων για μοτοσυκλέτες