Το Κόμμα για τα Ζώα με αιτήματα στο Προεδρικό

 O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, αντιπροσωπεία του Κόμματος για τα Ζώα.

Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του Κόμματος κ. Κυριάκος Κυριάκου δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «σήμερα, το Πολιτικό Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου το οποίο κλείνει 17 μήνες ζωής είχαμε την πρώτη επίσημη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και συζητήσαμε αρκετά θέματα.
 
Αυτό το οποίο πετύχαμε ήταν να παρθεί η πολιτική απόφαση για τη δημιουργία του Φορέα της Ευημερίας και Προστασίας των Ζώων».
 
Από τη συνάντηση δεν μπορούσε να απουσιάζει το προεδρικό σκυλί

Πρόσθεσε ότι σε ό,τι αφορά τα θέματα της ευημερίας υπάρχουν πολλές Υπηρεσίες και Τμήματα που «δεν συνεννοούνται» και σημείωσε ότι «ως καταρχήν απόφαση θα είναι η πολιτική απόφαση για τη δημιουργία αυτού του Φορέα και φυσικά θα είμαστε σε διαβούλευση για το σωστό περιεχόμενο. Δεν θέλουμε να πέσουμε στην ίδια παγίδα να δημιουργηθεί μια Υπηρεσία, η οποία να είναι ένα από τα ίδια.

Το άλλο θέμα το οποίο συζητήσαμε και για το οποίο δώσαμε προτάσεις και εισηγήσεις ήταν το θέμα της αύξησης ποινών, δηλαδή συνδέουμε το πταίσμα με τη ποινή. Κατηγοριοποιούμε τα πταίσματα και θα δώσουμε ολοκληρωμένη πρόταση στον Υπουργό Δικαιοσύνης.

Το τρίτο θέμα, είναι η δημιουργία της Αστυνομίας Ζώων. Πάρα πολλοί συζητούν για τη δημιουργία της Αστυνομίας Ζώων, αλλά δεν μιλούν για το σωστό περιεχόμενο. Μιλάμε για ένα Σώμα το οποίο να είναι κάτι παρόμοιο με τη Θήρα, και ευελπιστούμε ότι αυτό το Σώμα να δημιουργηθεί με πολιτική απόφαση διότι χρειάζονται και χρήματα και άτομα που θα το στελεχώσουν».

Τέλος, ανέφερε ότι απηύθυναν πρόσκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παραστεί στο 1ο Επιστημονικό Συνέδριο στην Κύπρο με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών κομμάτων για τα ζώα, στις 5 Μαρτίου. Όπως είπε ο κ. Κυριάκου, σκοπός του Συνεδρίου είναι «να προβάλουμε το σύνθημα ’Μια ευημερία ζώων και ανθρώπων, μια υγεία’, διότι όταν δεν ευημερούν τα ζώα δεν ευημερούν και οι άνθρωποι».
 
 

Δειτε Επισης

Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο-Συναντήσεις με Χριστοδουλίδη και Τατάρ στο εξωτερικό
Η Iσπανία καταργεί το ΦΠΑ στο ελαιόλαδο για να αντιμετωπίσει την ακρίβεια
Πέραν των 7.000 αιτήσεων για Σχέδιο Διακοπών Χαμηλοσυνταξιούχων
Προαναγγελθέν το έγκλημα στην Αλεξανδρούπολη-Απειλούσε ότι θα τη σκότωνε, υποστηρίζουν οι γείτονες
Συνεχίζεται η αντιπαράθεση Κυβέρνησης και ΔΗΣΥ-«Η διαφάνεια δεν μπορεί να είναι επιλεκτική, ούτε ετεροχρονισμένη»
Υπέρ της πρότασης για μεταρρύθμιση νομοθεσίας ΕΕ για φάρμακα τάχθηκε ο υπουργός Υγείας
Μήνυμα στήριξης και αλληλεγγύης στην Κύπρο από Μπορέλ-«Έκκληση για αποφυγή κλιμάκωσης μεταξύ Ισραήλ-Χεζμπολάχ»
Συνάντηση με Υπουργό Υγείας για νοσηλευτές από τρίτες χώρες ζητά η ΠΑΣΥΔΥ
Εικοσάχρονος έκρυψε 13,448 χιλιάδες, σκηνοθέτησε ληστεία και συνελήφθη
ΒΙΝΤΕΟ: Νεκρός 55χρονος στη Μυρτιά-Πήγε να βοηθήσει στην κατάσβεση της φωτιάς