Το Κόμμα για τα Ζώα με αιτήματα στο Προεδρικό

 O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, αντιπροσωπεία του Κόμματος για τα Ζώα.

Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του Κόμματος κ. Κυριάκος Κυριάκου δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «σήμερα, το Πολιτικό Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου το οποίο κλείνει 17 μήνες ζωής είχαμε την πρώτη επίσημη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και συζητήσαμε αρκετά θέματα.
 
Αυτό το οποίο πετύχαμε ήταν να παρθεί η πολιτική απόφαση για τη δημιουργία του Φορέα της Ευημερίας και Προστασίας των Ζώων».
 
Από τη συνάντηση δεν μπορούσε να απουσιάζει το προεδρικό σκυλί

Πρόσθεσε ότι σε ό,τι αφορά τα θέματα της ευημερίας υπάρχουν πολλές Υπηρεσίες και Τμήματα που «δεν συνεννοούνται» και σημείωσε ότι «ως καταρχήν απόφαση θα είναι η πολιτική απόφαση για τη δημιουργία αυτού του Φορέα και φυσικά θα είμαστε σε διαβούλευση για το σωστό περιεχόμενο. Δεν θέλουμε να πέσουμε στην ίδια παγίδα να δημιουργηθεί μια Υπηρεσία, η οποία να είναι ένα από τα ίδια.

Το άλλο θέμα το οποίο συζητήσαμε και για το οποίο δώσαμε προτάσεις και εισηγήσεις ήταν το θέμα της αύξησης ποινών, δηλαδή συνδέουμε το πταίσμα με τη ποινή. Κατηγοριοποιούμε τα πταίσματα και θα δώσουμε ολοκληρωμένη πρόταση στον Υπουργό Δικαιοσύνης.

Το τρίτο θέμα, είναι η δημιουργία της Αστυνομίας Ζώων. Πάρα πολλοί συζητούν για τη δημιουργία της Αστυνομίας Ζώων, αλλά δεν μιλούν για το σωστό περιεχόμενο. Μιλάμε για ένα Σώμα το οποίο να είναι κάτι παρόμοιο με τη Θήρα, και ευελπιστούμε ότι αυτό το Σώμα να δημιουργηθεί με πολιτική απόφαση διότι χρειάζονται και χρήματα και άτομα που θα το στελεχώσουν».

Τέλος, ανέφερε ότι απηύθυναν πρόσκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παραστεί στο 1ο Επιστημονικό Συνέδριο στην Κύπρο με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών κομμάτων για τα ζώα, στις 5 Μαρτίου. Όπως είπε ο κ. Κυριάκου, σκοπός του Συνεδρίου είναι «να προβάλουμε το σύνθημα ’Μια ευημερία ζώων και ανθρώπων, μια υγεία’, διότι όταν δεν ευημερούν τα ζώα δεν ευημερούν και οι άνθρωποι».
 
 

Δειτε Επισης

Νέο Νομικό Πλαίσιο Ελέγχου Εγκαταστάσεων Υγρών Πετρελαιοειδών
Α. Μιχαηλίδου: Κατά 100% η εργοδότηση αποφοίτων ΜΙΕΕΚ την τελευταία διετία
Υψηλές συγκεντρώσεις σκόνης, συστήνεται αποφυγή ανοικτών χώρων
Βροχές στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία
Πάνω από 280 υιοθεσίες στην Κύπρο μέσα σε πέντε χρόνια-Τριψήφιος ο αριθμός των αιτήσεων από το 2021
Καταγγελίες επιβατών για προβληματικά check-in, καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων στα αεροδρόμια
Μόνο το ένα τέταρτο των αιτητών ή κατόχων ασύλου εισφέρουν στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις
Άδικη απόφαση της Βουλής για περίθαλψη κρατικών υπαλλήλων καταγγέλλει η Ισότητα
Πιάνουν δουλειά τα ιδιωτικά Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων για μοτοσυκλέτες
Απόδοση τιμής στη θυσία του Μιχαλάκη Καραολή από την Υφυπουργό Πολιτισμού